Upside Down (2012) 42

Képzeld el, hogyha felemeled a tekinteted az égre, saját világod fejre állított mását látod ott: erdőket, óceánokat, hegyeket és városokat, amik csupán saját gravitációjuknak köszönhetően nem omlanak a fejedre. Két világ egymással szemben, karnyújtásnyi távolságra csupán, ám mégis… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Jim SturgessAdam
Kirsten DunstEden
Timothy SpallBob Boruchowitz
Elliott LarsonAdam (12 éves)
Maurane ArcandEden (12 éves)
Blu MankumaAlbert
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Nelli0805

Nagyon vártam ezt a filmet, nagyon érdekes a témája, de sajnos a kidolgozás nem sikerült valami jól. Ennek ellenére egyszer érdemes megnézni, bár néhány következetlenségtől nehéz elvonatkoztatni. Főleg attól a szabálytól, hogy spoiler

Ennek ellenére egy szép és spoiler Rómeó és Júlia (vagy Ádám és Éva, ha úgy tetszik) történetet láthatunk egy kidolgozatlan sci-fi világban, mivel a történet inkább a szerelmi szálra épít.

virrasztó

Az utolsó fél percről inkább nem vagyok hajlandó tudomást venni_

babamano86

Mar egy ideje varolistas volt, aztan kihivas miatt szantam ra magam vegul, hogy megnezzem. Egyaltalan nem banom. Egyedi volt, es elgondolkoztato. A romantikus szal meg nagyon bajos.

spoiler

Persze, úgy indítottam, hogy utánaolvasok a filmnek. A vélemények többsége negatív volt, de nem adtam rájuk: borzasztóan tetszett az alapötlet, kíváncsi voltam rá.
Egyébként tagadhatatlanul látványos volt a film, és az ötlet még mindig csodás (még ha van hasonló anime is, akkor is). Viszont voltak dolgok, amiken nem bírtam nem fennakadni. Például nálam nagyon fontos, hogy ha romantikus filmet nézek, akkor azon kívül, hogy tűzön-vízen át küzd egymásért a pár, azért valahol látni szeretném azt is, hogy ez mégis mitől lett olyan különleges és erős kapcsolat. spoiler Hiányoznak a párbeszédek.
Ellentmondásokat nem emelnék ki. Vannak, úgyhogy kell egy maréknyi naivitás filmnézés közben. Összességében aranyos történet, de talán túl nagy elvárásokkal kezdtem hozzá.

4 hozzászólás
csokidani 

Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. A trailer alapján egy érdekes körítésű, de gagyibb filmet vártam. Nos, a körítés, a világ amit megalkottak több mint érdekes, és nagyon izgalmasan volt megalkotva. Vizuálisan pedig csudás, tényleg kényeztetés a szemnek.
Az alap szerelmi szál persze szirupos, a vége felé tán jobban is mint kéne; de nekem a köré megalkotott világ elviszi bőven.
Jó kis film na. Végre valami extra a romanytikus mozikközött.

LooneyLuna23

Nem vagyok nagy rajongója a romantikus, szerelmes filmeknek, ugyanakkor alkalomadtán néha adok egy esélyt ilyen műfajú alkotásoknak, és olykor meglepően kellemes filmélmény kerekedik ki belőle.
Ennél a filmnél sajnos elmaradt a nagy szerelem. Az elején még tetszett, de aztán rájöttem, hogy nekem nagyon zavaró ez az egész utópisztikus, sci-fis háttér, én meglettem volna nélküle. A vége felé néha már azt alig tudtam eldönteni, hogy most épp melyik világban járunk. A szerelmi szál viszont legalább hiteles és imádnivaló volt, a színészek között működött a kémia. És persze az is rátett egy lapáttal, hogy valahányszor megláttam Jim Sturgesst, kedvem lett volna beletúrni abba a cuki, szerteszéjjel álló hajába, és akárhány alkalommal elmosolyodott, elolvadtam a látványtól :)
Egyszer meg lehet nézni, de ha romantikus film-Jim Sturgess kombóról van szó, akkor én maradok az Egy nap mellett.

kkata76 

Furcsa, különleges világ tárul elénk, képileg csodásan megjelenítve…kár, hogy a történet teljesen szokványos és az unalomig kiszámítható. A filmet a különleges alapötlet és a látványvilága menti meg, amiért érdemes megnézni.

Papusz

Kicsit katyvaszos, de a látvány gyönyörű.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján