Univerzum (2022–) 9

Ebből a lenyűgöző dokumentumfilm-sorozatból megismerheted az univerzumunk több milliárd éves csodálatos történetét és a Földdel való elválaszthatatlan összefonódását.

Szereposztás

Morgan Freemannarrátor

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

amnézia 

Nem tudom, mennyire számítanak basic információknak, amik itt elhangzottak, de mivel az én tudásom a nullával egyenlő a témában, sok új érdekességgel találkoztam. Nem minden világos, lettek új kérdéseim, illetve néhány továbbra is megválaszolatlan (azok valószínűleg azért, mert még nem tart ott a tudomány, hogy választ adhasson rájuk), de adott egy jó kiindulópontot, meg legalább van valami fogalmam 1-2 dologról. Több dolognak utána fogok nézni (bár nem mintha annyira motivált lennék mostanában).
Abban megerősített, amit eddig is tudtam: mennyire törékeny a bolygónk, az egész univerzum, minden. A Föld már a keletkezésekor sem volt egy életbiztosítás. Mindig is ki voltunk szolgáltatva a természeti erőknek. Egyszerre ijesztő és bámulatos, ahogy működik.
Tényleg (sok) minden kölcsönhatásban van egymással. Igaz, az állati példák sokszor valóban erőltetettnek hatottak, de valószínűleg azért kellett, hogy rámutassanak arra, milyen összefüggésben állunk az asztrofizikával, illetve a témát is érdekesebben tudták tálalni a cuki állatokkal.

Bunney 

Az első rész teljesen lenyűgözött, azzal a kis gepárd családdal az elején megvettek XD De aztán elkezdtek idegesíteni dolgok.. Ezzel az állandó párhuzamba állítással az univerzum és az állatvilág között tényleg kicsit túltolták, már kezdtem unni ezt a részét. Kb. 5 percenként hol az állatokat néztem, aztán jöttek az univerzumos többnyire számítógépes felvételek, így ugráltak a 2 közt.
A felvételek, amik IGAZIAK voltak, azok szépek lettek tényleg, de maradok inkább a „hagyományos” természetfilmeknél :)

Hudson 

Energia… univerzumenergia… univerzumfehérjeenegia…
A „hús” szó már nem játszik.
A narráció katasztrófális. Ebből egy rész bőven elég volt. :D

13 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján