Tel-Avivban minden megtörténhet (2018) 2

A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül… [tovább]

magyar

Szereposztás

Kais NashifSalam Abbass
Lubna AzabalTala / Manal aka Rachel
Yaniv BitonAssi Tzur kapitány
Maisa Abd ElhadiMariam
Laëtitia EïdoMaisa
Hirdetés

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Coralie 

Hazudnék, ha nem mondanám, hogy csalódás volt. Ennél többet vártam. Annyi magas labdát hagytak ki, olyan jó poénokat lehetett volna beleszőni! Sajnos nagyon PC akart maradni mindvégig, nem vállalta fel a kifigurázással járó esetleges negatív fogadtatást, pedig okosan is lehetett volna, mindkét oldalt egyformán görbe tükör elé állítani, de ennek csak a felszínét kapargattuk. Nem volt elég bátor, ezért az idő nagy része Salam súlytalan elmélkedéseivel telt, illetve a forgatókönyv egyes jeleneteinek tervezésével. Ami vicces pillanat volt, az inkább a kedvesen megmosolyogtató kategóriába sorolható, nem az az igazán hangosan felnevetős élmény. Sajnos nem azért, mert az egyszeri néző nem tudta volna értelmezni a politikai és társadalmi vonatkozást. (Úgy gondolom az ilyen filmeket eleve azok nézik meg, akik tisztában vannak az ottani helyzettel.) Nem tudta eldönteni a film maga sem, hogy vicces vagy komoly legyen, így aztán egyik sem lett. Néha elvétve kaptunk egy-egy őszinte, mélyebb pillanatot, de ezek egysoros vallomásokban merültek ki. Számomra az érzelmi csúcspont az volt, amikor Salam spoiler. Akkor érezni lehetett, hogy itt bizony valami nagyon nincs rendben, kőkemény valóság, amit látunk.
Azért a végén legalább ötletesen megoldották a nagy problémát. :D
Természetesen a film legnagyobb érdeme, hogy készülnek ilyen közös produkciók, ahol a két oldal békében és kreatívan együtt dolgozik. Ezt érdemes tovább folytatni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján