Taxi 5 (Taxi 5.) (2018) 69

A párizsi szuperzsarut, Sylvain Marot-t, akarata ellenére a marseille-i rendőrségre helyezik át azzal a megbízással, hogy megállítson egy olasz bandát, akik felturbózott Ferrarikkal borzolják Gibert ex-felügyelő idegeit és tartják rettegésben a várost. Segítségül kapja Marseille legrosszabb… [tovább]

magyar

Szereposztás

Bernard FarcyGibert
Sabrina OuazaniSamia
Sand Van RoySandy
Franck GastambideSylvain Marot
Edouard MontouteAlain Trésor
Malik BentalhaEddy Maklouf
Salvatore EspositoToni Dog
Anouar ToubaliMichel Petrucciani
Monsieur PoulpeMénard
Ramzy BediaRachid

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

moonchristal 

Amint megnéztem, az a jelző jutott róla eszembe csak, hogy gyenge. Igazából szerintem nagyon gyenge. Amúgy nagy kedvencem mind a négy Taxi film, de erről valahogy előre tudtam, hogy nem lesz az igazi, már csak azért se, mert nagyjából a legfőbb szereplőgárda nincs benne, akik azzá tették ezeket a filmeket, amik.
A történet mellőz minden egyediséget, a szereplők bénák, csak nem szórakoztató módon, mint eddig, tele van elcsépelt poénokkal, amiket a többi filmben már rég ellőttek.
De mivel szeretem mindenben látni a pozitívumot, ezért legyen az is, tetszik a plakát, meg a zenéje is jó, pont, mint régen. Nagyjából ennyi. Innentől amolyan „ezen is túl vagyunk” típusú filmnek könyvelem el.

kiruu 

Egyszerűen borzalmasan indult, de aztán egész kedves kis vígjáték lett. A végére sikerült megmosolyogtatnia, és a karaktereket is megkedveltem. Persze a két főszereplő nagyon hiányzott, de örültem, hogy Gibert és Alain jelen voltak a régiek közül. Sabrina Ouazani szinkronhangja nagyon rossz. Viszont a zenék jók, a taxi pedig a régi.

Perly 

Szégyen! Tíz perc után a falat kapartam, mondván: mikor lesz már vége ennek a sz*rnak… Az utolsó húsz percet átaludtam (vissza kellett tekernem, hogy megnézzem, miről maradtam le, de mint kiderült, semmi fontosról).
Örültem Alainnek, Gibert-nek és Daniel taxijának, de sajnos a filmen ők sem tudtak segíteni. Nem értem, hogy lehetett így elszúrni szerencsétlen taxit (és most nem a végén történtekre gondolok elsősorban, hanem a "felturbózására").
Gusztustalan, humortalan, káromkodással teli förtelem. Ez nem lezárása a Taxi-filmeknek, hanem a megcsúfolása! Fölösleges pénzkidobás volt!
Nem érdemel csillagot.

1 hozzászólás
Marshmallow

Ezután a film után úgy érzem hogy tönkretették a gyerekkorom. Konkrétan megerőszakolták az egyik kedvenc filmsorozatomat. Borzalmas volt és erőltetett.

2 hozzászólás
Ancsúr 

Erre nincsenek szavak… Semmi helye ennek a résznek a sorozatban.

Timi98 

Nem lett nagyon rossz, inkább csak éppen elviselhető. Ha önmagában nézzük, akkor még a story is rendben van, a szereplők 60%-a oké.
Viszont figyelembe kell venni, hogy ez egy sorozat 5. része. Sok a koppintás a korábbi részekből; a poénok, a karakterek, szituációk… stb. Nekem nagyon mű volt pár helyen, más szereplőkkel már nem az igazi. Egyedül a zene jó. Tele van káromkodással, hányással és undorító dolgokkal. Fúj, miért? És néha már nézni is kínos. Mi van Luc Bessonnal, ennyire csak a pénzért készült el ez az egész? Nem mondom, hogy unalmas lett a film, de már az első 5 perc után eltűnt a nemlétező lelkesedésem: D
A főszereplők sem túl szimpatikusak, ami azért fontos lenne (ez Daniel és Émilien esetében műlödött ), sőt néhány mellékszereplő kifejezetten irritáló.
Szerintem ideje a sorozatot befejezni. Az 1.és 2. rész volt az igazán jó, a 3-4. már nem volt az igazi, és néha a fenti hibáktól szenvedtek, ezt elkészíteni pedig nagy hiba volt. Akik az első részeket jobban bírták mint az újakat, azoknak ez nem fog már annyira bejönni, szerintem a negyediket is alulmúlta.

Hippoforaccus 

Adtam neki egy esély. Tíz percig bírtam. Nézhetetlen szemét….

fazsom01

Életem legrosszabb filmje. 0 csillagot kapna, de egyet érdemel a régi taxi és Daniel iránt mutatott tisztelet miatt.

De ez a gyerekkori „nagy taxi filmek” tökéletes rombadöntése. Fuj

2 hozzászólás
Sister 

Mindig is szerettem az eredeti Taxi filmeket, így kicsit kétkedve fogadtam az új szereposztást. Nagyjából két ismerős szereplő van benne: Gibert és Alain. A többiek teljesen ismeretlen arcok, ami nem lenne baj, mégis mindenki tudja, hogy Émilien & Daniel kettősét megugrani igen nehéz feladat. Ezúttal szerepcsere is történt: a rendőr a dörzsöltebb fickó, míg a társa a bénább. A poénok többsége kimerült abban, hogy vagy gusztustalan (nagyjából a film első fele), vagy kissé erőltetett, ennek ellenére sikerült időnként jóízűen elmosolyodnom.

Ami pozitívum, hogy a zene ugyanolyan, a rendőrök hasonlóan bénák, és Gibert még mindig üdítő színfoltja az egésznek, de nagyjából ennyi. Egyszeri szórakozásnak elmegy, és egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy az eredeti cast is csupán részben tért vissza…

Sunshine 

Szerintem egy kicsit le van pontozva, ami részben annak köszönhető, hogy a Taxi 5 címet viseli és hát… az eredeti filmeket nagyon sokan szerették és túl nagyok voltak az elvárások.
Mivel sok volt a negatív kritika én eleve nem vártam sokat ettől a filmtől, és abban is biztos voltam, hogy az eredeti filmek szintjét nem fogja megugrani.
Ami engem illet, igazam lett, de azt nem mondhatnám, hogy „nagy csalódás” volt. Sőt szerintem közepes vígjátéknak teljes jó. Ha elfogadod, hogy leginkább csak a taxi köti össze a korábbiakkal és két szereplő tér csak vissza (nem, nem a főszereplők), akkor máris egész élvezhető lesz.
Az mellett nem tudok elmenni szó nélkül, hogy elég kliséhegy, még az is kiszámítható, hogy most a rendőr lesz a klasszul vezető „taxis”, míg a másik lesz a majrézós, de volt egy-két apróság, ami egységessé tette ezt, például amikor Mr. Majré mondja merre menjen (mivel ő ismeri a kis utcákat és rövidítéseket), Mr. Rendőrbá' meg vagánykodva tövig nyomja. És még egy francia Vin Dieselt is találtak, hogy legyen egy kis FF feeling itt-ott. Hát nem leleményesek?
Őszintén szólva én a nosztalgiás dolgokat kihagytam volna, szerintem csak fájdította az eredeti filmeket szerető nézők szívét, hogy… nos, hogy ez mennyire nem olyan.


Népszerű idézetek

kiruu 

– Itt a törpéket is beveszik zsarunak?
– (…) Tudod, itt nem pc törpét mondani.
– Á, rendben.
– Ő termetileg hátrányos helyzetű.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján