A Bátrak Karavánja (Star Wars: Ewoks 1.) (1984) 9

Caravan of Courage: An Ewok Adventure/The Ewok Adventure
96' · amerikai · sci-fi, kaland, fantasy

Túl messze, az ismert galaxison túl, létezik egy bolygó, melynek neve: Endor. Történetünk hőse egy kislány, aki családjával űrhajótörést szenved. Meglepve veszi észre, hogy testvére és szülei eltűntek. Keresésükre indulva találkozik néhány barátságos kis szőrös lénnyel, akik felajánlják… [tovább]

Szereposztás

Eric WalkerMace
Warwick DavisWicket
Fionnula FlanaganCatarine
Guy BoydJeremitt
Aubree MillerCindel

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Na, ezt jobb lett volna, ha kihagyom, bár lehet 6 éves koromban értékeltem volna, mert észvesztően fárasztó volt így felnőtt fejjel nézve. Eszembe jutott miért is volt számomra a legkevésbé tetsző rész A Jedi visszatér az eredeti trilógiából, a macik miatt. Ja, tudom nem macik, de akár porgok is lehettek volna, akkor is nagy erőfeszítések árán tudtam volna csak végig nézni. Bár én nem láttam a Star Wars Holiday Special-t és nem is fogom megnézni, mert számomra ez is pusztító volt.
Anno láttam a Harc az Endor bolygón című úgynevezett folytatását és emlékeim szerint az nem volt ennyire rossz, bár valószínűleg ismét meg kéne néznem, hogy aktualizálni tudjam a véleményemet.
Talán George Lucas az ilyen kis költségvetésű Star Wars próbálkozásai miatt illetve ezeknek a sikertelensége miatt húzta halasztotta az újabb mozifilmek elkészítését és ezért kaptunk Jar Jar-t és egyéb baromságokat az animációs film Baljós árnyakban.
Nem akarok „jobb” rossz ötleteket adni a Disney kreatív részlegének, amúgy is csak ezekkel rendelkeznek, de nem gondoltak még egy önálló porgos Star Wars filmre, ha már az összes mellékszereplő kap saját filmet vagy sorozatot? A porg család kalandjai lehetne a cím. Szerintem nyugodtan megcsinálhatják, van rengeteg olyan ember, akit nem a minőség érdekel, hanem a címke. Akik szerint egy Star Wars film nem lehet rossz! Én is ezt gondoltam 1999-ig. Akkor is rohannak elkölteni a pénzüket, ha az kegyetlenül nagy igénytelenség, amit kapnak érte.
Hát igen láthatóan kiütötte nálam a biztosítékot ez a valami. Meg a mostani valamik is! Csak hogy ne beszéljek csúnyán.
Borzalmas alakítások, kegyetlen sz.. trükkök, idióta rendező és még ki tudja mi miatt lett ennyire rossz ez az ifjúsági vagy gyerek filmnek szánt alkotás. Valószínűleg a mozifilmek sikere után úgy gondolták bármit csinálhatnak a közönség vevő lesz rá. Tévedtek! Akkor még igényesebb és tudatosabb volt a közönség nem vettek be minden mozgóképes hulladékot. Pár évtizedet várniuk kellett és most már ez is működik! Csak a szemetet kell megfelelő címkével ellátni és csak ömlik a pénz!
Nem ajánlom senkinek megnézésre, csak annak, akit nagyon érdekelnek a filmtörténet „finomságai”.

Hippoforaccus 

Egy ( gyűjtsünk csapatot és induljunk el a küldetésre) történet a Jedi visszatér ewokjaival. Egy kicsit bugyuta, de kedvelhető.


Folytatása

Összehasonlítás

Star Wars: Ewoks


Hasonló filmek címkék alapján