Shop-stop 2. (Shop-stop 2.) (View Askewniverse 6.) (2006) 118

Clerks II
97' · amerikai · vígjáték 16

Dante és Randal már harmincas éveikben járnak, és még mindig a New Jersey-beli élelmiszerbolt és videotéka alkalmazottai. Körülbelül még egy percig, ugyanis a film elején lángokba borul az épület. Új munkahelyük a Mooby's gyorsétterem, melynek színvonalát jelzi, hogy tehénbőgésre nyílik az ajtó,… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Brian O'HalloranDante Hicks
Jeff AndersonRandal Graves
Jason MewesJay
Kevin SmithNéma Bob
Rosario DawsonBecky
Trevor FehrmanElias
Jennifer Schwalbach SmithEmma
Jason LeeLance Dowds
Jake RichardsonTinédzser
Ethan SupleeTinédzser

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Ellen_Ripley

Hatalmas poénok, mint az elsőben!! „Csak egyetlen trilógia létezik hülye f….ok!”

Zakuro 

Nagyon beteg film… De egyszerűen zseniális, többször is könnyesre nevettem magam rajta :D
Kedvencem a Star Wars vs. Gyűrűk Ura – avagy egyike az Univerzum legértelmetlenebb vitáinak.

Kiskakukk 

Zseniális!
(Elias volt a kedvencem. XD )

Mr_Catharsis91

Másképp volt jó, mint az első rész. Ügyesen lavírozott a hétvégi film és az alpáriba csúszott vígjáték határánál. Hála istennek nem gázolt fenékig az utóbbi kategóriába. Az elején azért még kicsit ciki volt, hogy hőseink bent-ragadtak abban az életmódban, amiben eddig is voltak, és furcsamód Dante ezt a film vége felé velősen meg is fogalmazza, hogy jó volna továbblépni, de aztán….
Smith valahol elbagatellizálta az egészet és olyan furcsa szájízzel lett vége a filmnek. Fel is merült a kérdés: biztos jó ez így? Nyilván sokkal jobb, mint a kamu-élet Floridában. Randal ugyanabban a párbeszédben megfogalmazza a saját perspektíváját, hogy miért jobb az ő szempontja és a maga kis-emberi módján még igaza is van, de azért….

Ha elkészül a 3. rész, kíváncsi leszek, hogy a 2020-as években milyen életük lesz, és Smith mennyi drámát visz bele, avagy tovább-viszi a félig suttyó ábrázolásmódot. Mindenesetre Jay-ék azért parádésan fognak kinézni 40+-oson a bolt előtt. :D

komocsitamas

Miután láttam a „küszöbmajom” jelenetet, egyből meg kellett nézzem a teljes filmet is. Tulajdonképpen (majdnem) végig jól szórakoztam, vicces film, Randal szövegei pedig zseniálisak. Viszont. Én alapjáraton szeretem az alpári humort, amennyiben kreatív, de a spoiler nekem egyszerűen nagyon sok volt… (Pedig végignéztem 3 évadnyi Brickleberryt.) Főleg amiatt, mert nem értettem mi szükség volt rá, ezzel az egy jelenettel hatalmasat esett a film egyébként egész magas színvonala. Összességében egy korrekt vígjáték, szerintem jobb, mint az első rész, ha nem lett volna az előbb említett jelenet, akkor 8 pontot adnék rá.

ax7zkkppqf

igazából jobban tetszett, mint az első rész, pedig nem mondanám jobb filmnek. egymást váltják benne nagyon jó, vicces, néha egészen megható jelenetek, meg vannak elég indokolatlan dolgok is. azért én bírom az ők kis világukat nagyon. a zenék is nagyon jók (smashing pumpkins <3)!


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

Randal: Azok a hobbit filmek csak arról szóltak, hogy egy rakás ember baktat! Három filmen keresztül csak mennek, mint a barmok egy kibaszott vulkánhoz!

10 hozzászólás
Zikk

Randal Graves: Csak egy visszatérés van és az nem a királyé, hanem a Jedi-é!!!

Zakuro 

Randal Graves: Ha nekem egy ilyen tündeimádó bulám lenne, még Gondor fáklyáival se húznám meg.

Kiskakukk 

Randal: Az a Transformers nem szar?
Elias: Dehogy is! És van belőlük egy csomó féle!
Randal: Hha.
Elias: Akkor úgy mondom,hogy a Ranger Dangert simázza.
Randal: Jól van. Tudod, hogy én ezen nem fogok veled vitatkozni. De anyád miért enged annyit tévézni? Ti nagy keresztények vagytok, nem?
Elias: Hát tudod a vallásunk szerint a robottá alakuló kocsik bámulása nem minősülnek eretnekségek. És azért, legalább is a pap szerint, mert az átalakuló gépek, amik egymás ellen fordulnak nem sértik az Úr törvényeit.
Randal: Szerintem meg igenis sértés Istenre nézve! Ő nem azért küldte le hozzánk az egyetlen fiát, aki még meg is halt értünk a kereszten, hogy mi olyan szar rajzfilmeket gyárthassunk és nézhessünk, mint a Transformers!

Raizo 

Dante: Ezt a szót azért találták ki, azért létezik, hogy egy teljes népet diszkrimináljanak vele. De ha menteni is lehetne, te akkor sem tudnád, mert nem vagy fekete!
Randal: Na most hallod ezt?! Azt mondod, hogy a bőröm színe miatt nem tehetek meg valamit?! Te vagy a rasszista!!


Folytatása

Összehasonlítás

Shop-stop


Hasonló filmek címkék alapján