Sherlock Holmes nevében (2011) 22

Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány, Ica, akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben. Történetünk egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből… [tovább]

Szereposztás

Szenási KristófHolmes
Ungvár ÁdámWatson
Kugler NikolettIca
Tahi Tóth LászlóÖreg
Karalyos GáborPadlizsán
Gáspár TiborSomnius
Szaksz GabriellaIca édesanyja
Deli DánielGoldi
Kiss AttilaKarbantartó

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

What the $&@&*$!? Ezt ne. Fúhh!!

Sherlock Holmes pariodiaként még egy egész nézhető 5-6 csillagos filmecske lenne. De az, hogy ezek komolyan gondolták, kiakaszt! Keresem a szánalmasan sz*r ide illő szinonímáját, de nem találok megfelelőt.

A mágiát ötvözni Holmes munkájával? Én imádom mind a kettőt de nem illik össze. Kivéve azt a felállást hogy Strange és Benedict találkozik. Na azt támogatnám, de ennyi.

2 hozzászólás
vikcsoo

Emlékszem mikor forgatták, mert ez Dunaújvárosban, és abban azt általános iskolában készült, ahová jártam. Minket Vasvárisokat ez nagy büszkeséggel töltött el. Akkoriban ez nagyon nagy szó volt és az egyik osztálytársam benne is van a filmben egy rövid időre. Régebben nagyobb dolognak tartottam, ma már nincs akkora hatása.

Popovicsp87 

Ahhoz képest, milyen rosszra számítottam, kellemesen meglepett.
Egész nézhető magyar film, a fordulata is jó.

cashews

Véleményem szerint ez egy lopott történet.
A magyar Elveszett gyerekek városa sherlockholmes köntösbe burkolózva.
A film városkámban forgott, Dunaújvárosban, és mint stábtag tudom, hogy ez az alkotás a magyar filmekre szánt szokásos összeg (százmilliárdok) töredékéből készült helyiekkel, helyi vállalkozások, intézmények összefogásával. A párbeszédek fáradtak, porosak ( gyerek így nem beszél, akkor sem, ha csudabogár sherlockholmes rajongó…). A jelmezek egy két kivételel hajmeresztően klisések és randák, a bohóc sminkje Jokert idézi. Kis ez, kis az van benne. Viszont a képek, a zenék és az effektek szerintem példaértékűek és az a törekvés is, hogy újra készült magyar ifjúsági film. És se a csányisanyi se a hujberferi de még a szabógyőző sincsenek benne! Csoda!


Hasonló filmek címkék alapján