Servamp (2016–2016) 26

Shirota Mahiru egy átlagos elsőéves középiskolás srác, aki szorgalmasan végzi tanulmányait, és ahol csak lehet, kerüli a konfliktushelyzeteket.
Miután hazaviszi az általa Kuro névre keresztelt kóbor macskát, arról kiderül, hogy valójában egy emberi alakkal is rendelkező „szolgáló vámpír”.… [tovább]

japán
japán
japán

Képek 9

Szereposztás

Terashima TakumaShirota Mahiru (hang)
Kaji YukiKuro (hang)
Shimazaki NobunagaTodoroki Licht Jekylland (hang)
Kimura RyouheiHyde (hang)
Okawa GenkiRyuusei (hang)
Kakihara TetsuyaArisuin Mikuni (hang)
Shimono HiroArisuin Misono (hang)
Matsuoka YoshitsuguBelkia (hang)
Murase AyumuHugh the Dark Algernon III (hang)
Tsuda KenjirouJeje (hang)

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Az első animéim között volt, de már nagyon nem emlékeztem rá semmire azon kívül, hogy tetszett a karakterdizájn és Sakuya volt a kedvenc karakterem. Újranézésre is ugyanezt gondolom, de Sakuya mellett már ott van Kuro is. Minden (fő)karakter egyedi karakterdizájt kapott, nagyon megkedveltem a Servamp – Eve párosok nagy részét. Nagyon tetszett Hyde háttértörténete és a kapcsolata Tenshi-channal, a szöszi magas srác és az Old Child dinamikája (bár nekik nem volt valami nagyon mély háttértörténetük), illetve szerettem Mahiru és Misono barátságát is. Misono és Mikuni kapcsolata pedig Lily megjegyzéséből kiindulva rejteget pár érdekességet, amit sajnos itt nem tudunk meg. Mahiru az a tipikus már-már túlzottan normális karakter, nem volt vele semmi bajom, de annyira nem tudott megfogni, Kuro és Sakuya viszont annál inkább – mindketten rengeteg mindent köszönhetnek Mahirunak. Főgonoszunkkal elég hadilábon vagyok, volt pár olyan megmozdulása, ami miatt nem tudom utálni, de olyan is, amiért pedig kedvelni nem. Mindenesetre a történet nagyon tetszett, jó lenne, ha kapna folytatást, mert kíváncsi vagyok rá.

Békacica 

A téma nem túl egyedi, a 7 főbűnt már sokszor beleírták történetekbe és a vérszívókat is, ezek valami olyasmik, amik nagyon csigázzák az emberi fantáziát. Ezen a témán belül viszont az anime megvalósít egy remek szimbolikát, ami megjelenik a képi világban, színekben, hangokban. Van egy kiemelkedő vámpírmitológia, amely inkább tudományos (véleményem szerint), mint fantasy. Az ügyeletes főgonosz valós motivációval rendelkezik és nincs egyértelmű jó és gonosz egyik csapatban sem, vannak belső konfliktusok, és van lojalitás, motiváció minden szereplőben. A főszereplő pedig nem egy kiemelkedő alak, hanem pont, hogy az átlagosságával kell megküzdenie. Mondhatni talán, hogy itt nem a konkrét cselekmény a fontos, inkább a főszereplőben lezajló és az ő általa kiváltott pszichés és motivációs változások összessége. spoiler Legfőképpen ezért a karakterek archetipikusak, nem látnak sokkal tovább a saját véleményüknél, csak a legvégén lesz tapasztalható közöttük kis egymáshoz közelítés. Kivéve persze a főszereplőt, akinek indikátor lévén fontos emberi dimenziókkal rendelkeznie, vagy jobban kimutatnia azokat.
A vége kissé bosszantó, lecsapták és jól jönne még egy második évad, mert engem érdekelne a történtek után hogyan alakulnak a motivációk és szereplők közti konfliktusok stb. sok minden más.
Mindenképpen ajánlatos tenni ezzel az animével egy próbát.

Rab_Csenge 

Nem nagyon láttam vagy hallottam ilyen történetről hogy egyesítik a hét főbűnt és a vámpírokat. Tetszett ez a kombó :D
Az opening műfaját nem nagyon szeretem, de ez most tetszett és szerintem nagyon illik ehez az egészhez *-* Az ending nem annyira volt jó, de az is tetszett :) A történet jó volt és a befejezése is tetszett, bár én még nézném tovább >-< Nem ismertünk még meg két servampot se, rájuk is nagyon kíváncsi lennék :D Sajnálom hogy csak 12 részes, jobban bemutathatták volna a servamokat, hogy mi történt a múltjukban stb. A szereplők nagyon tetszettek :) A főszereplő nem annyira tetszett bár jobb mint Subaru xd viszont Kurot nagyon szerettem, kedvenc lett *-* A rajzolása szerintem nagyon egyedi, és tetszett nekem. Különlegesebb színeket használ és a háttér nem annyira látványos de a részek nézése közben nem nagyon lehet észrevenni mert a karakterek nagyon jól meg vannak rajzolva és színesek :D
Érdemes volt megnézni, már régóta a várólistámon volt. Az biztis hogy újranézős is lesz :D

K_A_Hikari 

Mostanában jól esik újranézni olyan animéket, amiket annak idején szerettem, de értékelés nem lett belőle ilyen-olyan ok miatt.
Így van ez Servamp esetén is. Ahogy Ashley találóan megfogalmazta néhány éve, ez az anime címszavakban: „ vérmacska, a degradált röhögőgép és a háború.”
Nagyon szerettem az egész pörgős sztorit, a karakterek isteniek, bár most, újranézve jöttem rá, hogy a Harag (egyetlen női) Servampját nem ismerhettük meg. Azért ez kicsit bántam, hogy ő kimaradt.
Azt kell mondanom, hogy ez egy pörgős, akciódús anime, és az ember a végére mindenkiben talál valami szerethetőt. Vér is folyik benne rendesen, úgyhogy ezt nem árt tudnotok.
De ha még nem láttad, ne hagyd ki, megéri!

Dreamborder 

Hmmm kétségtelenül egyedi volt ez az anime, bár kissé talán kiforratlan. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt, mert maga a történet jó, a karakterek is szerethetők. Kedvencem Kuro megnyilvánulásai voltak. :) Annyira jó szinkronszinészt találtak hozzá!
A 10. részig második évadért kiáltott, aztán gyorsan kerekítettek neki egy véget. Azért én még szívesen elnézegetném.

Khaos 

A történet jó volt, a szereplőket is nagyon megszerettem. Tetszett, hogy a servampokat a hét főbűnről mintázták :D
Viszont úgy érzem, kevés volt ez a 12 rész. :/

flamepetals 

Vámpírok a hét fő bűnről mintázva, némi mondanivalóval a tettek fontosságáról.
Tetszett, de azért egy második évadot még elnéznék, hogy jobban megismerjük a szereplőket, és Greed meg Wrath még meg sem jelentek, úgyhogy remélem folytatódik a történet.

Ashie 

Számomra a nyári szezon egyik legjobb és legkiemelkedőbb animéje.
"Az anime nagyon tetszik, fura mód meglepett, hogy pár rész után ennyire kialakult a véleményem.
A történet rendben van, a karakterek is nagyon jók. Kiváltképp kedvelem Kurot és Tsubakit.
Az Opening nálam totálisan talált Oldcodex, nagyon összehozta a számot. Elvarázsolt.
Az Ending nem tartozik majd a kedvenceimhez, lévén lassú és valahogy egyáltalán nem illik az animéhez. Viszont iszonyú édes a maga módján.
A rajzstílust külön istenítem, eszméletlen.
Seiyuuk terén is folyt a nyálam lévén: Kaji Yuki, Kimura Ryouhei, Tatsuhisa Suzuki."
A teljes értékelést itt találjátok: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/07/ajanlo-servam…


Népszerű idézetek

lykoreia 

Árnyék nélkül hogy ismered fel a fényt?

Kikiriki 

Törvény Nélküli: Tudok…harcolni. Akkor is harcolom kellett volna. Biztos vagyok benne, hogy harccal… elérhetem az álmaimat…
Licht: Hülye sündisznó. Arra gondolni, hogy „harcolhattam volna” értelmetlen. Mindig csak a most van. Most kell harcolnod.
Törvény Nélküli: Ah, fenébe. Ez a Tenshi-chan túl menő.

lykoreia 

Felnőtté akartam válni, aki képes mások szemébe nézni. De most még a tükörbe se tudok belenézni.

Kikiriki 

Hé, te? Mit gondolsz, mi örök ebben a világban? Minden élő meghal. A dolgok tönkremennek. Az érzések elhalványulnak. Az egyetlen örök dolog ebben a világban… Amíg ember vagy csak egyetlen örök dolog van. Ez… az ember bűne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján