A Samin Nosrat azonos című sikerkönyvén alapuló sorozatban a szerző maga utazza körbe a világot, hogy a helyi ételek kóstolása és vizsgálata során bemutassa azt a négy esszenciális hozzávalót, melyek elengedhetetlenek a konyhában, és közös „alapanyagai” az ízletes ételeknek. A sorozat részeiben… [tovább]
Várólistára tette 11
Kiemelt értékelések
Zsófia
Egy ideig fontolgattam a könyv beszerzését, aztán megtudtam, hogy létezik belőle egy Netflix mini, így inkább ezzel kezdtem. Nagyon szépen fotózott dokumentumsorozat, amiben 1-2 receptet is elleshet az ember, de nem ezen van a hangsúly. Négy teljesen különböző ország konyhájából ragad ki Samin egy-egy autentikusabb ételt vagy jellemzőt, amin keresztül bemutathatja nekünk, miért olyan ízesek a zsírtól és az olívától az olasz sajtok és szalámik, vagy épp milyen lenyűgözően sokszínű fűszer a japán konyhában a só. A szerző maga nagyon közvetlen, nyitott nő, jó volt barangolni vele, a könyvről viszont egyelőre lemondtam, úgy érzem a sorozat nekem átadta a lényeget erről a négy „elemről”.