Red Road (2006) 6

113' · angol, dán, skót · dráma 18

1 díj · 0 jelölés

Jackie egy biztonsági kamera üzemeltetője. Napjai azzal telnek, hogy a világ egy kis szeletét szemléli és védelmezi mindazokat, akik látómezőjébe esnek. Egy nap feltűnik egy férfi a monitoron, akiről azt hitte, soha többé nem fogja látni, akit soha többé nem akart látni. Most nincs más… [tovább]

Szereposztás

Kate DickieJackie
Tony CurranClyde
Martin CompstonStevie
Nathalie PressApril
Paul HigginsAvery
Andrew ArmourAlfred
Carolyn Caldertakarító
Jessica AngusBronwyn
Martin McCardieAngus
Martin O'NeillFrank

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Emerson 

Wow. A film háromnegyedéig azt se tudtam, mit nézek. Nem értettem mire föl a 18-as karika, mi a mondanivaló és egyáltalán mi a francnak vittek filmre egy olyan történetet, ami nem vezet semerre. Itt egy életunt nő, unalmas munkával, semminek se tud örülni, telnek a napok… és ennyi. Részesei lehetünk, ahogy főhősünk térfigyelő kamerán keresztül bámulja Glasgow lepukkant utcáit: egy fickó a kövér kutyájának kakiját szedi a földről, valaki lezavar egy gyors numerát a bokorban, egy nő énekelve takarít ja az irodát… ó, de érdekes! Aztán minden miértre megkapom a választ, hogy ez mégis mi és uh. Leránt a mélybe és már én se tudok örülni semminek. De legalább értelmet nyer minden.
Egyedi, „merész” módon elmésélt történet – ahol a merészség abban rejlett, hogy rémunalmasan tálalták azt, amit mások egy hatalmas dráma formájában grandiózus aláfestő zenével toltak volna a néző pofájába. Itt teljesen nyers volt minden. Zene semmi, nem lett elmagyarázva, hogy mi miért van (csak a legvégén), a szereplők mindegyike teljesen hétköznapi arcnak tűnt. Nem hinném, hogy valaha is újra fogom nézni, de örökre bennem ragadt.

Honey_Fly 

Ennél a filmnél úgy kapunk drámát, hogy a történet feléig csak sejtjük, hogy valami nagy gebasz rejlik a háttérben. Aztán meg csak azt kívánjuk, hogy inkább ne is tudtuk volna meg.

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján