Piranha 3D (2010) 47

Viktória tó mellett terül el az álmos tóparti település. A helység népessége minden évben egyetlen hétvégére összpontosít. Július 4-én ide özönlenek ugyanis a napfényre, szexre és italos bulizásra vágyó emberek. Idén sem történik ez másképp, azonban a bulizókra jóval komolyabb következmények… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Elisabeth ShueJulie Forester seriff
Steven R. McQueenJake Forester
Ving RhamesBishop Welleger hadnagy
Eli RothA vizespólóverseny műsorvezetője
Christopher LloydMr. Goodman
Dina MeyerPaula Montellano
Adam ScottNovak Radzinsky
Richard DreyfussDr.Gorden Raybanks
Jerry O'ConnellDerrick Jones
Jessica SzohrKelly

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Csak azért néztem újra végig, hogy értékelhessem is. De nekem ez nem jött be először sem, és most sem. Hiába volt vérengzés, meg minden. Az agyatlan bulizós, s…fejek, annyira sikítoztak, és hiába lettek figyelmeztetve annál inkább táncoltak, ugráltak a vízben, hogy már az idegeimen táncoltak. Ez a film annyira gagyi, egyik szereplő sem hatott meg, bár a végén jót röhögtem, mikor az spoiler Egy kicsit bizarr, hogy pont ezen röhögtem el magam, de már muszáj volt. :-D :-D

2 hozzászólás
Békacica 

Annyira rossz, hogy már jó. Éjjel rengetegszer ismétlik valamelyik mozis csatornán. Valami érthetetlen okból szinte mindig megnézem, csak nem mindig jelölöm itt. Annyira buta az egész, és annyira idegesítő az a rendező vagy producer csávó, hogy az ember drukkol érte, hogy harapják le valamijét. Meg az egész tengerpartnyi bulizó is, akikről csak rossz tulajdonságok ugranak be. Itt kb. csak a főszereplő pár meg a rendőrség normális karakter, akiknek szurkolni lehet, meg néha a piranhák. Igazából ez a film egy feszültséglevezetés. Tudom, és mindenki más is, hogy gagyi lesz, és az össz történés borítékolható, de akkor is le kell vezetni a feszültséget. Mert a sok bunkót az utcán meg a munkahelyen nem ölhetem le láncfűrésszel, de ezért van kismillió cápás meg piranhás film.
Szóval 2-3 ☆ között ingadozok. Az érzelmi érték csak egy szimpla horror vagy morbid film hatás, nem ér külön csillagot.

Solo_Mayer 

Értem én, hogy komédia akar lenni, Jerry O'Connell figurája hozzá is tette a magáét, de kb. ő az össz móka és pozitívum az egészben. Ezt a filmet két szóval tudnám jellemezni: csöcsök és fogak. Ezzel szerintem mindent elmondtam.

4 hozzászólás
Emerson 

Nincs is jobb, mint a vasárnapot egy ilyen agyatlansággal kezdeni! Mondjuk az eleje kifejezetten csalódás volt spoiler. Aztán jött a szokásos: agyatlan tinik, műcicis szolis csajok meg a tesztoszterontól begőzölt fiúkák. És persze a szőke rendőr néni, meg a három kölke. Nem egyszer láttunk már ilyet. De nem is számítottam hatalmas csavarra, meg ilyesmi. Imádtam, ahogy a piranhák hörögtek és morogtak de a csúcs mégis Jerry O’Connell karaktere volt, aki körülbelül egy olyan 12 éves szintjén vegetált, aki épp most fedezte fel a női nemet. Leborulok a szofisztikált forgatókönyvírók előtt, amiért a végső mondata az volt, hogy spoiler
Az utolsó 20 perc kifejezetten szórakoztató volt a reggeli müzlim mellé. Kap is négy csillagot, abból egy Dreyfussé, egy a többi ismert színészé, akik feldobták a hangulatot, egy a halacskáké, egy pedig a bringatárolóé, amit a film elején mutattak.

Debut 

Csak azért nem egy pontocska, mert valódi színészek is feltűntek a filmben…

desertangelable 

Elképzelésem sincs, hogy ezt a rengeteg, – nem gagyi filmekből ismert – színészt hogy vették rá, hogy szerepeljenek ebben a filmben. Ráadásul saját magukból csináltak hülyét… Aztán rájöttem, hogy valószínűleg önirónia volt az egész, ennek ellenére amikor újabb és újabb nagy színész tűnt fel a filmben, azt vártam, hogy egy kicsit értékesebbé válik a film, mint Zs kategória, de sajnos csalódnom kellett. A színészek ellenére is nagyon tré.

strangelove 

Csakúgy, mint Esterházy vendégszövegeinél, Godard idézetei esetében sem tényező a minőség a válogatás során. Így igazából semmit nem jelent, hogy Alexandre Aja horrorjából bekerült egy képsor Godard utolsó filmjébe, csupán érdekességképp jegyzem meg. A Piranha 3D nem totális katasztrófa, mert nem veszi teljesen komolyan magát, ez azonban önmagában még nem jelent sokat. Van egy csodás képsor, két szilikon bomba sellőként játszadozik egymással a víz alatt, aláfestésül Léo Delibes híres szerzeménye szól (amit egyébként agyonjátszott kocsireklámból ismerhetünk, ahogy a Bolérot is a magyar tévénézők zöme egy csempereklámból fedezhette föl, egy kisebb, de talán lelkesebb közösség De Palma mestermunkájából, a Femme Fataleból, végül megemlíthető még a klasszikus zenéért lelkesedők egyre szűkülő csoportja), ebben a jelenetben van kraft. Mulatságos még, ahogy a feminista piranhak kasztrálják a főbunkó pornóproducert (a filmben minden hímsoviniszta így jár, persze a tömegjelenetekben nem válogatnak), Ving Rhames nagy jelenete a propellerrel és még egy-két hasonló momentum.

balika88

Alapvetően én az ilyen témájú filmeket szeretem. Voltak benne baromságok, szó se róla, nem is kevés. De ez a film a maga bugyuta szintjén még élvezhető is maradt :D
A téma miatt jár a plusz pont, de még így is 6-nál megáll! :-)

Serafina 

Ahha, puszta kézzel húzunk ki a vízből egy cafatokra rágott hullát. o.O Na persze.

A vért is felszívják a piranhák? o.O Vagy el párolog?

Mr_White 

Ha egy Aja szintű rendező rendez egy ilyen témát, és még komolyan vehető színészi gárdát is toboroz hozzá, akkor a néző azt gondolná, hogy itt valami többet kap, mint a szokásos vízi szörnyes B filmek esetében. De nem. Azonkívül, hogy a felvételek rendesen meg vannak csinálva (kivéve a gagyi CGI-t, ami, gondolom, direkt olyan amilyen), ugyanazt kapjuk, mint máskor. Végigvesszük a zsáner toposzait, kipipáljuk, de én nem érzékeltem, hogy ez a zsáner kifordítása, paródia, vagy mifene lenne.
A rengeteg marcangolás, vér ellenére egy jelenet volt, amikor összeugrott a gyomrom, amikor a kislány üvegbe lépet a vízben. Végül is lehet, hogy erre az egy jelenetre volt kihegyezve a film.


Hasonló filmek címkék alapján