Overlord (Overlord I.) (2015–2015) 18

オーバーロード Ōbārōdo
24' · japán · akció, kaland, fantasy, sorozat, anime 17
1 évad · 13 rész

2138-ban Momonga, az Yggdrasil nevű DMMO-RPG megszállott játékosa és klánjának utolsó megmaradt tagja, magányosan járja a klánja bázisául szolgáló Dungeont, és azt várja, hogy a játék szerverei hivatalosan leálljanak.

Azonban mikor eljön az idő, meglepő, sőt megdöbbentő dolog történik:… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Hara YumiAlbedo (hang)
Hino SatoshiMomonga (hang)
Uesaka SumireShalltear Bloodfallen (hang)
Numakura ManamiNarberal Gamma (hang)
Katou MasayukiDemiurge (hang)
Chiba ShigeruSebas Tian (hang)
Shindou KeiEntoma Vasilissa Zeta (hang)
Miyano MamoruPandora's Actor (hang)
Seto AsamiShizu Delta (hang)
Komatsu MikakoLupusregina Beta (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Mamuszy 

Már nagyon nagyon régóta halogattam a magnézését, de amikor meghallottam, hogy a Párom tervezi újra nézni, gondoltam, én is sürgősen becsatlakozom hozzá!
Eddig mindig úgy voltam vele, hogy én kifejezetten szeretem az isekai animéket, de az elmúlt időben 1-2 darab kicsit megingatott ebben a hitemben. És akkor jött az Overlord, ami azért visszarázott a helyemre, hogy én lényegében szeretem az isekai animéket!
Az első tény, ami miatt megszerettem a sorozatot, az Albedo, ezen változtatni nem lehet, már nagy örömmel be is csatlakozott a waifu háremembe. Ami szerencsére egyre csak nő, és növekszik.. :3 És csak a második az egész koncepciója. Nekem az isekaion belül, ez a „jaj véletlenül benne ragadtam egy másik világba” nagyon bejön.
Az openingért teljesen oda vagyok, nagyon jó volt, viszont az ending az olyan kis semmilyen volt számomra.
A grafikát nem mondanám olyan különösnek, simán megüti az éves színvonalat, viszont már ez első részben való CGI csontvázaktól, picit felállt a szőr a hátamon..És sajnos nem ez volt az első és utolsó eset benne…szóval nekem ez picit elvett az élményből, de egyébként teljesen rendben volt.
A másik tény, ami picit elszomorított, hogy nem derül ki azért olyan sok kulcsfontosságú dolog itt az animében, ami már kevésbé rémisztő, mert még a maradék 2 évad hátra van, szóval ott bőven be lehet ezeket pótolgatni. Így ez az első évad annyira nekem nem volt izgalmas, de az unalmastól és a rossztól, még mindig nagyon messze áll.

Khaos 

Hát… egyszernézős animének teljesen oké volt.
Vegyes érzelmeim vannak az Overlorddal kapcsolatban. A cselekménnyel nem volt baj – bár nekem komolyabban csak a 7. résztől kezdett tetszeni. A szereplőkkel viszont tényleg nem tudok mit kezdeni. Senkinek semmi valódi személyisége nem volt, és ez zavar, nem szeretem az ilyeneket. :/

Kaname32 

Ahány isekai animével találkoztam a többségében csalódtam, de az Overlord olyan remek lett, hogy rögtön a kedvenceim közé került.
Alap isekai story fonál, hogy benn ragadsz egy játékban oké ez eddig stim, de a játék világa tök jól ki volt dolgozva. Momonga karaktere nagyon vicces és részről részre fejlődik, Az erőd őre jók lettek főleg Albedo és Narberal.

Meryl 

Nem lett volna ezzel a sorozattal semmi baj, ha elmagyaráznak néhány dolgot és nem nekem kellene kinyomoznom meg utána olvasnom a neten, hogy ne érezzem már magam hülyének mert nem értem mi történik.
Pl: spoiler
Amúgy tetszenek a karakterek, főleg Momonga hiszen egyre jobban megfigyelhető, hogy élőhalott lesz, abszolúte nem izgatja magát a végén már bizonyos dolgokon ami elég nagy probléma hiszen ő elvileg ember. Bár szerintem ez megfog szűnni és elfelejti szép lassan ki is ő valójában.
Albedotól viszont teljesen ki vagyok, az egy p*csa. :D Borzasztóan idegesít…..

Szóval összességében adok nekik még egy lehetőséget a következő évadban, de ha nem győznek meg akkor könnyes búcsút veszünk egymástól.
Aki egy harcolós, taktikázós, irányítós, beteg csajos animét akar, úgy hogy az eleje nagyon lassú annak ajánlom. Ha komoly tartalomra vágysz és olyan számítasz mint a SAO felejtsd el.

Sycho 

Eme sorozat mindössze témája és karakterei miatt is az egyik kedvencem. A történet abszolút logikusan van felépítve, habár nem túl mély. A sorozat csúcspontjai mindenképpen a karakterei és rajzai. Emellett nem igazán sok olyan sorozat van, ahol a főszereplők nem elég, hogy antihősök, még ők is a legerősebbek. Hibái egyelőre a lehetőségek kihasználatlanságában és a nem túl mély történetben keresendőek.


Folytatása

Összehasonlítás

Overlord


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján