Ookami to Koushinryou (Ookami to Koushinryou 1.) (2008–2008) 17

Spice and Wolf · 狼と香辛料
24' · japán · animációs, kaland, romantikus, fantasy, sorozat, anime 14
1 évad · 13 rész

Kraft Lawrence 25 éves vándorkereskedő, aki már hét esztendeje jár városról városra szekerével és egyetlen társával, a lovával. Nagy álmához szeretne vagyont szerezni, egy állandó bolt megnyitásához, amely mellett végre letelepedhetne. Sorsa újfent Pasloe kis városkájába veti, ahol a lakosok… [tovább]

Szereposztás

Fukuyama JunKraft Lawrence (hang)
Koshimizu AmiHolo, the Wise Wolf of Yoitsu (hang)
Nazuka KaoriChloe (hang)
Nakahara MaiNora Arendt (hang)
Chiba SaekoFermi Amarti (hang)
Watanabe AkenoDian "Diana" Rubens (hang)
Koyama RikiyaMarc Cole (hang)
Park RomiEve Boland (hang)

Kedvencelte 4

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon aranyos anime volt ez, bár néha zsongott a fejem a sok üzleti dologtól. Nem is értettem az összeset. Viszont Horo és Lawrence nagyon jó páros. Ahogy civakodnak egymással, sokszor megnevettetett. Horo személyisége nagyon tetszett, a bölcs farkas szellem egyben egy makacs és önfejű, ám hihetetlenül okos és büszke lány. Lawrence pedig vérbeli kereskedő, akinek kisujjában van minden. Jól kiegészítik egymást. Aki még szimpatikus volt, az Noora Arendt, a pásztorlány. Remélem, vele is találékozhatunk a folytatásban. Bár akadtak kalandok az animében, lassú a történetvezetés, de ez itt nem zavaró. Sok információt megtudhatunk a kereskedelemről és a korról, mire kell figyelni, és hogyan működik az élet. A grafika szép. Az opening pedig eléggé fülbemászó, és azonnal kedvenc lett, mert szerintem gyönyörű. Az animének van egy egyedi romantikus-mitikus hangulata. Horot nem lehet nem szeretni :) Az utolsó rész különösen jóra sikerült :) Nem bántam meg, hogy megismertem ezt az animét. Sőt, örülök neki :)

lklk

Régen amikor lehettem olyan nyolc éves, vagy mennyi :D egyik nagy animés barátnőm folyton rám akarta erőszakolni az anime nézést. :D Emlékszem, hogy a Bleach-t is nézetni akarta velem, de az nekem még túl véres volt. Ezért is mutatta meg ezt az animét amikor már gyorsan tudtam olvasni, és a mai napig megmaradt belőle pár rész a fejemben.
Már akkor is tetszett, de most, hogy újranéztem, sokkal érthetőbb volt, mint amikor kisebb voltam. :D Olyan jókat lehet rajta mosolyogni és nevetni, ugyanakkor izgulni is. spoiler
A két csillag levonást csak azért kapta, mert néhol belegabalyodtam ebbe a sok pénzügyes, kereskedelmes dologba, a másik pedig, hogy spoiler

TiaManta 

Egész jó volt ez a 13 rész. Nem túl eseménydús, de ez nem az az a sorozat. Itt a kereskedés a legnagyobb téma. Pénznemek, stb.
Tetszett a tempója, én szeretem az ilyesmit. Bár gondolom itt is az van hogy jobban érteném dolgokat ha a light novel leírásait olvasnám, a szereplők gondolatait ismerném. Nehéz ez átadni mozgóképen. Kellemes kikapcsolódás volt, megnézem majd a 2. évadot.
+ OP egészen csodálatos.

Janus 

Mostanában jó sok light novel adaptációnak álltam neki, de nem baj, mert így legalább a Molyos váró/kívánságlistám is gyarapszik ahányszor olyan LN animét nézek, ami tetszik.
A Spice and Wolfot is tuti el fogom olvasni, bár nem tudom, hogy ez mostanában lesz-e mert egyelőre még magyarul sem értem.
Két részig még jól bírtam, de utána olyan szinten belefájdult a fejem ebbe a sok számolásba, üzleti dologba, meg mindenbe, hogy az egy komoly szint.
Gondolkodtam, hogy nyolc vagy kilenc csillagot adjak rá. A 8 csillag + kedvencelés kombó mellett döntöttem.
A Spice and Wolf teljesen más élményt nyújtott, mint vártam tőle. FireReject videója ösztönzött, hogy kíváncsi legyek erre az animére, és végül nem csalódtam benne. Illetve de, de abszolút pozitív irányba, mert azt hittem, hogy ez ilyen epizódikus valami lesz, de volt összefüggő története. Ráadásul remek története van. A light novelből két kötetet dolgoz fel, és az évad is két külön sztoriarc-on fut, amik közül talán egy fél fokkal az elsőt élveztem jobban.
A két főhős nagyon jó. Lawrence, de főleg Holo irdatlanul összetett és imádnivaló karakter, még akkor is, ha Holo NAGYON nem úgy viselkedik, mint egy 1000 éves isten. De olyan jó volt a karaktere, hogy teljesen elfelejtettem, hogy én tulajdonképpen rühellem azokat az animéket, ahol az egyik főhős egy isten. Nem tudom miért. A témát nagyon szeretem (a PJO könyvek a kedvenceim között vannak), de valamiért animéknél mindig csak húzom a számat, akár a Bleachről, akár a Noragamiról, akár a Kamisama Hajimemashitáról beszélünk.
A látvány nagyon kellemes. A zenék meg az ending elmennek, de az opening valami irdatlanül fülbemászó, és gyönyörű, és nosztalgikus. Az Over the Garden Wall jut róla folyton eszembe, és nem tudom, miért.
Nem tudom, mit kéne még írjak. Ezért nem szeretek külön évadokról értékelést írni Snitten. Na mindegy, majd holnap folytatom. És a második évadhoz valami normális értékelést fogok írni.

Hiranneth

Nem rossz a történet, szép a rajzolás, és tetszik az alapötlet is. Csak néha-néha elvesztem a kereskedelem rejtelmeiben. :D
De ettől függetlenül is élvezettel néztem, ahogy Horo és Lawrence összecsiszolódik.


Folytatása

Összehasonlítás

Ookami to Koushinryou


Hasonló filmek címkék alapján