Neoui Siseoni Meomuneun Gose (W-Story 1.) (Where Your Eyes Linger) (2020–2020) 32

Where Your Eyes Linger / The Place Where Your Gaze Rests / Before Your Eyes Stop · 너의시선이머무는곳에 / 君の視線が止まる先に
80' · dél-koreai · dráma, romantikus, minisorozat, ifjúsági 15
8 rész (epizódhossz: 10')

Han Tae Joo egy 18 éves középiskolás diák és a TB Csoport – a családi vállalkozás-konglomerátum – egyetlen örököse. Mivel szigorú apja napi 24 órás felügyelet alatt tartja, unatkozik és minden vágya, hogy szabadon élhessen. Legközelebbi barátja és nem hivatalos testőre – egy másik 18 éves diák,… [tovább]

Szereposztás

Jang Eui SooGoo Koo
Han Gi ChanHan Tae Joo
Choi Kyu RiChoi Hye Mi
Jeon Jae YeongKim Pil Hyun
Jung Seo InHye Mi anyja
Cheon Seung HoPil Hyun barátja
KeumjoTae Joo tanára (ep 4)
Neoui Siseoni Meomuneun Gose (2020–2020)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Viki

Kedvencelte 10

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Dreamborder 

Nem kérdés a 10 csillag. :)
Nagyon jól sikerült kis darab volt ez, csak az a baj, hogy nagyon rövid. ;)
Ennek ellenére nem volt hiányérzetem, kerek egész volt a történet.
A színészi játék is tetszett, jó volt a kémia a két srác között.
Azok a tekintetek… <3 Nem tudok elmenni emellett.
Na és a zenéért jár a plusz pont. :)

1 hozzászólás
Subika 

Szerintem az mindent elmond hogy egyűltöő helyben végig néztem hajnali 2 10 ig . Túl fáradt vagyok most hogy többet írjak .

4 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Kifejezetten aranyos. Nem egy eget rengető alkotás, de már az is csoda, hogy készülnek ilyen koreai sorozatok is. Viszont ez a sztori ilyen formában valóban nem tudott volna megtölteni egy teljes értékű sorozatot. Azonban lehetett volna belőle egy hosszabb film, ami már csak azért is jót tett volna, mert akkor valószínűleg több energiát fektettek volna a rendezésbe, a vágásba, és a zenei aláfestésbe. A keverések néhol kifejezetten borzasztóak voltak. Ennek ellenére ajánlom a romantikus BL beütésű sorozatok kedvelőinek.

krlany 

2020. június 14.
Kis zseni szösszenet. Szerintem koreaiaktól ebben a témában eddig ez volt a legjobb. Néztem volna még, hogy innentől hogyan tovább, milyen az, amikor igazán egymásra eresztik a szerelmüket…
2021. február 11.
Gondoltam ráfrissítek, mielőtt megnézném a filmet… Még mindig ez a legjobb, pedig már 5 w-storyt néztem meg. Az meg hogy majd 9 év van köztük, senki nem mondaná meg. De a 22 évet sem nézném ki Han Gi Chanból. Simán hozza a huszas évek végét mint a többi „középiskolás”. Jang Eui Soo meg annyira helyes a végén, hogy a francba, hogy középiskolásokról szólt. Egész végig el tudtam volna bambulni nála ezt a stílust.

silentscream 

Kellemes kis szösszenet volt. Működött a fiúk között a kémia. :) Viszont kár, hogy ilyen rövid volt.

Gwener 

Ez az egész … hűűűűű … hát na …. tiszta, egyszerű, semmi felesleges sallang…. és nagyon jól van felépítve. spoiler
Rövid (én néztem volna még szívesen), de mégis minden lényeges belefért.
A két fiú nagyon aranyos. Nagyon jól hozzák a két karaktert, és ki nem néztem volna belőlük a 8 év korkülönbséget. Inkább majdnem 9….
PilHyun és HyeMi nagyon szerethetőek. spoiler Ha ez egy rendes sorozat, több szerep jutott volna nekik.
De így is tökéletes volt ❤

Katyesz 

Egyetlen egy gond van ezzel a sorozattal! Túl rövid!

Lucy 

Mintha még nem írta volna senki, szóval az újdonság erejével közlöm: TÚL RÖVID VOOLT :'( ❤❤❤

Marinette

Nagyon – nagyon tetszett. Egy baja volt, hogy rövid, mert szívesen néztem volna tovább. De amúgy a sztori, a zene, a hangulat, a szereplők, minden a helyén volt. A fiúk fusztráltsága, a kettejük közötti feszültség szinte tapintható volt. Tényleg gyilkos volt közöttük a kémia. Jó volt, hogy a belső gondolataikat is megismertük. És szerencsére nem úgy, hogy hangosan magukban beszélnek. A kedvencem az utolsó előtti rész vége. Az a jelenet szerintem tökéletes volt. Mindenképpen újranézős.

Sokadik újranézés után is még mindig imádom. ♥

Felhő

Bár nem sok koreai BL-t láttam még eddig, egy valami feltűnt. Egyszer se láttam olyan koreai BL-t, ami azt venné alapkonfliktusául, hogy két fiú szereti egymást. De hát erről szól a műfaj, nem? Ha nem a homoszexualitás áll a sorozat fókuszában, akkor mi? Bevallom, nekem ez nagyon-nagyon tetszik. Az, hogy nem a két fiú közti szerelem problémái állnak a középpontban, egyrészt lehet amiatt, hogy ezek a filmek, sorozatok egyáltalán nem problémaként kezelik ezt a helyzetet, így részletesebben kidolgozott történetet se írnak e köré a szál köré. És igen, nekem ez tetszik, mert merik tágítani a műfaj határait, nem ragadnak le ott, hogy a nézőknek jó lesz bármi, csak smároljon az a két gyerek. És szerintem az, hogy se a közönséget, se a saját alkotásukat nem nézik le ennyire a filmkészítők, egy nagy előre lépés. Igen, ez egy BL-film lesz, de nem csak BL-film. És ez az attitűd nagyon sok más ilyen sorozatból hiányzik. Ha azt vitatjuk velük kapcsolatban, hogy jó BL-alkotások-e vagy sem, akkor egyértelműen igent kell mondanunk. De ha azt, hogy jó filmek-e vagy sem, ott már vannak problémák. És nem, én se vagyok olyan, aki mindenben a mély gondolati tartalmat keresi és kevesebbel nem elégszik meg. Engem is le lehet kötni azzal, ha Korn és Knock (Together With Me) épp szereti egymást. De hogy minden mást áttekerek, az biztos (igen, kimondtam, bocsánat, ne öljetek meg!). Akárhogy is, amikor rátaláltam a Where Your Eyes Linger-re, úgy éreztem, az első perctől fogva működik köztünk a kémia a filmmel, a filmmel, ami megint tesz rá, hogy épp két férfi főszereplő szerelmi életét kell megoldania.

TAE JOO: Inkább az a fajta, aki azt szereti a szerelemben, hogy őt szeretik, azért csajozik és jár fűvel-fával, azért űz sportot más barátnőinek lenyúlásából, mert élvezi a figyelmet. Minden mozdulatával azt igyekszik sugallani, hogy szabad, legyőzhetetlen, de! Ha Tae Joo valóban az lenne, akinek mutatja magát, (1) valószínűleg utálnám, (2) esténként nem sírna az anyukája után, nem esne pánikba, ha Kang Gook felveti, hogy a továbbiakban semmi szükség arra, hogy mellette maradjon, nem félne attól, hogy magára hagyják. Az apja, aki nem akarja látni, csak kontrolálni a gyerekét, szeszélyeitől függő fiú ha másban nem is, a futó kapcsolataiban keresi mániákusan azt a figyelmet és szeretetet, amit a családjától nem kap meg, legalább ezekben a kapcsolatokban igyekszik felvenni a tempót diktáló fél szerepét, mert (akaratlanul is az apja mintáját követve) abban látja a biztonságot, ha ő irányíthat. Az ő fő belső konfliktusa nem az, hogy beleszeret a testőrébe, hanem az, hogy képes-e feladni azt a gyenge, de állandó biztonságtudatot, ami az irányító pozíciójával jár, és nyitni az olyan egyenrangú kapcsolatok és a talán ideiglenes, de erős védettség felé, amelyekben még sohasem volt része.

Han Gi Chan pedig annyira illik ehhez a szerephez, Tae Joo karakteréhez hűen kissé túltolt reakciókkal, de nagyon jól fejezi ki a legapróbb érzelemváltozásokat. Végül pedig: akinek esetlge az a benyomása támadt Tae Joo-ról, hogy olyan, mint egy nagyra nőtt gyerek, az nem téved. Tae Joo egy gyerek, aki játszik, méghozzá egy olyan játékkal, amit nem képes megérteni, mert még sosem tapasztalta meg ő maga. Ez a játék pedig nem más, mint Kang Gook érzelmei.

A kémia a két főszereplő között csillagos ötös, és ehhez elég egy visszatérő elem. Meg kell hagyni, ez a füles dolog nagyon édes, és arra is remek eszköz, hogy érzékeltesse a két fiú közötti kapcsolatváltozás lassú, észrevétlen voltát. Az, hogy Tae Joo pontosan tudta, milyen reakciót várjon Kang Gooktól, világossá teszi, hogy ez a fajta játék nem először fordul elő köztük. És valahol itt a lényeg. Ez a játék csak az egyikőjük számára játék, míg a másiknak minden alkalom felér egy hátba döféssel.

KANG GOOK: Kang Gook a Tae Joo mellé kirendelt testőr, aki hátteréről alig tudunk meg valamit, és tulajdonképpen arról se, hogy miért lenne Tae Joo-nak védelemre szüksége. (Annyira szerintem nem is lényeg, a történet szempontjából szerintem ez is csak egy újabb lépés Tae Joo apja részéről, hogy a lehető legkevesebb ráfordítással a lehető legnagyobb kontrollt gyakorolja a fia felett.) Kang Gook-nak nincs hová mennie, így nagyon veszítenivalója se. Míg Tae Joo-nál azt követhetjük nyomon, hogyan tudatosul benne a másik iránt érzett szerelem, addig Kang Gook-nak azt a kísérletét látjuk, hogyan próbál kiszeretni Tae Joo-ból, és megtalálni a saját önállóságát.

Szóval ez van. Mindkét fiatal csak úgy él bele az életbe, az egyiknek a szellemi/érzelmi, a másiknak az anyagi helyzete nem teszi lehetővé azt, hogy ambícióik legyenek, így voltaképp mind a kettejük életének értelmét a másik teszi ki.
(…)
Egy BL-mimsorozat, ami nem tart akkora távolságot a nézőktől, hogy a társadalom csak egy rétegének a problémáival foglalkozik, de ami olyan emberi drámákkal is, ami minden emberi kapcsolat részét képezheti, és amit végig nézni talán nem túl drámai, de megélni annál inkább, és ez tökéletesen átjött. (…) Nekem tetszett. Igen, lehetett volna még tovább csavarni, és igen, akkor lehetett volna hosszabb. De szerintem mind az a potenciál, amit kihagytak belőle, mind pedig a rövidsége előnyére vált. A forgatókönyvvel, a párbeszédekkel és a karakterekkel én nem tudom, mit csinálnak a koreaiak, de eddig sose okoztak csalódást és ez most sem volt másképp. És a zenéket is érdemes lecsekkolni. Ha még nem láttál filmet ilyen témában, ezzel kezdeni egy tökéletes választás, és szinte biztos, hogy megszeretteti veled ezt a műfajt. :)

Olvass tovább, mert hosszú és nem fér ide :P -> https://konyvmolyok-gyulekezo.blogspot.com/2020/06/wher…


Népszerű idézetek

Felhő

TJ: Didn’t you hear about an angry kiss?
PH: …Angry kiss? What is that? Angry… Is it a bird?


Folytatása

Összehasonlítás

W-Story


Hasonló filmek címkék alapján