Ebben a sorozatban arra keressük a választ, hogy azok a mindennapi betevők, melyeket magunkhoz veszünk, vajon honnan jönnek, miként készülnek. Lerántjuk a leplet a tudományos tévhitekről, teszteljük az összetevőket, valamint segítünk eligazodni az értelmezhetetlen címkék útvesztőjében.
[tovább]
Ebben a sorozatban arra keressük a választ, hogy azok a mindennapi betevők, melyeket magunkhoz veszünk, vajon honnan jönnek, miként készülnek. Lerántjuk a leplet a tudományos tévhitekről, teszteljük az összetevőket, valamint segítünk eligazodni az értelmezhetetlen címkék útvesztőjében.
Szakértőink segítségével igyekszünk bemutatni az egyszerűbb értelmezését azoknak a túlbonyolított listáknak, amik egy-egy tömeggyártású étel összetevőit sorolják fel, továbbá olyan, mindennapos háztartási cikkek lenyűgöző előállítási folyamatával szeretnénk megismertetni a nézőt, mint a jégkrém, a sör, a rizs, valamint a tészta. Minden részben kérdésekre keressük a választ, például a bemutatott élelmiszer vajon elegendő tápanyagot biztosít számunkra? Van esetleg valamilyen egészségügyi kockázata az elfogyasztásának? Mennyi a túl sok? Amennyiben tényleg igaz az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel, akkor valójában mi is az amit megeszünk? [bezár]