Mad God (2021) 15

Phil Tippett trükkmester 30+ éven át érlelt, szuggesztív, szürreális és sötét látványvilágú stop-motion pokoljárása, amelyben egy orgyilkos ereszkedik le egy romváros kellős közepébe, hogy eddig felfedezetlen, hátborzongató tájakat és rémálomszerű teremtményeket ismerjen meg.

Képek 16

Szereposztás

Alex Cox
Niketa Roman
Satish Ratakonda
Harper Taylor
Brynn Taylor

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

ChEebor 

83 perc tömény sci-fi rémvízió, a lehető legtaszítóbb stop motion figurákkal és módszerekkel előadva. Gyakorlatilag nincs szöveg benne, aminek köszönhetően majdnem minden a mi interpretációnkon múlik. A világa félelmetes és sötét, valamint indokolatlanul(?) kegyetlen. Érdekes, hogy a leereszkedő embert ez a világ legfeljebb a veszélyei miatt érdekli, amúgy megy előre, nem érdekli a gyilkolászás és a különböző bizarr események (talán szimbolikus, hogy az apróbb lényeket ő maga tapossa le… könnyen lehet, hogy nem is azért, mert egy szemét alak, hanem csak simán nem vesz róluk tudomást). Nyilván a megalkotása részletgazdag (hiszen konkrétan 40(!) évig készült, igaz, ebből kb. 20 csak simán takaréklángon történő tervezőfázis volt), de amúgy is ez az elvárás. A szörnyek borzasztóak, de nehezen lehet jellemezni őket, meglehetősen eredeti modellek készültek.
Aki szereti a sci-fi horrorokat, a nehezen értelmezhető, bizarr és ijesztő műveket (a szürreális jelző talán nem is illik rá, de ezt ki magának), annak kötelező.

Mr_White 

Lenyűgöző és egyben gyomorforgató vizualitás. Egészen különleges alkotás.

Th3DarkKn1ght 

Nem tudnám pontosan megmondani. hogy mit láttam, de technikailag kifogástalan! A poszt-apokaliptikus Pokolra hasonlító helyszínek nagyon hangulatosak, a stop-motion hibátlan! Rendkívül bizarr minden pillanata! Gyomorforgató jeleneteket is tartalmaz, amin meg is lepődtem! Ha a története befogadhatóbb lenne, akkor biztos nagyobb közönségre találna, de így egy igazi rétegfilm marad!

Kiskakukk 

Akár egy rémálom…

Nagyon szeretem a stop-motion animációt, de ez annyira ocsmány, aberrált és gyomorforgató, hogy egyszerűen nem tudok rá 1 csillagnál jobbat adni. Egyáltalán mi akart ez lenni? Történet alig van, a szimbolika elveszik a vérengzések közt…

Phil Tippett egy beteg ember.

3 hozzászólás
csokidani 

Ez egy nagyon, de nagyon durva trip; egy rossz remalom amit nem akarnek ujra elni.
Nehezen tudom ertelmezni egeszeben; nyomokban veltem felfedezni szimbolikat, de egyben nem is tudom van-e ertelme.
Akadnak benne nagyon szep kepi megvalositasok ami elott le a kalappal, nehol nagyon amator hatasu (vegulis 30 eve keszul), idonkent nagyon hangulatos maskor nagyon osszecsapott.
Azt gondolom hogy ha csipetnyivel (sok csipetnyivel) befogadhatobb es torteneteben osszeszedettebb, akkor egy jo kis kult darab lehetett volna.
Igazabol ha az elejen tudom, hogy milyen lesz, inkabb nem neztem volna meg, kellemetlen es szeteso; de az latszik hogy piszkosul sok munka van benne es ezt ertekelem….

2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján