Lost in Austen (2008–2008) 35

180' · angol · dráma, romantikus, fantasy, minisorozat
5 rész (epizódhossz: 45')

Amanda Price Jane Austen regényeinek nagy rajongója, jóformán ha nem a barátjával van, akkor mindig romantikusat olvas. Váratlanul azonban különös felfedezést tesz: képes arra, hogy helyet cseréljen az általa olvasott regény hősnőjével. Így aztán egyfajta nagy kalandként megnyílik előtte a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jemima RooperAmanda Price
Elliot CowanMr. Darcy
Hugh BonnevilleMr. Bennet
Florence HoathKitty Bennet
Alex KingstonMrs. Bennet
Morven ChristieJane Bennet
Perdita WeeksLydia Bennet
Tom MisonMr. Bingley
Christina ColeCaroline Bingley
Gemma ArtertonElizabeth Bennet

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

krlany 

Elég szórakoztató volt, nem is lehetett túl komolyan venni.
Mr. Bennet és Mrs. Bennet zseniális volt. A 3 kisebb lány valahogy nem volt igazi Bennet. Tom Rileyt imádtam Da Vinciként, de Wickham-ként nem tudta hozni a formáját, olyan kis langyos víz volt. Jemima Rooper nem játszott rosszul, de ez nem az ő szerepe volt, tájidegen volt a sorozatban. Mr. Darcy-val sem voltam megelégedve kinézetileg. Elliot Cowan egy jó kiállású, délceg angol úr, akinek nagyon jól áll az ilyen kosztümös móka. Az Álmosvölgy legendájában remekül nézett ki, nagyon jó volt a haja, stílusa, öltözete. Itt viszont… az évszázad Darcy-ját lehetett volna belőle kihozni! … Igen, igen, még Colin Firth-öt is simán lepipálhatta volna.

Gwener 

Egészen biztos, hogy van, akinél ez a sorozat szentségtörés és gyalázat – de nekem nagyon tetszett :DDDDD Nagyon szeretem az ilyen jellegű időutazós/időugrálós történeteket, és egyáltalán nem szoktam bennük a realitást keresni vagy az „értelmet” és a logikát – ha jól vannak megcsinálva. És ez nagyon jól lett összetéve!

Tetszett, hogy teljes természetességgel lazán kezelik a dolgokat, és nem buknak ki az eltérő ruházaton, idegen tárgyakon – és hogy nem azon volt a hangsúly, hogy nincs térerő, hogy nem loknis a haja, hogy nincs elektromosságspoiler stb.

Mindenki jó választás volt – mondjuk Mr. Collins elkeserítően undokra sikeredett, semmi szerethető nem volt benne, sőőőőőt…. lehet, hogy egy kicsit már túlzás is volt ilyenek – de hát alapból sem nem egy szimpatikus figura.

Amanda Price. Tetszett, hogy egy teljesen átlagos lányt választottak a szerepre – még csak divatosan sovány sem volt. Szerettem, ahogy rugalmasan alkalmazkodott a helyzethez, gyorsan megtanult pukedlizni, felvette a korabeli beszédstílust – de ha arról volt szó, akkor bizony hozta a XXI. századi robbanékonyságát és jól megmondta a véleményét.

Mr.Darcy. Szerintem nincs senki, aki ne csak kullogni tudna Colin Firth után. Nem mondom, hogy Elliot Cowan rossz volt, de hát Colin Firth=Mr.Darcy…… spoiler

Mrs.Bennet. Na itt nagyon szerettem az alakját. Nem az a bugyuta, ostoba hisztérika volt – lehetett érezni, hogy ő tényleg szereti a lányaitspoiler És spoiler egy igazi anyatigris! :DDDDDD

Lizzy. Nagyon vagány volt! spoiler :DDD

Mr. Bingley és Mr. Wickham. Na őket úgy általában nem igen szoktam szeretni – az egyik túl mulyus, a másik meg túl „galád” – na de itt :DDDD spoiler

A vége nekem tetszett. Jól megcsavarták spoiler

Romy 

Az eleje még kevésbé tetszett,de utána már kezdtem megszokni ezt a stílust.Minden kicsit más,talán jobb is,mint az eredeti műben.Bár némelyik részt nem nagyon értettem ,de amúgy teljesen helytálló alternatív változata Jane Austen regényének.Ha valakinek nem jött be annyira az eredeti történetvezetés,vagy unja már a sok feldolgozást,ami hűen követi a történetet,annak pont ez való.Mr Darcy-t eleinte nem igazán kedveltem,mert ,mitagadás,kicsit a ’95-ös sorozatbeli Darcyhoz hasonlítottam.De utána már egész szimpatikus lett és annyira Amanda helyében lettem volna!:P Ja,amúgy ő is szimpatikus volt ,már az elejétől fogva.Csak az sántított egy kicsit,hogy sokmindenen meglepődött egy kicsit,pl.:spoiler,pedig elvileg ismerte a könyvet.Gondolhatta,hogy mivel ő Lizzie,minden úgy történik ,ahogy vele is történt.Talán majd máskor is megnézem.:)

tündérróka

Elképesztő aranyos és meglepően kreatív volt ez a minisorozat. (Néha ugyan felmerült bennem, hogy Amanda szerepére egy finomabb arcú színésznőt is választhattak volna, de végül is, lehet hogy a nyersesség és 21. századi attitűd kifejezésére ilyen arc kellett, ami kitűnik a többi közül.) Örültem, hogy nem voltak a szereplők végtelenül egydimenziósak – ahogyan Austennál olykor néha (bocsánat a szentségtörésért) a mellékszereplők bizony vagy csak feketék vagy csak fehérek. Mrs. Bennet volt a legmeglepőbb számomra, aki ebben az "adptációban"/kiforgatásban végre nem csupán ellenszenves és megvetendő volt, de érződött benne a lányai iránti szeretet és jóindulat. Alapvetően majdnem minden karakter tartogatott meglepetéseket, a kedvencem ebből a szempontból Mr. Wickham volt… ebben a verzióban én azt hiszem, hagynám a fenébe Darcyt és együtt pimaszkodnék Wickhammel egy életen keresztül. De Ms. Bennet és Georgia Darcy háttértörténete is kellemes meglepetés volt. Nem beszélve a finom, de hatásos humorról, amelytől szinte percenként fordultam le a székről kuncogva/hahotázva. A legkönyvhűbb és kedvenc BBC-adaptáció után ez a legjobb megoldásokkal operáló Büszkeség és balítélet feldolgozás, amit valaha láttam.

Trixi 

Ez nagyon cuki volt. Benne volt az eredeti mű és a karakterek, de mégsem. Mrs. Bennet most is idegtépő, sőt az elején elég gonosz is, Mr. Bennet jófej, csak másképp :D :D , a lányok nem annyira harsányak, még Lydia sem, Mr. Collins csúszómászóbb, mint valaha, és bizony Darcy is kellően pofozni való :D :D , stb. Tetszett a sorozat játékossága, ahogy kavarták a dolgokat, mégis próbáltak hűek maradni az eredetihez képest.

Sydney 

Ez valami hihetetlenül aranyos sorozat volt. A főszereplő kezdetben nem volt valami szimpatikus, de hamar megkedveltem. Büszkeség és balítélet nagyon másképp, a könyvbeli szereplők korántsem olyan szándékokkal és múlttal rendelkeznek, mint a könyvben. Nagyon tetszett, nagyon kedves történet, igazi mese.
spoiler

sweetheart

Ó te jó ég! Ez valai eszméletlenül édes volt. És szórakozató. És kreatív. És bájos, és romantikus és izgalmas, és igen, néha szomorú is.
Számomra nem maradt elvaratlan szál, az egész inkább egy alternatív Büszkeség és balítéletbe ment át, nem éppen ugyanazzal a befejezéssel.
Az egésszel a 3.-4. résznél úgy voltam, hogy te jó ég, mégis mi lesz itt? Aztán persze minden megoldódott.
Egyébként nagyon alaposan belenyúltak a sztoriba. nem csak a befejezést írták át, hanem például Mr. Bingley és Wickham a sztori egy pontján szinte teljesen spoiler. Az ilyen mértékű átalakítások pedig mindig nagyon rosszul, vagy nagyon jól végzősnek. Szerencsére itt abszolút a másodikról volt szó:)

Keikorca

Nagyon bátor és nagyon szórakoztató sorozat. Zseniális ötletek vannak benne, Austen rajongóknak mindenképp ajánlott!

kamububu 

Ennek a feldolgozásnak az a szerencséje, hogy a készítők nem vették komolyan, ezért hozzá mertek nyúlni annyira, hogy élvezhető legyen.

kkata76 

Maradt néhány elvarratlan szál… Néztem volna még, kár, hogy csak négy részes.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

– I'm not hung up about Darcy. I do not sit at home with the pause button on Colin Firth in clingy pants, okay? I love the love story. I love Elizabeth. I love the manners and language and the courtesy. It's become part of who I am and what I want. I'm saying that I have standards.
– Oh, you have standards, pet? I hope they help you on with your coat when you're 70.

1. rész – Episode #1.1
sweetheart

I mean… He isn't Colin Firth. But even Colin Firth isn't Colin Firth.

Gwener 

Miss Price: Hear that sound, George? That's Jane Austen spinning in her grave like a cat in a tumble-dryer.

4. rész – Episode #1.4
Gwener 

Miss Price: Wickham. You are a bastard, but you are the right bastard at the right time.
Mr. Wickham: One does one's best.

4. rész – Episode #1.4
sweetheart

Godness. Jane Austen would be very suprised to find she'd written that.


Hasonló filmek címkék alapján