Levél a királynak (2020–) 39

The Letter for the King
50' · angol, holland · akció, kaland, sorozat, családi 12
1 évad · 6 rész

Ebben a sodródó fantasysorozatban egy fiatal fiú kezében a királyság sorsa, akinek az a küldetése, hogy eljuttasson valakihez egy titkos üzenetet.

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Islam BouakkazArman
Jack BartonFoldo
Ruby Ashbourne SerkisLavinia
Jonah LeesJussipo
David WenhamSir Tiuri The Valiant
Tawfeek BarhomJabroot
Ken NwosuRistridin
Amir WilsonTiuri
Gijs BlomPrince Viridian
Kim BodniaAbbot

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

ziara

A szívem szakad meg, de nem tudok 7 csillagnál többet adni.
Ha elvonatkoztatok a regénytől…. de miért is kellene?
Ez egy másik történet, de teljesen. Más hangsúlyokkal, más történetvezetéssel. Fantasy elemekkel? De miért? Az első két rész után még azt gondoltam, belefér, de nem. Folytatni akarják, de nagyon furán és gyorsan zárták le, kapkodva.
A könyvhöz tényleg alig van köze, csalódtam. Míg azt imádtam, ezt nem tudtam igazán szeretni. Sajnos.

walksdowonders 

Na jó gyerekek, ez úgy dráma, ahogy van. (Előre leszögezném, hogy a könyvet nem olvastam, nem ismerem, de ezek után szemezek vele.)
Én aaannyira megsajnáltam Viridiant, aki tulajdonképpen nem rossz ember, csak mentálisan zavart. Mint oly' sokan, akiket rossz családi hátérrel „áldott” meg az élet (ezt már a Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya (2017–2019) óta tudjuk, hogy nem túl jó ómen). Nem tud különbséget tenni jó és rossz között, meg van győződve arról, hogy amit tesz az jó, holott pont nem így van. A napfelkeltés jelenetnél, amikor Jabroottal beszélget és próbálja meggyőzni a benne lévő csupa jóindulatáról a szívem szakadt meg. Az ember jól megragadná a grabancát, hogy „Bolond vagy, édes fiam, egy hideg zuhany helyretenne!”.

Maradtak egyébként nyitott kérdések, a könyv választ adna rájuk?
1. spoiler
2. spoiler
3. spoiler
Ilyenek…

Méltatlanul alulértékelt sorozat, már ami az imdb-s értékeléseket illeti (de lehet, hogy csak az amcsik irigységét tükrözi az alacsony pontszám).
Két csókjelenet volt, engem valahogy egyik sem lepett meg, és nem is zavart. (Aki látta a sorozatot tudja, hogy mire gondolok.)
A helyszín csodálatos (Új-Zéland már csak ilyen)!
A színészpalánták szuperek és szerethetőek voltak. Andy kicsilánya, Ruby Ashbourne Serkis előtt le a kalappal, Gijs Blom pedig a való életben egy kis szerény nebáncsvirág, ehhez képest phff egyszerűen remekül hozta az eltévedt elméjű herceg karakterét. Rajtuk tartom a szememet…

Grétii05 

Nagy meglepetést okozott, és a hozzá fűzött elvárásoknak megfelelt és még meg is lepett.
Képileg gyönyörű! Az összes helyszín, a jelmezek… minden! Csodaszép! A CGI is egyes Netflix sorozatokhoz képest (…khm Witcher) igényes volt és szép.
A történet pedig egyedi volt és izgalmas. Eseménydús és vicces kis sorozat. Persze azért vannak sántikáló dolgok, például spoiler Nem nevezném a történetet zseniálisnak, de nézeti magát és örömmel látnék többet ebből a világból. Azt kicsit bánom, hogy spoiler
A karakterek mindegyike kidolgozott, szépen megírt, esetenként szerethető. Lavinia és az apja fantasztikus páros, imádtam! :D Meg persze Ardanwen nagy kedvencem lett.
Mindenképpen ajánlom, főleg ezekben a nehéz időkben! Kikapcsol és szórakoztat! :D

3 hozzászólás
Liliána_Tanács 

Nagyon tetszett, megható volt. Egy csomó váratlan fordulat volt benne és a szerelmi szálak is tetszettek. Lavina, nagyon hasonlít az egyik barátnőmre, ezért is volt nagyon megnyerő személyiség. Tiariról is hasonlóan jó véleménnyel vagyok. A fő gonosz (akinek a nevét a végéig nem tudtam megjegyezni) végső csatájára mindössze maximum 10 percet fordítottak és őt sem igazán tudtam kiismerni. Ahogy sikerült megcsinálni a tájakat, várakat, erdőket az nagyon gyönyörűen és jól volt kivitelezve. Nagyon tetszett minden és egy csomó részen sírtam.

EeNii

Annyi fordulat van benne, hogy egy kezemen nem tudnám megszámolni :D
10/10 recommended :D

Remélem lesz 2. évad

lakatoszoltan01 

Ez egy gyengécske ifjúsági sorozat szerintem. A gonosz gonoszsága nem tűnik elő és a hősök sem hősködnek. Mindenki csak lovagol valahová. Kb. a teljes sztori ennyi. A végén végül lezárják egy közepes szintű mesezárással, de semmit nem tudunk meg a miértekről.

Végignézhető, kedvesek a figurák, de nekem ennél többet nem adott. És tele volt díszlet és „történelmi jellegű” hibákkal az egész sorozat, ami felbosszantott. (Nem olvastam a könyvet, de ezek után nem is fogom…)


Népszerű idézetek

Sadie

A nehézség tart vissza attól, hogy az légy, aki valóban vagy.

1. évad 3. rész
Grétii05 

– Verily, your beauty is…
– Oh, sit down!
– Right, yes.


Hasonló filmek címkék alapján