Kwaedo Hong Gil Dong (2008–2008) 7

Hong Gil Dong · 쾌도 홍길동
70' · dél-koreai · akció, romantikus, vígjáték, sorozat, történelmi 16
1 évad · 24 rész

Hong Gil Dong nemesi családba születik Hong In Hyung fattyaként, azonban apja magas beosztása révén nem ismerheti el őt fiaként, és nem is iskoláztathatja. Gil Dong azonban mégis Mesterére talál egy buddhista papban, aki harcművészetekre és az életre magára tanítja a tehetséges fiút. Miután… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Kang Ji HwanHong Gil Dong
Sung Yu RiHeo Lee Nok
Jang Geun SukLee Chang Hee
Kim Ri NaSeo Eun Hye
Jung Eun PyoHong Gil Dong mestere
Jo Hee BongLee Kwang Hee, a király

Kedvencelte 4

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Dreamborder 

Úgy döntöttem, nem írok inkább semmit. Úgysem találom a megfelelő szavakat. Az előttem szólók szépen megfogalmazták az én gondolataimat is.
Nagyon jól szórakoztam szinte végig, szerethető kis sori volt ez, de a vége rendesen odavágott, még úgyis, hogy számítani lehetett erre a befejezésre. Engem mindenképp elgondolkodtatott, sok szempontból mai napig aktuális a mondanivalója, sőt, a későbbiekben is az lesz szerintem. Bár kicsit kényszerből kezdtem el nézni, örülök, hogy így alakult.
Megéreztette velem a remény ízét. :)

Shad 

Nem tudom mit írjak komolyan…tologattam a sorozatot, mivel a másik Hong Gil Dong sorozat kedvencem lett féltem neki kezdeni, főleg mivel 2008s feldolgozás. Az első két rész totális káosz és néha picit túltolt humor, de megdöbbenésemre nem volt egyáltalán múltbéli 4-5 részes időhúzás :) Sőt rögtön belecsaptunk a lecsóba :) maga a sztori szokványos picit kicsavart Robin Hood egy realisztikus mégis pozitív véggel (spoiler)
Karakterek? szuperek és idióták voltak egyszerre és tökéletes színészeket találtak rájuk. Kang Ji Hwan szuper volt, mégis a másik két főszereplőt emelném ki (természetesen nem kisebbítve őt). Sung Yu Ri alakította Li Nok karaktere zseniális volt. A buta, állandóan éhes, mégis csupa szív idealista lány. Az volt a csodálatos benne, hogy sokszor fogtad a fejed a butaságától, mégis abszolút nem volt visszahúzó erő, sosem miatta kerültek bajba, sosem őt kellett megmenteni, hanem ő sietett segíteni másoknak. Igazán szerethető főnő lett:) aztán ott van Jang Geun Suk.. az őrlődő herceg/király, aki próbál a jó úton járni, aki szerelmes és mindent megtenne Li Nokért , mégis képtelen a két világ között dönteni. Szeretne hinni Gil Dong világában, mégis a realitás talaján áll. A tolvajok csapata imádni való volt :) a kis Gomi, a kovácsunk, a tolvajunk és tolvajnőnk , a két öreg…Szuper kis gárda volt:)
Kinek? aki sokat akar nevetni, nem keresi a hibákat, szereti a jó zenét és jó színészeket:) aranyos kis szösszenet:)

4 hozzászólás
kkata76 

Mit is lehet mondani erről a sorozatról? Először is, a zenéje pazar! Aztán ott vannak a színészek… A főszereplő páros nagyon tetszett, aranyosak voltak, jókat nevettem rajtuk. A hősnőt külön kiemelném, mert kedvenc hősnőmmé avanzsált, eddig még nem volt betöltve ez a státusz.
Kang Ji Hwan és Jang Geun Suk mindketten nagyon jók, és a mellékszereplők is… Hong Gil Dong kis csapatának minden tagját megszerettem.
A történet fordulatos, izgalmas és humoros, van benne romantika és akció is, meglepő és kevésbé meglepő fordulatok. Míg el nem felejtem, a király (Jo Hee Bong) szintén nagyot alakít.
Igazából klasszikus Robin Hood-jellegű történet (egy 16/17. századi koreai regény az alapja, és egy – vagy inkább két – valóban létező személyről mintázták Hong Gil Dong alakját. Kultúrtörténeti adalék: ezt tartják az első hangullal, azaz koreai ábécével írt regénynek).
Vannak benne nagyon komoly részek, parodisztikus elemek, szándékos anakronizmusok, sok akció… annyira eklektikus, hogy akár nagyon félre is sikerülhetett volna, de ehelyett szerintem fergetegesen jó lett. Megértem azt is, akinek nagyon nem jön be ez a fajta elegy, nálam viszont úgy tűnik, bevált.
Mindenképpen benevezek a 2017-es verzióra is: https://snitt.hu/filmek/yeojeok-baekseongeul-humchin-do-jeok

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján