Kontroll nélkül (2019) 21

System Crasher · Systemsprenger
118' · német · dráma 16

A 9 éves kislány, Benni vad és energikus utazása a német Gyermekvédelmi Szolgálat összes elképzelhető állomásán keresztül.

magyar

Szereposztás

Helena ZengelBenni
Lisa HagmeisterAnya
Albrecht SchuchMicha (Michael Heller)
Gabriela Maria SchmeideBafané asszony
Victoria TrauttmansdorffSilvia (nevelőanya)
Maryam ZareeElli Heller
Tedros TeclebrhanRobert (nevelő)
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Képopera

Már egy hete láttam, de még mindig nem tudom, mit lehet itt mondani. AeS értékelése elmondja az egészet. Azt szoktuk mondani a mélyen érintő dolgokról, hogy csontig hatolnak. Nem tudom, van-e még ennél is tovább. Van-e a léleknek csontja, s annak van-e közepe? Helena Zengel pedig óriásit alakít.

Szerintem ebben a filmben olyan súlyok vannak, amelyekre nem lehet félvállról indított filmnézéssel nekiindulni. Fel kell rá készülni, de megéri.

Gabriella_Balkó 

Vajon mi történhetett Bennivel kiskorában, hogy ilyen problémás gyermek lett belőle? Még nincs 10 éves, de már 37 intézetet végigjárt. Problémás viselkedése miatt sehol nem marad sokáig, az anyjához nem mehet vissza (vagy pedig ő nem akarja, hogy visszamenjen), a „nevelőtiszt” pedig hiába próbálta őt nevelni, 3 hét alatt senki nem változik meg.
Vajon mennyi ilyen gyerek (nem tini, gyerek!) lehet, akinek viselkedésproblémái vannak, de olyan szinten, mint Benninek? És tisztelet övezi minden szociális dolgozót, aki ilyenekkel foglalkozik.

PS: Felhasználtam a filmes kvízen nyert vouchert. :)

#Film Europe
#Be2Can 2019

Dóra_Pethő

Brutális, a szó jó és rossz értelmében egyszerre.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján