Kacsaleves (1933) 16

Duck Soup
68' · amerikai · vígjáték, háborús, musical

Rufus T. Firefly, az üzletember a gazdag amerikai Mrs. Teasdale közvetítésével átveszi a csődbe ment Freedonia szabad állam kormányzását, és háborút indít a szomszédos Sylvania állam ellen, amelynek Rufus sofőrje, Pinkie és bizalmasa, Chicolini kémkedik.

Szereposztás

Groucho MarxRufus T. Firefly
Harpo MarxPinky
Chico MarxChicolini
Zeppo MarxBob Roland
Margaret DumontMrs. Gloria Teasdale
Raquel TorresVera Marcal
Louis CalhernTrentino nagykövet
Kacsaleves (1933)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

Gyártó
Paramount Pictures

Kedvencelte 1

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

dulkap 

Az első Marx testvérek-filmem, ami felemás élmény. Groucho humora nagyon tetszett, kicsit meg is előzte a korát a szarkasztikus humorával, bár talán egy kis lassítást elbírna a stílusa. Viszont a Harpo féle burleszk humor (abból is a legrosszabb), már nagyon kínos volt. Nehéz elhinni, hogy ez a néma infantilizmus humorosnak számított még akkor is. De maga a film nem volt rossz, csak kicsit lassabb tempó kellett volna és nulla Harpo „humor”.

strangelove 

A kánon úgy tartja, ez a Marx testvérek legjobb filmje. Alkalmasint ez a helyzet, remekműről van szó.
Leo McCarey feltehetően a legkiválóbb rendező, akivel alkalmuk volt dolgozni, de itt voltaképpen csak annyit tett, hogy bedobta a gyeplőt a lovak közé. Itt nincsenek felesleges szálak, erőltetett keret, amit látunk az közel van a totális anarchiához. A híres „tükrös” epizód valószínűleg az egyik legjobb, amit valaha filmre vittek, de a „3 kalapos” szkeccs is zseniális (a féktelen mókázás mögött azért felsejlenek a 20. századi egzisztencializmus némely kérdései). A vége, az utolsó néhány perc annyira felszabadító ámokfutás, önfeledt tombolás, hogy mindenki számára felírnám receptre.


Hasonló filmek címkék alapján