Itt járok köztetek – 750 másodperc híres győriek társaságában (2021–2021) 1

42' · magyar · történelmi, ismeretterjesztő, minisorozat
3 rész (epizódhossz: 14')

A 750 éves Győr város tiszteletére, közös produkcióval készült a Győri Nemzeti Színház és a Győrplusz csapata. A 3 részes minisorozat keretén belül felidézésre kerül 6 híres győri személy életútja. Itt járnak közöttünk városunk utcáin, napjainkban. Sorozatunkban találkozhatnak Apor Vilmossal,… [tovább]

Szereposztás

Csankó Zoltánnarrátor
Kurucz DánielKisfaludy Károly
Jáger AndrásApor Vilmos
Buza GáborApor Vilmos (fiatal)
Klinga PéterJedlik Ányos
Posonyi Takács Lászlóírnok
Vincze Gábor PéterRáth Mátyás
Fehér ÁkosXantus János
Molnár ErikBaross Gábor

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Londonna 

Az ötlet nagyon jó és alapvetően a kivitelezés is „jópofa”. Ugyanakkor úgy érzem, hogy még így is sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni. Néhol határozottan olyan érzésem van, mintha csak elkapkodták volna, illetve a másik: időnként olyan, mintha bemagolták volna a „leckét”, amit aztán felmondanak. Van pár jelenet, amit emiatt többször is visszapörgettem. És kettős érzések vannak bennem, mert ha úgy nézem, mintha egy rögzített színházi produkciót néznék, akkor oké. De mint film, erőltetett. És igen, tudom, ezt a színház csinálta, meg a helyi tévé / média, de… Akkor is. Furi.
A smink / „maszk” viszont néhol tényleg baromi jó lett, elismer[és]em.

Összességében érdekes és elég egyedi kezdeményezés, innen nézve mondjuk bejött a sorozat. Tetszene valami hasonló agymenés nálunk / rólunk is, alapanyag van hozzá dögivel, az biztos.

Ja, igen. spoiler Csak hát néhol nagyon hallja ezt az én vájt fülem… :)


Hasonló filmek címkék alapján