Hugó, a víziló (1975) 36

Hugo the Hippo
86' · amerikai, magyar · animációs

Egy kikötőben a cápák állandóan akadályozzák a hajók ki és berakodását. Vízilovakkal üldözik őket. Fellendül a kikötő élete, s a vízilovak egyszerre feleslegessé válnak.
Elhatározzák, hogy kiirtják őket. Gyerekek kelnek az egyetlen megmaradt kis víziló, Hugó védelmére. Ők próbálják meg… [tovább]

magyar

Szereposztás

Burl IvesNarrátor (hang)
Robert MorleySzultán (hang)
Paul LyndeAban-Khan (hang)
Ronnie CoxJorma (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Moziban láttam. Fájdalmasan tetszett. Szerintem először éreztem át igazán olyan nagy fájdalmat, ami mindennek az elvesztéséből adódik, amely minden nem az enyém volt. Gyerek voltam. Nem tettem meg a gyerekeimmel, hogy megmutatom nekik.

5 hozzászólás
Lili98 

Emlékszem még szerintem a minimaxon adták le, mint „egész estés film” és hát megnéztem.
Te jó ég. Ez nekem felért egy horrorral. Nem is értem, hogy tudtam végignézni.
Annyi rémlik, hogy rettenetesen szomorú és lehangoló volt, de mégis végig néztem, de szerintem utána napokig rémálmaim voltak…
Sőt arra is emlékszem , hogy akárhányszor reklámozták tv-ben vagy valaki megelmítette, egyből elkezdtem lebeszélni erről a filmről..
Ha gyerekhorrort akarsz akkor hajrá.

Valentine_Wiggin 

Gyerekként szerettem. Megrázott, de emlékszem, hogy ennek ellenére többször is megnéztem.

ptagi

Nincs annyi szám a világon, ahányszor ezt meg kellett néznem Babszival, akit három hónapig bébiszitteltem. Ő imádta 2,5-3 évesen. Bár legtöbbször nem is magát a mesét nézte, hanem a DVD menüje ment végtelenítve. Akár napi 3 órát is, háttérzajként. Azóta engem ezzel vallatni lehetne, azt hiszem.

1 hozzászólás
piciszusz 

Szinte minden évben újranézem, imádom Hugo-t, a zenéket, a víz alatti világot.

Fondorka

Szeretem, de rettenetesen sokat bögtem rajta. A grafikàját imàdom.

menorikaღ

Gyermekkoromban láttam először, és a kedvencem lett. Pár évente újra nézem. :)
Most jött el az újranézés ideje, de most már az 5 éves kisfiam társaságában: kíváncsi voltam,mit szól egy 40 éves meséhez. Hát, ez volt az első rajzfilm, amin elsírta magát, mert annyira sajnálta Hugót. Tény, hogy szomorú az egész történet hangulata, de sokat tanít az emberi viselkedésről a háláról, vagy éppen annak hiányáról.

Andro 

Nem szeretem, nagyon brutális és durva rajzfilm. Gyerekeknek semmiképpen nem ajánlom. Gyerekkoromban megnéztem egy-két alkalommal, de sosem jött be, pedig megvolt VHS-en is.

Lahara

Nem szerettem, mert szomorú volt és ijesztő is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján