Himouto! Umaru-chan (Himouto! 1.) (2015–2015) 18

My Two-Faced Little Sister · 干物妹!うまるちゃん
24' · japán · animációs, vígjáték, sorozat, anime 13
1 évad · 12 rész

Doma Umaru a tökéletes mintadiák. Egyszerre elbűvölően szép és rendkívül okos, jeleskedik a sportokban és központi szerepet tölt be a közösségi életben. Ez azonban csak a társadalmi élete!
Mihelyt hazaér és becsukja maga mögött az ajtót, Umaru azon nyomban felölti hörcsögpizsamáját, super… [tovább]

japán

Szereposztás

Tanaka AimiUmaru Doma (hang)
Nojima KenjiTaihei Doma (hang)
Kageyama AkariNana Ebina (hang)
Shiraishi HarukaKirie Motoba (hang)
Furukawa YurinaSylphynford Tachibana (hang)
Yasumoto HirokiTakeshi Motoba (hang)
Kakihara TetsuyaAlex Tachibana (hang)
Koshimizu AmiKanau (hang)
Himouto! Umaru-chan (2015–2015)

Gyártó
Doga Kobo

Kedvencelte 9

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Everrie 

Kikapcsolódásnak tökéletes. Összefüggő részeket, nagy sztorit ne nagyon várj el tőle. Nagyon élveztem, és jókat nevettem főleg azért, mert könnyű volt magamat beleélni Umaru helyébe. Túl könnyű :D Vártam, hogy mikor bukik le végre, mert sokszor (főleg az utolsó részben) már annyira egyértelmű volt, hogy fájdalmassá vált a nyilvánvaló. spoiler

1 hozzászólás
kedaiyun

A Mondóban olvastam róla először, és érdekesnek tűnt a leírás alapján, de igazán a Mondocon után jöttem rá, hogy ezt meg akarom nézni.
Egy kicsit emlékeztet az Oreimo-ra, de szerencsére csak annyiban, hogy két testvér a főszereplő, akik közül a kishúg kettős életet él. Az Oreimo egyébként nagy kedvencem volt, kár, hogy a rendkívül gyenge második évaddal és a botrányos lezárással teljesen elrontották, így itt is féltem egy kicsit, hogy benne lesz az a téma, de szerencsére nem!
Összefüggő történetről nem igazán beszélhetünk, az epizódok lazán kapcsolódnak egymáshoz.
Főhősünk, Umaru egyszerre aranyos és idegesítő is. Amikor normál alakban van, ő a tökéletes diák, akit mindenki szeret, aki mindig segítőkész, a legjobb tanuló, stb. De otthon, chibi formájában a lustálkodást tökéletes szintig viszi, és a kóla-chips-gépezés-szentháromságon kívül más nem nagyon érdekli. Hisztizései azért elég kiborítóak néha, de alapvetően aranyos. Bátyja, Taihei a tipikus jófej bátyó figuráját hozza, aki elvégzi a házimunkát, szeret főzni, emellett dolgozik is. Ez a helyzet már megint az animékben megszokott szituáció, hogy a testvérek egyedül élnek egy lakásban.
A többi szereplő is kedvelhető. Ebina-chan, a félénk vidéki lány, Sylphyinford, aki elég extravagánsan néz ki, és Kirie-chan, aki nagyon félénk, de tőle is félnek. Túl sok háttérsztorit nem tudunk meg velük kapcsolatban, csak néhány pár másodperces jelenet erejéig villan fel a múltjuk. De nem is ez a lényege a sorozatnak, hanem a szórakoztatás, időnként megjelennek benne utalások más animékre (igen, az Oreimo is felbukkan), és megtudhatjuk, hogy melyik chips harmonizál legjobban a kólával.
Nekem tetszett ez a kis sorozat. Könnyed kikapcsolódás.

flamepetals

Igazából aranyos volt, meg minden, de a főszereplő csaj hörcsög-énje nagyon idegesítő. Leginkább az UMR-es változatot bírtam. Kicsit sajnáltam, hogy a mellékszereplőkre nem jutott több idő, mert mindenkit megszerettem. Szegény Taihei-t pedig helyenként nagyon sajnáltam, hogy miket kell elviselnie. Umaru nagyon szerencsés, hogy ilyen bátyja van. A kedvencem viszont akkor is Sylphyn. Akinél saját maga megszórása rózsaszirommal egy visszafogott cselekedet :D
spoiler

victoria_m997

Iszonyat cuki és vicces anime, ami néha kiakasztott, főleg a vége felé, de nem lehet nem szeretni :DD Annyira én :DD


Folytatása

Összehasonlítás

Himouto!


Hasonló filmek címkék alapján