Hawking (2004) 30

90' · angol · dráma, életrajzi

0 díj · 1 jelölés

A Benedict Cumberbatch főszereplésével készült film bemutatja a világ leghíresebb élő tudósának rendkívüli történetét a világhírű tudós, illetve a hozzá legközelebb állók beszámolói alapján. Páratlanul bensőséges és megindító képet kapunk Stephen Hawking magánéletéről, múltjáról és jelenéről. A… [tovább]

Szereposztás

Benedict CumberbatchStephen Hawking
Lisa DillonJane Wilde
Phoebe NichollsIsobel Hawking
Anastasia HilleSusan McClean nővér
Adam GodleyFrank Hawking
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Jadeline

Figyelemre méltó film és szerintem 'A mindenség elmélete' például sokkal unalmasabban tálalta a történetet. Nem is értem miért voltak úgy elájulva a másik fimtől…
Ez alakításilag is volt ugyan olyan jó, ha nem jobb.

2 hozzászólás
Sisyll

A Mindenség elméletét hamarabb láttam, mint ezt a Hawking filmet. Nagyjából tudtam mire számíthatok, de ha már ennyire belejöttem a Cumberbatch-féle filmek felfedezésébe elengedhetetlen darabnak éreztem.
Kicsit úgy vagyok vele, mint a Sherlock-kal. Egyik ezért tetszik, a másik azért.
Talán a Mindenség elmélete kicsit jobban kikerekítette Hawking betegségét, inkább az érzelmi részre ment jobban, illetve több mindent vett bele a professzor életéből.
A Cumberbatch-féle Hawking nekem jóval komolyabb és jóval tudományosabb lett. Ettől független ugyanúgy élvezhető.
Szóval bátran ajánlom mindkét filmet mindenkinek.

mvancsika 

Kifejezetten örülök, hogy ebben a filmben nem Hawking betegsége és magánélete a központi téma, hanem a tanulmányai, a disszertációja, a tudomány. Talán azért, mert a fizika jobban érdekel, mint a romantika. :)
Cumberbatch remek választás volt, kitűnően játszott.
(Elszorult a szívem annál a résznél, amikor közölték vele a diagnózist. Egy jó ismerősöm 38 évesen halt meg, másfél évvel azután, hogy ALS-t diagnosztizáltak nála.)

Hiranneth

Épp mindenki a Mindenség elmélete lázban égett, úgy gondoltam én is elkezdek ismerkedni a témával, csak egy kicsit korábbról kezdem. Ez a 2004-es film, és Benedict alakítása valami eszméletlen benne (no igen, mikor nem az?). Ez a film nem az egész életét mutatja be, inkább a korai időszakra fókuszál, amikor kiderül a betegsége, és amikor megalkotja az elméletét az univerzum és az idő kezdetéről. Kisebb hangsúlya van a családnak és a feleségének benne, inkább az egyetem, a tudományos élet jelenik meg, bár azért itt sem kell attól félni, hogy felfoghatatlan egyenletek tömkelegét kell végig nézni.
Nekem nagyon tetszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján