Hakuouki: Shikon Soukyuu (Hakuouki 2.) (2014) 8

Hakuoki ~Demon of the Fleeting Blossom~ Warrior Spirit of the Blue Sky · 劇場版 薄桜鬼 第二章 士魂蒼穹
100' · japán · animációs, dráma, fantasy, történelmi, anime 16

A Kyoto Ranbu eseményei után járunk néhány hónappal, Japánban tombol a Boshin háború, a Meiji kormányzat fokozatosan őrli fel a sógunátust. A Shinsengumi elszántan harcol, ám lassanként darabokra hullik… míg Hijikata Toshizo észak felé halad a csapataival, hogy egyesüljön a megmaradt sógun párti… [tovább]

Szereposztás

Kuwashima HoukoYukimura Chizuru (hang)
Miki ShinichiroHijikata Toshizo (hang)
Morikubo ShoutarouOkita Souji (hang)
Toriumi KousukeSaitou Hajime (hang)
Yoshino HiroyukiToudou Heisuke (hang)
Yusa KoujiHarada Sanosuke (hang)
Tsuboi TomohiroNagakura Shinpachi (hang)
Ookawa TooruKondou Isami (hang)
Tobita NobuoSannan Keisuke (hang)
Kobayashi NorioInoue Genzaburou (hang)

További szereplők

Hakuouki: Shikon Soukyuu (2014)

Gyártó
Studio DEEN

Kedvencelte 5

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ez az anime film nagyon tetszett. Szépen összefoglalja a történetet, de ugyanolyan szomorú és megható, mint a sorozatr. Többször is könnyet csalt a szemembe, főleg a visszaemlékezés. Az érzelmeket a zenei aláfestés mégjobban elmélyíti. A zenét tökéletesen eltalálták, szinkronban mozog a történettel. Chizurut itt kezdtem megszeretni, szerintem egyszer ügyes démon válik belőle. Kazama is szimpatikusabb lett, én nem tartom őt gonosznak, csak céltudatos, de mindvégig becsületes. Hijikata-sannal és Chizuruval szemben is. A zárlat is gyönyörű, ahogy értelmet nyer a „Hakuouki” kifejezés. spoiler A szerelmi szál is olyan aranyosan ível végig a történeten, nem erőltetett, hanem őszinte. A kedvencem Heisuke volt, de szinte mindenkit megkedveltem. A becsület és tisztesség ekkor még sokat számított a küzdelemben. Tiszteltem a Shinsengumi tagjait ezért. A történelem ezen részébe is betekintést nyerhettem az anime által, és így még jobban tágult számomra a világ. Köszönöm szépen az ajánlást @Netta88 :)

1 hozzászólás
Netta88 

Írnom kéne valamit a filmről, de még mindig a könnyeimmel küszködök.
Na szóval… egy kicsit fura volt a kezdés, már csak abból a szempontból, hogy a srácok új outfitet kaptak, és igazából nem magyarázták meg, hogy mi ennek az oka. A sorozatban természetesen kiderül, de itt nem tértek ki rá, így egy kicsit olyan mintha nem ott folytatódna, ahol az előző film abbamaradt. Pedig de.
Ez a film is hozta a komor, drámai stílust, ahogy az előző is. Látványban sem maradt alul, sőt még jobb is lett. Az érzelmekre is jobban hatott. A Heisuke, Souji, Saito jelenetnél nem tudtam min sírjak jobban, a történésen vagy Saito reakcióján, aztán ott volt Harada és Shiranui jelenete is.
Chikage is érzelmesebb lett, többet is szerepelt, jóval többet, mint a sorozatban, és kellett is, hogy szerepeljen. Jobban meg lehetett érteni így őt is, hogy mit miért tett. Örültem, hogy jobban kibontották az ő karakterét. Az is tetszett, hogy a Reimeirokuból Ryunosuke is megjelent. Azt viszont sajnálom és hiányoltam is, hogy Sent és Kimigikut kihagyták. Ebből a szempontból a sorozat jobb. Yamazakiról se tudtuk meg, hogy mi lett vele, illetve a sorozatból természetesen kiderül…
Egy kicsit csöpög az érzelmektől, ezt leszámítva a movie még mindig messze felülmúlja a sorozatot, még mindig jobban egyensúlyban van a történelmi és a romantikus szál. Gyönyörű és szívfacsaró egyben.

Valentine_Wiggin 

Ez még jobb volt, mint az előző film.
Jó, van benne nyál. Tudtam, hogy lesz benne nyál, Hijikata karakterét hiába kedvelem nagyon, hiába tudom megérteni a vívódásait, szerencsétlennek minden romantikus megnyilvánulása nyálas, de még így is visszafogott volt a sorozathoz képest, önmaga tudott maradni.
Az animáció, a zene továbbra is fantasztikus. Átadják az érzelmeket, az állapotokat, a látásmódokat, mindent…
A karakterkezelés általában remek, a route-ok mixelése a helyén volt, tudták, hol kell kicsit többet beleadni, hol kell visszafogni, így nem vált logikátlanná. A karakterek továbbra is élnek, továbbra is interakcióba lépnek egymással, akár úgy is, hogy nem látjuk, csak sejtetik egy-egy jelenet lejátszódását.
És külön ki kell emelnem spoiler
És Ryunosuke. Az ő cameo-jának valami elképesztően örültem, annyira jó volt megtudni, mi lett vele.
Összességében ez a két film nálam magasan ütötte a sorozatot, annak ellenére, hogy a vége egy kicsit talán kevésbé keserű, de logikusabb, és meg lehet vele békélni. Bátran ajánlom, nekem nagyon tetszettek.
Fanfiction-öm a két filmmel kapcsolatosan:
https://www.wattpad.com/story/112747485-nyomok-a-h%C3%B3ban

2 hozzászólás
GokYuuSa

Ez a film… Ez a film a végére elővette azt a történetszálat a játékból amelyikért oda-vissza vagyok. Ráadásul beletettek két olyan karaktert, akik az első és a második sorozatban nem szerepelnek, valamint az alapjául szolgáló játékban sem, csak egy olyanban, ami nem jelent meg angolul. (Valamint az előzmény évadban szerepelnek még.) Hát komolyan, kellemes ötlet volt. Az eleje egy picit nehezebben indult, de végül hamar felzárkózott az első filmhez hangulatban. A grafika még mindig szép, animáció… na az. Hihetetlen jól voltak meganimálva a harcjelenetek. Komolyan csak ámultam. Egy kardpárbaj nem csak abból állt, hogy összeakasztották a pengéiket és beszélgettek közben. Szép volt. A romantikusabb jelenetek is elfogadhatóbbak lettek (a sorozathoz mérve) az olyanok számára mint én, aki nem szereti a túlzott nyáladzást. Zene csillagos ötös. (Az első filmnek is, csak elfelejtettem megemlíteni.) A végével is meg tudtam barátkozni, szóval igen. Ez a két mozi szerintem megkapja tőlem a kitűnőt.


Hasonló filmek címkék alapján