Fényes nyergek (1974) 30

Blazing Saddles
93' · amerikai · vígjáték, western 12 !

0 díj · 3 jelölés

A történetünk középpontjában egy kis vadnyugati város, Rock Ridge áll, amely épp a közelítő vasúti nyomvonal útjába esik. Hedley Lamarr, a békebíró azzal indítja útnak martalócait, hogy tegyék a városkát mihamarabb lakhatatlanná, hogy aztán olcsón rátehesse a kezét a város telkeire. Amikor a… [tovább]

Szereposztás

Cleavon LittleBart
Gene WilderJim
Mel BrooksWilliam J. Lepetomane
Harvey KormanHedley Lamarr
Madeline KahnLili Von Shtupp
Burton GilliamLyle
John HillermanHoward Johnson
Slim PickensTaggart
Alex KarrasMongo
David HuddlestonOlson Johnson

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

UViki 

Ez egyáltalán nem tetszett. Utálom a western filmeket, abszolút nem én vagyok a célközönség. Ellenben Gene Wilder jól játszott, az ő karaktere kiemelkedő volt számomra.

sipiarpi 

Az egyik legjobban sikerült Mel Brooks-féle agyszülemény. Fergeteges poénokkal és a mindent vivő záró bunyóval. Imádom!

negoti 

Nem egy Űrgolyhók, de egyszer meg lehet nézni. :-)

ChEebor 

Mel Brooks klasszikus westernparódiája, fergeteges poénokkal és vicces szereplőkkel. Nem mindenhol tökéletes, de nagyrészt működik. A záróbunyó pedig roppant epikusra sikeredett.

lakatoszoltan01 

Én ezt nem éreztem fergetegesnek és poénosnak. A jelenetek nagyon gyengék, az abszurd humor szerintem egyáltalán nem működik. Nagyon erőltetett lett benne minden. A zene, a dialógusok és a színészi játék is pocsék.
A záró „bunyó” szánalmas és cél nélküli.
Továbbá bár nem hiszek a mai óriási polkorrekt érzékenységben – néha azért jó röhögni egy-egy kifigurázáson – de ez a film tulajdonképpen megsért mindenféle embertípust. A fehér cowboyok hülyék, a feketék lúzerek, az ázsiaiak lenyomhatók. A titkárnő tárgyiasított szexjáték, a kerekesszékes akasztásra megy, a debil végig nevetség tárgya… Mintha a film sportot űzne, hogy hány kisebbséget és másságot tiporhat a földbe.
Végül pedig: unalmas. Végtelenül unalmasnak éreztem. Szóval kedves érdeklődő, ha épp tényleg nincsen semmi jobb lehetőséged, akkor nézd meg, de szerintem találsz ennél egy tucat jobb abszurd humorú vígjátékot.


Népszerű idézetek

sipiarpi 

Buddy Bizarre: Állj! Az isten szerelmére, mi a fenét keresnek itt? Ez egy lezárt műterem!
Taggart: Te ordító egér! Én Mel Brooksnak dolgozom!


Hasonló filmek címkék alapján