És még egymillió lépés (1986–1986) 20

Rockenbauer Pál, a Kéktúra mentén megtett másfélmillió lépése után 7 évvel, újra elindult felfedezni Magyarország természeti és kulturális értékeit. A Velemtől Szekszárdig tartó egymillió lépés során az Őrség, a Göcsej, a Zselic és a Mecsek falvaiban élő emberek mindennapi életével és… [tovább]

Szereposztás

Sinkó Lászlónarrátor
És még egymillió lépés (1986–1986)
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 10

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Az a sorozat is érdekes és jó volt, bár itt már erősen érződött a népnevelő szándék. Több volt a kitérő és nagyobb hangsúlyt kapott a néprajz, a kultúrtörténet.

Lulu23

Méltó folytatása a Másfélmillió lépésnek, bár a kettő között eltelt hét év erősen érezhető.
Jellegében határozottan más a sorozat hangulata, légköre, mint a ’79-es túrafilmnek. Ez egyrészt abban érződik, hogy itt sokkal nagyobb hangsúlyt kap a néprajzi ismeretterjesztés, a városnézés és történelmi, építészeti bemutatás a természetjárással szemben. Érezhetően lassabban halad a túra és részletesebben kerülnek ismertetésre a bejárt vidék emberi arcai, ami mondjuk már abból is várható volt, hogy rövidebb túrát jóval hosszabb műsoridőben láthatunk.
A másik különbség inkább szubjektív, és természetesen saját benyomásom.
A Másfélmillió lépést nézve nekem az volt az érzésem, hogy a társasággal bejárok egy szép nagy túrát hegyen-völgyön, erdőkön-városokon át, és készül egy kedvcsináló videó ennek a túrának a beszámolójaként. Ezúttal azonban azt érzem, hogy van egy nagyon szépen előkészített és megszerkesztett népművelési szándék és – mondjuk úgy – tananyag, amelynek az átadására, mintegy oktatási segédeszköz, oktatási módszer, terveztek egy túrát. Ennek következtében aztán a spontaneitás nekem kicsit hiányzik az egészből.
Ettől függetlenül szép, értékes és tartalmas. Öröm ilyet nézni. (csak a Másfélmilliót még nagyobb öröm!=)


Hasonló filmek címkék alapján