Eleven testek (2013) 339

Warm Bodies
98' · amerikai · romantikus, vígjáték, horror 16

R (Nicholas Hoult), egy érző, magányos zombi kinek szívét a bájos, és nagyon is élő Julie (Teresa Palmer) ejti rabul. R ahelyett, hogy Julie agyát falná fel inkább megmenti a fiatal lányt éhező zombi társaitól. R, normális zombihoz híven, nem emlékszik semmire korábbi életéből, hogy ki is volt… [tovább]

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Nicholas HoultR
Teresa PalmerJulie
Analeigh TiptonNora
Rob CorddryM
Dave FrancoPerry
John MalkovichGrigio

Kedvencelte 56

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szép dolog az, hogy mindenféle természetfeletti lényt felkapunk manapság a YA-kban, de… srácok, nem, a zombi nem fér bele!
Egyszerűen csak azon járt az agyam, hogy bármikor megehetik hogy ha félretesszük azt, hogy a romantikus szál kedvéért nem ábrázolták annyira csúnyán, akkor a szerelmi szál férfi tagja egy mozgó hulla. A vámpíroknál az egy nagyon régi archetípus, hogy ők a veszélyes csábító (az más helyzet, hogy régen ők voltak azok, akikkel ne menj el, mert kiszívják a véred), megvolt, hogy van bennük valami, amihez vonzódik az ember. A vérfarkasoknál be lehetett hozni a rosszfiú stílust, az angyalos-démonos hullámnál a misztikumot… mindegyikben volt valami, ami logikussá tette a vonzalmat, még akkor is, ha nem volt jól megírva. De a zombiknak egy alapeleme, hogy undorítóak, hogy… mit szépítsünk, már oszlófélben vannak. Innentől kezdve abszolút nem tudtam figyelni a cselekményre, csak ez az egy gondolat járt a fejemben, és a megszűntetésében nem segített sem R, sem Julie karaktere (azért ezek a nevek is megérnek pár sort: a fantáziátlanságot egy egészen komoly szintre emeltük). Egyszerűen csak… zavaró az egész, és a nagy tanulság, hogy spoiler sem mentette meg a filmet.
Nicholas Hoult egyébként nagyon próbálkozik, de hörögnie kell és úgy néznie, mint aki meg akarja enni a másik agyát, tehát nem ez a színészi képességeinek csúcsa.
Én pedig megint elkönyveltem, hogy a YA nem az én világom.

8 hozzászólás
Törpillaa 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Annyira más, mint a többi zombis film főleg R miatt. Ő annyira cuki zombi srác legjobban miatta néztem végig a filmet. :) A könyvet még nem olvastam, de kívánságlistás lett. :) Nicholas Hoult nagyon cuki. :)

Nihilchan 

Nem egészen értem, miért kell mindenből szerelmi témát csinálni, de ez valószínűleg azért van, mert nem vagyok kifejezetten romantikus alkat. Mindenesetre bármennyire is aranyosnak tartom a fiút, nem tudom lenyelni ezt a románcot. Sem ennek az egész zombis ügynek a megoldását. Szóval ott van a probléma, hogy az alapsztori nem tetszik. A főszereplő srác, R iszonyatosan cuki a belső monológjaival, ráadásul jól szórakoztam a film nézése közben. Mégis úgy érzem, hogy a The Hillywood Show paródia jobban tetszik, mint az eredeti…

Banditaa

Egy barátom ajánlotta, különben valószínűleg nem néztem volna meg, mert utálom a zombi filmeket. De ez vicces volt, morbid és kedves egyszerre. Nagyon jókat mulattam R belső monológjain és egészen az erkélyjelenetig nem esett le, hogy ez egy Rómeó és Júlia adaptáció. Az utolsó pár jelenetért pedig hatalmas piros pont, nagyon szépek voltak azok a képek.
Most már kíváncsi vagyok a könyvre is, remélem az is ilyen vicces.

2 hozzászólás
Rahenys 

Nagyon eltér a megszokott zombis filmektől, mégis tetszett. Bár kicsit furcsa számomra, hogy spoiler, bár azért elég szép. Egy pillanatig azt hittem, hogy spoiler
A könyvet még nem olvastam, de egyszer mindenképp sort kerítek rá. (:

Negative_Singularity

Jaj, de nem akartam megnézni! És milyen jól tettem, hogy mégis rászántam magam :D Muszáj ott kezdenem, hogy a belső monológ az elején már azonnal, szinte elemi erővel megvett, képtelen voltam elszakadni a filmtől a vicces (vagy inkább a zombi-műfaj-szatirikus ábrázolásmódtól, ami veszélyes ügyességgel csúszkált a vígjáték és a már-már drámai elemek között). Maga a gerinctörténet persze a maga bugyuta módján semmifél mélyebb elemzést / filmélményt nem kívánt és adott, de összességében mégis azt kell, hogy mondjam, valamit nagyon eltaláltak a rendezők (és a színészek).

1 hozzászólás
Ruby_εïз

Tudom, hogy nem én vagyok a célközönség, ezáltal nem is tetszett…

Szeszj 

A könyvet elkezdtem olvasni, de nem tetszett, de a film meg igen, valahogy ez izgalmasabb mint a könyv! :D Úgy nem rossz film, jó kis zombis, és azért vannak benne vicces részek is! :D Nicholas Houltott egyébként is nagyon jó színésznek tartom, és ebben a filmben is nagyon jól eljátszotta magát! :D Értékelés: Történet:5/5* Vicces és jó is volt! :D Tetszett az elején mikor ott sétált a sok zombi között! :D Szereplők:5/5- Teresa Palmer elég jól játszotta a szerepét! :D Zene:5/5- Voltak jók! :D Vége:5/5- Mondjuk az nekem egy kicsit fura volt, de mindegy azért nagyon kis romantikus lett a vége! :D Összegzés:10/10 Megnézhető film, és persze romantikus is! :D

szymba23 

Leírás alapján jobbnak tűnt. Volt egy pár jó momentum, például a végén nagyon szépnek találtam, hogy a szerelem még a halált is legyőzi. Nem számítottam, hogy a vége ez lesz, de ez tetszett a legjobban a filmből. A viccek annyira nem voltak viccek, és a szomorú jelenetek sem voltak szomorúak… olyan semleges volt az egész film.

scheszti

A premier előtti vetítésre nyertem a jegyet, és húgommal végighahotáztuk a filmet. :)
Előtte olvastam a könyvet angolul, az sokkal elgondolkodtatóbb, „filozofikusabb”. De nagyon tetszett, hogy a filmet így csinálták meg! :)


Népszerű idézetek

Bastia 

Say something! Say something human!
-How are you?

Drucocu

Sokféle módon meg lehet ismerni valakit. A pasija agyát megenni kicsit szokatlan módszer, de… hamnyamnyam…

Zikk

R: So much for dreaming. You can't be whatever you want. All I'll ever be is a slow, pale, hunched-over, dead-eyed zombie. What did I think was gonna happen? That she'd actually want to stay with me? It's hopeless. This is what I get for wanting more. I should just be happy with what I had. Things don't change. I need to accept that. It's easier not to feel. Then I wouldn't have to feel like this

bad_dreams 

Mit művelek az életemmel? Sápadt vagyok. Több napfény kéne meg jobb kaják. Rémes a tartásom. Ki kéne húznom magam. Jobban tisztelnének, ha nem görnyednék. Mi a baj velem? Kapcsolatokra vágyom. Miért nem tudok barátokat szereznI? Ja, persze. Azért, mert halott vagyok. Lehetnék elnézőbb magammal. Mind halottak vagyunk. Ez a csaj is halott. Meg az a pali is. A csávó a sarokban tök halott. Jesszus, de szarul néznek ki!

bad_dreams 

Azelőtt sokkal jobb lehetett, amikor még mindenki ki tudta fejezni az érzéseit és élvezhették egymás társaságát. [közben mindenki telefonozik]

bad_dreams 

Nem akarom így végezni. Magányos vagyok. Elveszett. Szó szerint elvesztem. A reptérnek ezen a részén még sose jártam.

bad_dreams 

Minket nem piszkálnak, de bármit felfalnak, ami él. Jó, én is, de én magamat is emésztem miatta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján