Életem a szörf (2011) 92

Soul Surfer
106' · amerikai · dráma, életrajzi, sportfilm, családi !

A tinédzser Bethany Hamilton imádta a szörfözést, a hullámlovaglás volt a mindene. Egy szörnyű tragédia azonban beárnyékolta életét. Kedvenc időtöltése közben megtámadta egy cápa, és leharapta az egyik karját. Nem sokon múlt, hogy az életével fizet a kalandért. Más egy ilyen sokk után soha többé… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

AnnaSophia RobbBethany Hamilton
Helen HuntCheri Hamilton
Dennis QuaidTom Hamilton
Lorraine NicholsonAlana Blanchard
Kevin SorboHolt Blanchard
Carrie UnderwoodSarah Hill
Ross ThomasNoah Hamilton
Chris BrochuTimmy Hamilton
Sonya BalmoresMalina Birch
Jeremy SumpterByron

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Charityy 

Le a kalappal Bethany Hamilton előtt. Hihetetlen, hogy mennyi erő és kitartás van benne. Egy ilyen baleset után más már a padlón lenne, ő azonban folytatja tovább és nem Anja fel. Hihetetlenül pozitív, próbálja a legjobbat kihozni a dologból és ebben a családja is igyekszik segíteni.
A film alatt végig ott volt bennem az a torokszorító érzés, a sírhatnék és a csodálat.

Emerson 

Tökéletes család, tökéletes élet, tökéletes külső, tökéletes körülmények, egyszóval minden tökéletes. még a cápa is jóképű volt Nem illik igaz történetet kritizálni, de ezt kicsit túlidealizálták… Hallmarkra elmegy, de egyébként aki a) távol áll az amerikai életérzéstől b) nem Jézustól vár választ a kérdéseire c) viszket az olyan filmektől, ami videoklipek egymás után lejátszásából áll az inkább nézzen valami mást. Majdnem kilőttem 75 perc után spoiler, azon se csodálkoztam volna, ha Bethany egyszer csak elkezd a vízen járni. De a legjobban az tetszett, hogy a filmben egyetlen túlsúlyos ember sem volt. Mert Amerikára ez jellemző, hell yeah.

6 hozzászólás
bettibujdoso

Imádom ezt a filmet. Elképesztően inspiráló Bethany kitartása.

kiruu

Hatalmas mennyiségű erő van ebben a filmben. Feltölt és elgondolkodtat. Lassú, és nem az akcióról szól, de közben elképesztő mennyiségű akaraterővel találkozunk. Felállni és végig csinálni, mind fizikailag, mind lelkileg leírhatatlan teljesítmény.

viky0222 

Hihetetlen, mennyi erő és kitartás volt Bethany-ban. Igazán csodálatra méltó, ahogy egy ilyen baleset után talpraállt, és visszatért szörfözni. A film nagyon szépen, bár kicsit talán túlidealizálva, mutatja be, milyen is volt, és hogy az is fontos ilyenkor, hogy milyen családja és barátai vannak az embernek. Mert ők is rengeteget számítottak abban, hogy újra visszatérjen a vízbe. Persze lehet kritizálni a filmet, de akkor is hatalmas motiváció lakozik benne. És szerettem nézni a szörfös részeket is. :D

Dreamer_ 

Bethany Hamilton-ról már ez előtt a film előtt is hallottam, minden tininek ilyen példaképekre lenne szükség nem olyanokra akik a semmiből éldegélnek. Fantasztikus, hogy nem adta fel és harcolt, persze nagyon szerencsés, hogy ilyen családja és baráti köre van akik kiálltak mellette és hittek benne. Ez a keresztény szörfös lány az óta már felnőtt, és nemrég született meg első gyermeke. ;)

Popovicsp87 

Amíg először nem láttam a filmet, nem hallottam Bethany Hamiltonról.
Emelem kalapom kitartásáért, és hitéért, hogy nem adta fel legnehezebb pillanataiban.

Sajnos azonban a film eléggé sablonos, az ezerszer látott formulát alkalmazza.
Nyilván nem lehet realistább, hogy minél szélesebb körnek tudja közvetíteni az üzenetét.
Bethany-t hite segítette át a nehézségeken, amit szerencsére nem akarnak lenyomni a torkunkon.

ziara

Filmként nem igazán jött be, de az élet durva forgatókönyveket ír. Ezt már többször bebizonyította. Hihetetlen, amit ez a csaj véghez vitt… Nyilván ehhez ilyen családra, háttérre van szükség. Persze náluk a hit is szerepet játszott.
Lehet, hogy filmként csak hat csillagot adtam volna, de a történet valódisága miatt hozzáadtam még egyet. Le a kalappal azok előtt, akik ezt a sportot űzik, az óceán kemény ellenfél…

zeana 

Tudom,hogy nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de szerintem ez a film (és a történet) kifejezetten idilli. Fél karomat odaadnám egy ilyen családért / környezetért / barátokért. :) Nehéz igaz történeteket értékelni, mert fel vannak pörgetve,hogy nézhetőek legyenek. Vicces,hogy az eredeti szereplők kivétel nélkül csúnyábbak, hétköznapibban néznek ki. Szirupos amerikai mozi…, nekem nem ízlik.

Osli75 

Ismét egy film az élniakarásról a küzdelemről. Minden tiszteletem a Bethany Hamiltonhoz hasonló embereké. Főleg azért mert hagyján, hogy az ő hozzáállása pozitív, de mások nézetét is megváltoztatja. Igaz ehhez nem csak ő kellett, hanem egy támogató család is, amit ő meg is kapott maximálisan.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

– Nem lesz könnyű.
– Ne könnyű legyen, hanem lehetséges.


Hasonló filmek címkék alapján