Égenjárók (2008) 21

The Sky Crawlers · スカイクロラ
122' · japán · akció, animációs, kaland, dráma, háborús, anime 16

A jövőben járunk, nem sokkal a harmadik világháborút követően, melynek túlélői rájöttek arra, hogy a haragot nem lehet kiirtani az emberiségből, ezért megpróbálják keretek közé szorítani azt. Személytelen háborúk dúlnak az égen erre szakosodott óriásvállalatok szupergépei között, melynek minden… [tovább]

Szereposztás

Kuriyama ChiakiMitsuya (hang)
Tanihara ShosukeTokino (hang)
Kikuchi RinkoKusanagi Suito (hang)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

krlany 

Erős film, nagyon erős mondanivalóval… csak azért nem adok neki maximumot, mert nem tetszik amiről szól… spoiler


Népszerű idézetek

krlany 

A háborút nem lehet kitörölni az emberiség életéből, mivel létfontosságú számunkra a háború valósága. A tudat, hogy valaki, valahol jelen pillanatban is harcol, a stabilitás biztosítékát nyújtja a társadalomnak, és ez a tudat nem alapulhat hazugságokon. Nem elég történelemkönyvekben olvasni a háborúkról. Több kell a régi meséknél, emberek, akik tényleg meghalnak, igazi tragédiák a híradókban. Csupán a pusztulás jelenléte őrizheti meg a békét, a szenvedésnek köszönheti jelentőségét. A halál torkában nyer értelmet az élet, akár nekünk az égen járva. És mivel csak egy végtelen háborúsdit játszunk, a játékhoz szabályok is járnak. Például, hogy az ellenséget sosem lehet legyőzni.

10 hozzászólás
krlany 

Hiába járjuk ugyanazt az ösvényt, mindig léphetünk új helyre. Csupán az út a régi, a dolgok egyre változnak körülötte. Nem elég ennyi az élettől? Vagy ez épp azt jelenti, hogy nem elég?

Sunshine 

– A parancsnok nincs itt.
– Azért körülnéznék odabent, hátha ott lapul valahol.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján