Dumapárbaj (2015) 49

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy… [tovább]

magyar

Szereposztás

Hadházi LászlóKalmár Tamás
Kiss ÁdámNagy Tóbiás
Kamarás Ivánműsorvezető
Eszenyi EnikőVigéc
Gubík ÁgiIldikó
Jordán AdélBarbi
Felméri Pétervendég Tóbiás buliján
Janklovics Péterműsorvezető

Kedvencelte 2

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát… ez borzalmas. Imádom, mindkét humoristát, de ez… pfff. Ennél van ezerszer jobb vicceik. Volt egy pár vicc, amin felnevettem, de többség nagyon ciki, és kínos csak fogtam a fejem, hogy mi van?

LoneWolf 

Ez most nem jött át. Vígjátéknak és drámának is gyengusz, de Hadházi László és Csőre Gabi miatt nincs szívem jobban lepontozni. Az alapötlet egyébként nem lett volna rossz, de a kifejtése összecsapott. A legszomorúbb azonban, hogy a számomra egyetlen igazán értékelhető poénra is az utolsó percig kellett várni, ami kb. így hangzott: spoiler

3 hozzászólás
Ákos_Tóth 

Volt egy időszak, amikor a standupról és a standuposokról mindenki azt gondolta, hogy egyrészt ellenpontozni fogják az akkoriban a médiát elöntő bulvár-celebiszonyodványt, másrészt felfrissítik a humor világát úgy általában, miután a Hetis Hetes meg is szűnt és már régóta vicces sem volt, Sas József és Maksa Zoltán inkább kínossá vált, Fábry meg szimplán csak kifáradt, átpolitizálódott (a neveket mindenki saját ízlése alapján helyettesítheti). A stand up azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár kinőtt belőle egy előadói generáció, mely manapság inkább a Youtube-on, esetleg a Comedy Centralon, és egyre inkább a közéleti, irodalmi síkban próbál érvényesülni – megszülte viszont a saját maga salakját is, tucatnyi cseppet sem vicces előadó, meg a lassan tíz+ éves ismétlések képében, de ebbe a kalapba sorolnám a Dumapárbajt is, ami szerintem legalább két évvel azután jelent meg, hogy bármiféle létjogosultsága lett volna.
Filmes szempontból ez a mozi még bőven a kétezres évek mára legendássá vált igénytelen, fantáziátlan, ötlettelen világát idézi meg, laposka, unalmas, jellegtelen, és főleg remekül rávilágít arra, hogy ebben a stand up dologban azért messze nincs akkora kraft, mint gondolta a készítőgárda – mondjuk amikor meglátta, milyen nézettséget ér el Youtube-on egy-egy adás feltöltése. A film jobb híján tulajdonképpen a két főhős saját karakterére épít fel mindent, Hadházi és Kiss Ádám igazából cameóznak, de filmet készíteni és tévés showműsort csinálni más feladat – ahogyan Youtube-os nézettséget és eladott mozijegyeket/DVD-példányszámot generálni is két teljesen eltérő kihívás. Nem bántóan rossz a Dumapárbaj, de koncepciójában elvérzik – egyszerűen felesleges, és sajnos, csak hogy kitérjünk a legesleg koporsószögre: nem vicces.

MrsCumberbatch 

Hát, nem ez lesz életem (magyar)filmje, de azért nem egy 44%-os film… Kicsit lassú, kicsit fura. De összességében nem egy szörnyű film. Én nem bántam, hogy megnéztem. Immáron másodjára is.
Az eleje nem volt egy poéngyár és igazából a végén is csak pár jó poén, De végül is, ha megnézzük, az egésznek az volt a lényege, hogy hiába volt híres Tamás, nem volt jó a szakmájában. Azért nevettek meg tapsoltak az emberek, mert a tábla arra kérte őket, nem azért, mert Tomi jó lett volna. Szóval, ha ebből az irányból közelítjük meg, akkor viszont egyértelműen remekmű, hiszen így bontakozott a sztori és jött rá Tamás meg Tóbiás, hogy akkor igazán viccesek, ha szívből jön a dolog és ha csapattá kovácsolódnak.

Narutofan98

Hát nem estem hasra tőle. Eléggé unalmas volt, már az elején nem tudott rendesen lekötni. Egy kicsit még turbózhattak volna rajta. Vagy valami normális történetet is adhattak volna neki.

Rekaboni

Nem volt ez annyira tragikus, mint ahogy beállították. Én jól elszórakoztam rajta :D

jancsibohi 

Ehh. Mivel az utolsó 10 perc jó volt, azt remélem, hogy az eleje direkt volt szar. :D
Erre kár volt pazarolni a pixeleket.

vvn_e 

Én nagyon szeretem a stand-upot, meg a Showder klubosokat is, Hadházit, meg Kiss Ádámot is csípem bár nem ők a nr1. nálam, de mindegy, de ez a film te jó ég. Az a pár poén ami ténylegesen elhangzott az a „fellépéseken” volt a filmben, de a ciki az, hogy én ezt már hallottam a fiúktól máskor, jó nem szószerint, de kísértetiesen hasonló poénok voltak.
Na de a forgatókönyv, négyen írták, csak rontott a helyzeten, booorzasztó humortalan volt, egy ilyen filmbe helyzet komikumok, pörgős párbeszédek kellenek, meg keserű fanyar humor és jó lett volna, de ez? Vagy lehetett volna valami jó kis drámai élt is kanyarítani bele, lett volna lehetőség a forgatókönyvben, csak meg kellett volna írni.

vudura06 

Ez most egy nagyon, de nagyon jóindulatú 3 csillag. Nem is ragoznám túl ezt most. Egyszerűen csak simán egy spoiler A három csillagot is csak azért adom meg, mert Hadházi a kedvenc humoristám.

ptagi

Hát ez meg mi volt?!
Ettől egy átlag munkahelyi ebéden is több poén hangzik el…


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Kalmár: Hú, jó hülye halál.
Vigéc: Mér', van normális halál?
Kalmár: Az a fura a halálban, hogy mindig az megy el, aki nem érdemli meg.
Vigéc: Miért, ki érdemli meg?
Kalmár: Hát például te.

Bogesxd 

Tóbiás: Ha egyszer meghalsz, a remélhetőleg nem olyan távoli jövőben, hova szóratnád a hamvaidat?
Kalmár: Én? Az arcodba.

Lily_Rose

Kalmár: Jó a hajad.
Barbi: Kösz.
Kalmár: Pakson voltál fodrásznál?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján