Dickensian (2015–2016) 5

A Dickensian című tévésorozat a kiváló angol író, Charles Dickens regényeinek hőseivel készült, akik egy fiktív birodalomban találkoznak a 19. századi London utcáin.

angol

Szereposztás

Ned DennehyEbenezer Scrooge
Alexandra MoenFrances Barbary
Tuppence MiddletonAmelia Havisham
Stephen ReaInspector Bucket
Brenock O'ConnorPeter Cratchit
Richard RidingsMr. Bumble
Sophie RundleHonoria Barbary
Alexandra MoenFrances Barbary
Joseph QuinnArthur Havisham
Tom Weston-JonesMeriwether Compeyson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Flora_the_Sweaterist

Imádom! Nagyon ügyesen összehozták a különféle Dickens regények szereplőit egy történetbe, és érdekes látni az előzményeket, életüknek azt a szakaszát, ami a könyvekben utalások vagy visszaemlékezések szintjén szerepel.

Bucket felügyelő az egyik kedvenc karakterem a sorozatban, egy igazi Javert-i figura, csak emberibb, és épp ezért szimpatikusabb is. Tőle eltekintve a sorozat inkább a nők sorsára fókuszál, és a bár a férfiak fontos szerepet játszanak, én úgy éreztem, hogy vagy a női szereplők körül keringenek, mint a bolygók a Nap körül, vagy bábmesterként huzigatják a lány és asszony marionett bábuk madzagjait. De lehet, hogy nőként, ez csak az én interpretációm :)

Amit mindenképp kiemelnék az az emberi szenvedés. Sok modern sorozatnál az ember érzi, hogy minden probléma csak a nézőt akarja manipulálni, hogy kitartson a sorozat mellett epizódról epizódra. Ezek a problemák sokszor triviális apróságok, amiken az, aki nem egy üvegbura alatt nőtt fel, maximum csak gúnyosan elmosolyodik, tudva, hogy mire képes a való élet. Az ilyen sorozatokban a problémák jönnek, mennek, megoldódnak, és ta-daam, kapunk is egy gyors happy end-et. Na, Dickens nem ilyen író, és a sorozat sem ilyen sorozat. Lesz, akinek ideiglenes happy end jut osztályrészül, de a legtöbb szereplő nem lesz boldog, vagy ha most az is, már érzékeljük, hogy mögötte ellebeg a balsors árnya. A szereplők fájdalma és az emberek kicsinyes bűnei és gyengeségei megértéssel, de kendőzetlenül kerülnek bemutatásra.

Szerintem egy mestermű. Kár, hogy nincs több évad.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján