Csibefutam (Csibefutam 1.) (2000) 158

0 díj · 1 jelölés

A zord szögesdrótok mögött csaholó vérebek, nyomukban a gyanakvó gazda. Nincs menekvés. Vagy mégis? A baromfiudvar tollas foglyai nem adják fel. A talpraesett Rozsda vezetésével újabb és újabb szökési tervet kovácsolnak. De a kísérletek sorra kudarcba fulladnak, mígnem egy nap eljön a szabadság… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Phil DanielsCsali (hang)
Lynn FergusonMac (hang)
Mel GibsonRocky (hang)
Tony HaygarthTepsi gazda (hang)
Miranda RichardsonTepsiné asszony (hang)
Jane HorrocksCsipa (hang)
Benjamin WhitrowTaréj (hang)
Timothy SpallCsaló (hang)
Imelda StauntonHusi (hang)
Julia SawalhaGinger (hang)

Kedvencelte 17

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Már ránézésre is rosszul voltam a fogas csirkéktől. Nekem ez nagyon nem jött be, kifejezetten szenvedtem, miközben néztem. Voltak jobb momentumai, de nem szeretném többször látni.

Nadja_Blue

Az értékelések és a film leírása alapján azt hittem, végig fogom szenvedni a filmet, de végül jobb volt, mint amire számítottam, egész élvezetesre sikerült. Bár nem tetszik a karakterek külseje (valahogy nem tudom megemészteni a fogas csirkéket), aztán ott van a rengeteg szóvicc, ami jópofa tud lenni, de egy idő után fárasztó is lehet. Főleg ekkora dózisban. Viszont érdekelt a sztori, hogyan fognak megmenekülni. Egyszer nyugodtan meg lehet nézni.

Honey_Fly 

Annak idején nem néztük meg moziban mert nem tetszett a bemutatója. Szerencse, mert vertem volna a fejem a falba ha ott kellett volna végigszenvednem. Ha nem lennék lassan 30 éve vega, akkor tuti lemondanék a húsevésről a film után. Szemét emberek. Poénok voltak és alapvetően a karakterek is rendben vannak, de úgy összességében szerintem barom(f)i fárasztó egy alkotás.

ÁrnyAngyal 

Fura, de tetszett.
A történet meg hogy csirkék – patkányok az úgy kicsit furii. De a karakterek egész jók voltak.
Tepsiné gonosz néni szerepe fennmarad a mese végéig.
Rocky, ahogy eljátssza a nagy csirkét, aki majd hős megmentő lesz, pedig ő maga sem tud éppen repülni, csak ha kilövik szerencsétlent.
De talán ami a legjobb az Rozsda kitartása, és az, hogy a végén ő menti meg az egész csirke csapatot. Valahogy ezt már az elején érezni lehetett.

worsi 

Ez annak idején annyira tetszett, hogy kétszer is megnéztem. De ez a kettő bőven elég volt egy életre a vigyorgó fogascsirkékből. Értem én, hogy kell bele a szerelmi szál, de a csókolózó baromfikat a végén felejtsük el…

4 hozzászólás
mufók

Nagyon régen láttam, akkor nem tudom mit gondoltam róla, de biztos nem sok jót. Most visszagondolva se nagyon tetszik. Jaj, a sok vigyorgó, fogas csirke! Mellesleg pont a születésem napján jelent meg, szóval ikrek vagyunk.

Monday

Valamiért ez a film egy dolog lett az egyik crushommal még… hát nem most és azóta elfelejtettem a címét, de akárhányszor kerestem mindig a csibés mesét adta ki, de most valami sors vagy mi a kezem közé sodorta, ami még viccesebb, hogy a csirkék megint valami kihelyezett szerepet kaptak a párkapcsolatomban, szóval amúgy közepes mese.

Viháncka

Bátyámmal annak idején rongyosra néztük. A mai napig fel tudom idézni a zene dallamát, ami megy alatta. A történet kissé bugyuta, de imádtuk és ez a lényeg.

pihity

Félelmetes, hogy egy buta tyúkfarm hogy tud emlékeztetni a 20. század történelmére. Nem tudtam nem holokauszt vagy hadifogolytábor történetként nézni. Persze a végén a mesei szál uralkodott, ami a valóságban is néha előforduló ritka csodás elemekkel párhuzamba hozható.
Még akár a feminista irodalom is megtalálja a magáét. Semmiképp nem tudtam meseként tekinteni rá.


Népszerű idézetek

Nadja_Blue

Lepergett előttem az egész életem. Hű, de unalmas volt!

Nadja_Blue

Figyelj, volt dolgom pár kemény tojással, de te legalább húsz perces vagy.

Nadja_Blue

– Csak utánad, Csali.
– Mi van utánam?

Eeyore 

– Hát, itt van. Kérjétek és adatik néktek.
– Ez a hegyi beszéd.
– Igazi békebeli darab. Elnyűhetetlen.


Folytatása

Összehasonlítás

Csibefutam


Hasonló filmek címkék alapján