Coraline és a titkos ajtó (2009) 326

0 díj · 3 jelölés

A tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Miközben a szülei egy kertészkatalógus készítésével vannak elfoglalva, a kislány nehezen találja helyét az új környezetben. Egyik nap azonban különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Dakota FanningCoraline (hang)
Martin LawrenceBoog (hang)
Ashton KutcherElliot (hang)
Jon FavreauReilly (hang)
Billy ConnollyMcSquizzy (hang)
Debra MessingBeth (hang)
Teri HatcherMel Jones / Másik anya / Beldam (hang)
Jennifer SaundersMiss April Spink / Másik Spink (hang)
Dawn FrenchMiss Miriam Forcible / Másik Forcible (hang)
Keith DavidA macska (hang)

További szereplők

Kedvencelte 108

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Már nem először látom ezt a mesét, egyébként szerintem én még túl korán is láttam, kb olyan 6-7 éves lehettem amikor megnéztem apuékkal, akkor elégé féltem tőle, elég nagy fantáziám van szóval a mese nézése után emlékszem hogy apuék szobájában aludtam mert féltem hogy a szobámban is van egy ilyen ajtó! :D
De persze azóta láttam már máskor is és igaz hogy félelmetes még mindig de egy fantasztikus történet, érdekes és persze szerethető karakterek.
Coraline nagyon bátran viselkedett,de a kedvencem a macska volt, nagyon aranyos! :D
Maga az ábrázolás mód is rendkivül jó. Én bárkinek ajánlom aki szereti egy kicsit íjesztő de közben érdekes történetű stop motion-os mesét. :D

Valentine_Wiggin 

Halloweeni blogger projekthétre néztem meg, de már régen várólistás volt. Neil Gaiman munkáival el kellene kezdenem komolyan ismerkedni, mert úgy tűnik, meg tud ragadni a stílusa, ebben a filmben nagyon szép, több rétegű szimbolikát rakott le az asztalra.
Bővebben értékeltem (illetve inkább elemeztem) a blogomon:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/halloween-i-pr…

1 hozzászólás
Nihilchan 

Neil Gaiman, stop motion, creepy történet; abszolút nekem való alkotás! Coraline világa teljesen magába szippantott, a cselekmény érdekes és izgalmas, kellemesen borzongató volt. Elképesztően bejött a hangulata, minden pillanatát élveztem.

NannyOgg 

Ha meglátom, hogy valami stop-motion, akkor nem is érdekel, mi az, megyek a moziba. Meg különben is akkor Tim Burtonnek nagy valószínűséggel köze van hozzá. Ehhez meg nincs. És mégis kissé morbid, tehát 100%-ban NannyOgg-kompatibilis.

…és így kezdődött barátságunk Neil Gaimannel.

3 hozzászólás
Charityy 

Lenyűgöző mese, bár gyerekeknek annyira nem ajánlanám, ahhoz túlságosan ijesztő. Imádom a stop motion filmeket, így ez sem volt kivétel.

MrsCumberbatch 

Nem vagyok egy nagy horroros, de ez tetszett. Másik anyuci még mosolyogva is rémisztő volt. Legalább is ezek a gomb szemek, jáj. A végén meg spoiler számomra elég hátborzongató volt, mert spoiler. Maga a sztori is jó volt, de valahogy ez az animáció nem az én világom… Meg az a kis ferdefejű fiú… Attól is a hideg rázott végig… JÁJ.

Törpillaa 

Most először láttam ezt az animációs filmet, és tök fura volt. Még nem olvastam, de azért kíváncsi vagyok a könyvre is, hogy milyen lehet. Tetszett a film, és az elképzelés, a párhuzamos világ, szórakoztató volt a maga módján, és még izgis is. A szereplők jók voltak, leginkább Coraline volt szimpi és a Macsek. :-D A látvány is tetszett, egész hangulatos volt, és végig lekötötte a figyelmemet. :-D

ChöppMoly

Juditkával néztük. Nagyon tetszett neki (is). Szerinte egyáltalán nem volt ijesztő. Pedig de. ;)

eNNBeus 

Óóóóó hogy én ezt eddig miért nem néztem meg?!?! A legjobb nem meseszerű mese amit valaha láttam, nem képileg, történetileg, bár itt nyilván Neil Gaiman mellett nem lehet elmenni. Irtó jók benne a horror elemek, egy percet sem untam, és meglepő módon Coraline sem idegesített mint ahogyan szoktak a mesehősök. Ez bizony felnőtt sztori a javából, valahogy ilyen lehet felnőni. A macskát külön imádtam.

TiaManta 

Ennél a filmnél döntöttem el, hogy Neil Gaimant is olvasnom kell egyszer.
Úgy tűnik nekem leginkább az ilyen fajta mesék, animációk tetszenek.
Amiknek minden képkockája hangulattal teli, borzongató, műalkotásnak tekinthető.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján