Coraline és a titkos ajtó (2009) 228

Coraline
101' · amerikai · animációs, dráma, fantasy, thriller 12

0 díj · 3 jelölés

A tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Miközben a szülei egy kertészkatalógus készítésével vannak elfoglalva, a kislány nehezen találja helyét az új környezetben. Egyik nap azonban különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Dakota FanningCoraline (hang)
Martin LawrenceBoog (hang)
Ashton KutcherElliot (hang)
Jon FavreauReilly (hang)
Billy ConnollyMcSquizzy (hang)
Debra MessingBeth (hang)
Teri HatcherMel Jones / Másik anya / Beldam (hang)
Jennifer SaundersMiss April Spink / Másik Spink (hang)
Dawn FrenchMiss Miriam Forcible / Másik Forcible (hang)
Keith DavidA macska (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 89

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

Szeszj

Már nem először látom ezt a mesét, egyébként szerintem én még túl korán is láttam, kb olyan 6-7 éves lehettem amikor megnéztem apuékkal, akkor elégé féltem tőle, elég nagy fantáziám van szóval a mese nézése után emlékszem hogy apuék szobájában aludtam mert féltem hogy a szobámban is van egy ilyen ajtó! :D
De persze azóta láttam már máskor is és igaz hogy félelmetes még mindig de egy fantasztikus történet, érdekes és persze szerethető karakterek.
Coraline nagyon bátran viselkedett,de a kedvencem a macska volt, nagyon aranyos! :D
Maga az ábrázolás mód is rendkivül jó. Én bárkinek ajánlom aki szereti egy kicsit íjesztő de közben érdekes történetű stop motion-os mesét. :D

Charityy 

Lenyűgöző mese, bár gyerekeknek annyira nem ajánlanám, ahhoz túlságosan ijesztő. Imádom a stop motion filmeket, így ez sem volt kivétel.

NannyOgg 

Ha meglátom, hogy valami stop-motion, akkor nem is érdekel, mi az, megyek a moziba. Meg különben is akkor Tim Burtonnek nagy valószínűséggel köze van hozzá. Ehhez meg nincs. És mégis kissé morbid, tehát 100%-ban NannyOgg-kompatibilis.

…és így kezdődött barátságunk Neil Gaimannel.

3 hozzászólás
ChöppMoly

Juditkával néztük. Nagyon tetszett neki (is). Szerinte egyáltalán nem volt ijesztő. Pedig de. ;)

eNNBeus 

Óóóóó hogy én ezt eddig miért nem néztem meg?!?! A legjobb nem meseszerű mese amit valaha láttam, nem képileg, történetileg, bár itt nyilván Neil Gaiman mellett nem lehet elmenni. Irtó jók benne a horror elemek, egy percet sem untam, és meglepő módon Coraline sem idegesített mint ahogyan szoktak a mesehősök. Ez bizony felnőtt sztori a javából, valahogy ilyen lehet felnőni. A macskát külön imádtam.

TiaManta 

Ennél a filmnél döntöttem el, hogy Neil Gaimant is olvasnom kell egyszer.
Úgy tűnik nekem leginkább az ilyen fajta mesék, animációk tetszenek.
Amiknek minden képkockája hangulattal teli, borzongató, műalkotásnak tekinthető.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Halloweeni blogger projekthétre néztem meg, de már régen várólistás volt. Neil Gaiman munkáival el kellene kezdenem komolyan ismerkedni, mert úgy tűnik, meg tud ragadni a stílusa, ebben a filmben nagyon szép, több rétegű szimbolikát rakott le az asztalra.
Bővebben értékeltem a blogomon:
http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…

annna

Alig várom, hogy Halloweenkor újranézzem barátnőmmel! Imádom. Először 10 éves koromban láttam, az elég nagy trauma volt. Viszont azóta trilliószor láttam, és imádom Coraline-t.

Zakuro 

Húha, érdekes egy film. Ha fiatalabb koromban látom, nagyon féltem volna tőle, de még most is kicsit összerezzentem egy-egy jeleneténél.
Maga a történet nekem nagyon tetszett, érdekes és ötletes, időnként elég hátborzongató. Na meg imádom a stop motiont, szóval már ez eleve plusz pont. A karakterek szerethetőek és viccesek, Coraline is kedvelhető főhős. Igaz, kicsit hisztis és akaratos, de hát még gyerek. A kiskamaszok ilyenek :3 De emellett bátor és kitartó is, szóval én megszerettem.
Ja, és kell nekem egy ilyen macska. Akár beszél, akár nem :))

Emilie

A könyvet imádtam, így már évek óta halogatom a film megnézését, nehogy elrontsa a szép emlékeimet a történetről. De… hú, de vissza mennék az időben, hogy fejbe vágjam magam! Ez a mese fantasztikus… az animáció, a történet vászonra helyezése mind-mind olyan csodálatos, hogy a film nézése közben még a vegán csokis sütit sem ettem meg, mivel a tekintetem végig a képernyőre szegeződött és… úristen. :D
Már várom a Halloween-t, hogy akkor is megnézhessem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján