Brutális fizika (2013–2014) 6

A Brutális fizika egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, mely alapvető jelenségeket mutat be és magyaráz, illetve a fizika törvényeinek mindennapos felhasználási lehetőségeit szemlélteti. Legtöbbször egyszerű, hétköznapi tárgyakból épített eszközökkel hajtunk végre… [tovább]

magyar · nincs

Szereposztás

Härtlein Károlyönmaga
Vályi Istvánönmaga
Anger Zsoltnarrátor
Fiar Sándorönmaga
Sebestyén Csabaönmaga

Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Nagyon érdekes és izgalmas sorozat volt, amit érdemes megnézni. Hihetetlen sokszor látni, hogy hétköznapi tárgyakkal milyen dolgokat lehet véghez vinni.
Egyet sajnálok, hogy ilyen kevés rész készült belőle.

Sajnos már késő, hogy új szakmába kezdjek, de talán következő életemben nem felejtem el, és fizikus leszek:)

rocketdog 

Härtlein Károly egy nagy kedvencem, tisztelem a hatalmas mennyiségű tudásért, amit felhalmozott és csodálom a tanári, előadói képességeiért, amivel minden korosztályt, minden szinten meg tud szólítani a kísérleteivel. Több előadását is láttam már, bármikor szívesen meghallgatnék egy újabbat. Ezért nagyon fellelkesedtem, amikor megtudtam, hogy forgattak vele egy sorozatot. Ám az első rész után nem bírom folytatni, de nem miatta.
Először is a sorozat nagyon-nagyon MythBusters akar lenni, ám minden tekintetben elmarad attól. Ez még nem lenne nagy probléma, viszont a műsor szerkesztője, Vályi István a legnagyobb pojáca a világon. Elvileg újságíró és a műsor házigazdája, akinek az lenne a szerepe, hogy közvetítsen a tudósok, kísérletek és a laikus nézők között. Ehelyett végig magát szerepelteti, mindenki szavába vág, miközben azok még csak nem is releváns reakciók, hanem suttyó, proli szófordulatok. A legirritálóbb ember, akit valaha láttam. Egyszerűen nem bírja ki, hogy ne legyen a középpontban, inkább meghal, csak rá figyeljenek. Ilyen karakter ne műsorvezető legyen, hanem egy reality szereplője. A tájszólását is meg kell jegyeznem, ez ugyan szubjektív vélemény, sokan szeretik, engem kifejezetten irritál, főleg, ha tv-ben hallok valakit így beszélni.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Károly: Azt mondják, a jó képlet olyan, mint a lányokon a miniszoknya; a lényeget eltakarja, de gondolatokat ébreszt.

Kemiviki 

Károly: Ennek az a lényege, hogy a szukszesszív approximáció módszerével élünk.
Pisti: Azt szoktam reggelizni tejszínhabbal, néha megszórva egy kis csokival. Az nagyon finom.

Kemiviki 

Pisti: Neked se fog menni, Sanyi! Ne erőköggyé'!


Hasonló filmek címkék alapján