Boku no Hatsukoi wo Kimi ni Sasagu (2009) 15

I Give My First Love to You / My First Love is Dedicated Toward You · 僕の初恋をキミに捧ぐ
122' · japán · dráma, romantikus 12 !

Kakinouchi Takuma egy átlagos felső-középiskolás fiú lenne, ha nem küzdene súlyos szívproblémával, ami miatt ki-be jár a kórházba. Gyerekkori barátjával, Taneda Mayuval még gyerekként megfogadták, hogy egy nap össze fognak házasodni. Ám Takuma egy nap megtudja, hogy nem fogja megérni a huszadik… [tovább]

Szereposztás

Inoue MaoTaneda Mayu
Okada MasakiKakinouchi Takuma
Horiuchi KeikoSuzuya Yoshimi
Moriguchi YokoKakinouchi Ryoko
Kobayashi Kaitoa gyermek Kakinouchi Takuma
Nakamura ToruDr. Taneda Takahito (Mayu apja és Takuma orvosa)
Kumada Seaa gyermek Taneda Mayu

Kedvencelte 3

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Dreamborder 

Az előttem szólók már mindent elmondtak.
Örülök, hogy végül sort kerítettem erre a filmre is. Szerettem a mondanivalóját és bár a végletekig tudok reménykedni, azért elégedett vagyok ezzel a megoldással.
Engem nem idegesített a lány karaktere, igazából semmi sem zavart, ami másokat talán igen, kivéve a legvége, az volt picit furi, de a gyerekek, főleg a Mayu-t alakító kislány egyszerűen tünemények voltak, így nyugodt szívvel lehet emésztgetni a történetet. Merthogy azért van mit.

krlany 

Love story japán módra… Szem itt sem marad szárazon…
Szép és megható történet az első szerelemről, melyet az élet/halál nehéz próba elé állít.
Minden napot úgy élj meg, mintha az utolsó lenne – ez a Négylevelű Lóherék Istenének életfilozófiája. Jó filozófia…
Azt hiszem nekem nem lettek volna morális aggályaim spoiler. Be kell tudni fejezni a dolgokat ahhoz, hogy valami új kezdődhessen. spoiler
Azért az utolsó előtti jelenet spoiler elég bizarr, bár értem a motivációt… A pindúrok viszont tüneményesek voltak. Jó, hogy velük lett vége, adott némi feloldást… erről viszont ez jutott eszembe: https://www.youtube.com/watch…

Katyesz

Nagyon szeretem ezt a művet. Egyszerűen kifacsarja az embert. Elképesztő a küzdelem és a kitartás a látható vég ellen.
A film legvége kicsit fura lett, de nem rontott sz összképen.

molly_

Tetszett, bár láttam már jobbat is ebben a témában – nem is egyet, valószínűleg ezért van az, hogy nem sírtam rajta (legalábbis szeretném azt hinni, hogy nem azért, mert kőből van a szívem és érzéketlen vagyok, bár az igazat megvallva mondták már.. :D De a Koizorán is úgy bőgtem mintha a kutyám halt volna meg, szóval nem, nem vagyok érzéketlen és kész).
Örültem, hogy végre egyik szereplő sem idegesített. Mayu helyében valószínűleg én is megkértem volna Suzuya hozzátartozóit, hogy spoiler. Annak a srácnak végül is már mindegy volt, bár teljesen érthető a családja részéről, hogy miért nem akarták spoiler A remény hal meg utoljára…
A végén mondjuk elég bizarr az a rész, amikor spoiler totál megölte a hangulatot. :D Még szerencse, hogy nem ez volt a zárójelenet, a kisgyerekek viszont nagyon cukik voltak. :)

Kemiviki 

Aranyos, sírós, romantikus történet, a japános túlzásokkal együtt.
Nekem az eleje kicsit sok volt. Mármint most komolyan, 8 évesen egy gyerek honnan tudja mi az a szerelem? Szerelmes meg minden kutya füle… Hagyjuk már. Ez olyan mint mikor a 4. éves kölyöknek szerelme van az oviban… Az agyam eldobom az ilyenektől. De amúgy nagyon cukik voltak a gyermekszínészek.
Amúgy Mayu annyira önző és hisztis volt az elején, hogy én azon csodálkoztam, hogy Takuma spoiler csak hogy ne kelljen elviselnie ezt.


Hasonló filmek címkék alapján