Kedvencelte 2

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Londonna 

Szeretem ezt a sorozatot. Szeretem, hogy feszegeti a határokat és tojik arra, hogy egyes embereket a benne zajló eseményekkel megbotránkoztat. Bármikor szívesen nézem, bármelyik részét vagy jelenetét, egyszerűen üdítően hat, még akkor is, ha sokszor kifejezetten komor és keserű.
Itt minden egyes szereplőt lehet szeretni, még azokat is, akik egyébként alapvetően negatív figuraként hivatottak erősíteni a castot. Ott van mindjárt főhősünk, Ripley Holden. Zseniális a fickó, amolyan angol Jockey Ewing, az a típus, aki egy szemét dög, mégis imádjuk. :))) Sokat dob mindezen a színészi alakítás, David Morrissey nagyon odateszi a karaktert, maximálisan átjön a nagyravágyó, önelégült személyiség, amihez társul egy jó adagnyi sárm is. Dögös pasi, na. :)
A magam kedvence Shyanne, a Holden-lány, akinek személyes története az abszolút kedvencem az egészben. Hogy ne legyek spoileres, csak annyit mondok, hogy főhősünk lánya beleszeret egy apja korabeli férfiba. spoiler És tök normális, helyes lány, szóval ha valakivel, akkor vele érzek együtt a leginkább.
Aztán ott van a zűrös Holden-srác is, aki a balhéi és egyéb cselekedetei ellenére szintén rendelkezik szimpatikus vonásokkal. Plusz róla is kiderül egy, s más… ;) (ami nem baj, sőt, tetszik)
És akkor jöjjön Natalie Holden. Emlékszem, amikor először futottam bele a sorozatba, nagyon nem bírtam, aztán ahogy egyre többet megértettem a történetből, meg én is öregedtem pár évet, őt is teljesen meg tudtam érteni, pláne, hogy csak összegabalyodik egy olyan pasival, mint Peter Carlisle. :P Igaz, nálam egy picit gyors a tempó, de betudom annak, hogy ez egy film és nem lehet túlnyújtani a dolgokat. :)
Kedvenc szereplő szintén Peter Carlisle, akit mondanom sem kell, David Tennant kelt életre zseniálisan. :) Piszok jól áll neki ez a szemtelen, de okos zsaru karakter, ráadásul az ő karaktere is tartogat meglepetéseket… Ő sem egyértelműen pozitív figura, amitől csak még inkább szimpi. Nagyon cuki az orális fixációja, hogy valamit folyton eszik, rágcsál, nyalogat… :D Meg hát nyomozás közben olyan dolgokkal is meg kell küzdenie, amikkel bármilyen más ügyben nem kell, és ettől csak nehezebb a helyzete… :)
A sorozat pikantériája a sok zenei betét, amire a színészek ráénekelnek – lévén, sokuknak fahangja van, de az igyekezetük kétségtelenül dicséretes. :) Ötletesek a kis snittek, amiket bejátszanak, ha egy-egy karakter elkalandozik fejben és átlép egy másik dimenzióba. :)
Szórakoztató, nem mindennapi széria, érdemes időt szánni rá. A remek színészi alakítások, a csavaros történet mellett még a helyszín is kellemes – már aki szereti a szeles, kicsit hűvös brit tengerpartokat. (Én nagyon. :))))

Bastia 

Ez egy igen érdekes élmény volt. :D Jó értelemben.
David Tennant miatt néztem meg, nem olvastam utána, nem néztem meg kik szerepelnek még benne, így tényleg nagy meglepetés volt Morrisseyt látni. No meg sok mára már egyéb szerepekből is jól ismert angol színészt.
A dalos betétek először furák voltak, nem értettem hogy ez most mi, de a harmadiknál már teljesen természetes volt.
Az aláfestő zene is nagyon érdekes volt, néha vadnyugatos, néha Twin Peaks hangulatú, sosem unatkoztam. :D


Népszerű idézetek

Londonna 

– Two times in my life I've been happy, really happy. Once in Glasgow. 1989, at some festival in the park. A summer's evening. This singer came on… sounded exactly like Aretha Franklin with a Scottish accent. If Proust had drunk McEwans, he'd have written about moments like that.
– And the other time?
– The other night when we made love.

Londonna 

– It seemed so unlikely that somebody like you would fall for somebody like me. Anyway… Suddenly fitted.
– When you first met me, what did you see?
– What?
– What did you see?
– I saw a beautiful young woman who laughed at my jokes. And… One time your smile stayed and I thought, for a moment, that maybe there was something about me that you found… What's the point of this, Shyanne?
– What you felt then?… That's what's real! Nothing's changed. It's just you and me. Not my dad, not your age. Just how we feel about each other. All the rest of it is just… Stuff.
– Just stuff?
– Yeah, I was going for the big finish but I kind of blew it, I think.
– You're brilliant, you know that?
– And you promise not to be scared off by him again?
– Scared off by him? After the other day when you started taking your clothes off in the theatre it's you I'm scared of.

3. rész
1 hozzászólás
Londonna 

– Ah, Freud would say that your jokes reveal a truth buried in your subconscious.
– Oh, what do you know, a copper who's read a book.
– Well, if I'd read two books, maybe I'd run an amusement arcade.
– Yeah, well I wouldn't know about that. I run a family entertainment arcade.
– And I'm a crime-citizen-interface consultant.

Londonna 

– A son? How old?
– About two years older than me. You're trying not to laugh, aren't you?
– No, of course not. Okay, yes I am. But come on, you've got to admit it's a bit ticklish. I'm sorry, but I can see Steve's side of this. He's scared shitless that you're going to realise how old he is.
– You don't think it means that he doesn't trust my feelings about him?
– It means he's terrified of losing you. And who can blame him?
– He's gone up in your estimation because he's kept something from me?
– He went up in my estimation when I saw that he'd look after you.
– I know you think I'm getting married to get at you but it's not like that. It isn't.

1 hozzászólás
Londonna 

– The one person that I want to be there is going to be there so…
– And?
– What?
– Who is it?
– You'll find out on that day.
– Ex-wife?
– No. Look, get on with it.
– All right. Your love-child?
– It's my son. All right, I've got a grown-up son.
– Oh… Well, there's a surprise.
– I would have told you sooner but the time was never right. We're going to get married suddenly and… You're all right with it, aren't you?
– Of course I am. Yeah, of course. I'll look forward to meeting him.

Bogas 

Ripley: Never tell a copper anything. Not even the time.

2. rész
Bogas 

Carlisle: It's a drag club.
Natalie: Well, is that a problem for you?
Carlisle: No, not at all. I'm very secure with my transgender issues.

2. rész
Bogas 

Ripley: I'm not quite walking through the valley of darkness, but one or two bulbs are down.

2. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján