Apró titkok (2006) 67

Little Children
136' · amerikai · dráma, romantikus 18

0 díj · 7 jelölés

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) látszólag boldog házasságban élnek a párjukkal. A valóság azonban az, hogy csak a gyerekeik tartják össze a két kapcsolatot. A magányos szülők a játszótéren találkoznak, és hamarosan egymás segítségével újra felfedezik a szabadság és a szerelem… [tovább]

angol

Szereposztás

Kate WinsletSarah Pierce
Jennifer ConnellyKathy Adamson
Patrick WilsonBrad Adamson
Gregg EdelmanRichard Pierce
Jackie Earle HaleyRonnie J. McGorvey
Noah EmmerichLarry Hedges
Phyllis SomervilleMay McGorvey
Raymond J. BarryBullhorn Bob
Ty SimpkinsAaron Adamson
Sadie GoldsteinLucy Pierce

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

kkatja

Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az orrbacsapós, elgondolkodtató filmeket, mert ez pont olyan, mélyen emberi és szomorú képet fest erről a világról.

Ez az idézet is eszembe jutott róla a mai emberek boldogtalanságáról:
"A nehéz gyerek boldogtalan. Örök harcban áll saját magával, ebből kifolyólag a világgal is.
A nehéz felnőtt ugyanebben a cipőben jár. Egy boldog embernek nem jut eszébe megzavarni egy gyűlést, vagy a háború mellett szónokolni, vagy négert lincselni. Egy boldog feleség nem zsörtölődik a férjével és a gyerekeivel. Egy boldog ember nem gyilkol és nem lop. Egy boldog munkáltató nem félemlíti meg az alkalmazottait.
Az összes bűntényt, az összes háborút vissza lehet vezetni a bo9ldogtalanságra. Ez a könyv azt kísérli meg bemutatni, hogy miből is fakad a boldogtalanság és hogyan képes tönkretenni emberi életeket, illetve, hogy miként lehet felnevelni nagy részben elkerüljék."
http://moly.hu/konyvek/a-s-neill-summerhill

3 hozzászólás
BeL1eVe 

„A múltat nem változtathatjuk meg, a jövő viszont lehet más történet. És valahol az is elkezdődik.”
Sok valós problémát, élethelyzetet bontakoztat ki ez a pazar forgatókönyvvel, kiváló színészekkel prezentált történet. Előítéletek, vágyakozás, bűnbeesés, empátia.

darkfenriz

Nyugodt kisvárosi légkör, már-már Született feleségekre emlékeztető pletykák, attitűdök és emberfajták. A modern Bovaryné meddig húzza a határokat? Az eddig nem túl sokat bizonyított jogász-jelölt bálkirály bohócsipkás kisfiával meddig marad csak vágyálom? A perverz, kiutált patkánymajom úszkálhat büntetlenül a gyerekmedencében? A leszerepelt zsaru visszatalál önmagához vagy továbbra is megafonon ébreszti a környék lakóit egy szép nyári éjjelen a győztes esti ligás focimeccs és néhány korsó sör után? Választ nem mindenre kapunk, arra viszont igen, hogy mennyire nem figyel egymásra sok ember, valamint, hogy a dolgok bizony változhatnak, ha van rá türelem és elhatározás. Apró titkok persze mindig maradnak a gardróbok mélyén….

dorcika

Na ez is egy olyan film, amihez fel kellett nőnöm kicsit, hogy megértsem. Először 15 évesen láttam, és akkor egyformán idiótának tartottam kb. az összes szereplőt. Most kifejezetten élveztem. Nincs ítélkezés, nincs jó és rossz, csak életek vannak, ráadásul átlagemberek életei. Az egyetlen kivétel talán a pedofil férfi, őt azért átlagosnak nem mondanám, de az ő történetében is tetszett, hogy az anyjával való kapcsolatot állították a középpontba, nem pedig a saját szörnyűségeit. Jackie Earl Haley pedig nagyon jól játszott.
Az egyetlen, ami zavart, az a narráció. Minek kellett bele? De ha kellett is, nem lehetett volna magyar hangnak valaki kevésbé creepy-t találni? Sokkal jobb lett volna úgy a film.

mvancsika 

Gyakorlatilag az összes szereplőnek vannak kisebb-nagyobb titkai. Jónéhány emberi sorsról szól a film, mindegyikük életében változások következnek be, de nem tudjuk meg, végül hova jutnak el. És ez így van jól. Elgondolkodtató és lehangoló film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján