Ao Haru Ride (2014) 21

Blue Spring Ride · アオハライド
122' · japán · dráma, romantikus 12

Futaba Yoshioka az alsó-gimnáziumban szerelmes volt Tanaka Kou-ba, aki a többi fiútól eltérően egészen kedves volt. Kou később elköltözött, és a fiatalok elveszítették a kapcsolatot egymással.
Futaba jelenleg elsőéves a felső-gimnáziumban, és az év végén újra találkozik Kou-val. A fiú neve… [tovább]

Szereposztás

Honda TsubasaYoshioka Futaba
Higashide MasahiroMabuchi Kou
Shinkawa YuaMurao Shuko
Yoshizawa RyoKominato Aya
Fujimoto IzumiMakita Yuri
Takahata MitsukiNarumi Yui
Chiba YuudaiKikuchi Toma
Koyanagi YuTanaka Yoichi

Kedvencelte 5

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Katyesz 

Régen láttam már az animét, és azt hiszem a mangával is elbotladoztam valameddig, de eléggé ködös már a történet. Ha nem ismerném a történetet, ez akkor is egy szerethető film. A szereplők nagyon illettek a karakterekhez. Végig ott lebegett egy kis megnyugtató érzés, pedig a történet elég komoly dolgot boncolgat, ami nem is egy vidám téma. Mégis az ember szembesül vele, hogy a barátokkal képesek vagyunk a legnehezebb időszakokat is átvészelni.

krlany 

Az anime szerintem jobb, még pedig azért, mert több ideje van kibontani a sztorit, mint ebben az élő szereplős filmben.
Ebben leginkább a Mabuchi-szál pörög, és a többiekről alig tudunk meg valamit. Nem is nagyon kerülnek elő, csak leginkább asszisztálnak.
Néha maradnak mondatok a levegőben, melyek nem kerülnek kibontásra, mint pl. mikor spoiler, és nem kezdünk vele utána semmit sem, pedig azért velük is történnek dolgok.
De ezzel együtt is, jó kis történet ez. Amolyan állj, ki mellém! japán módra. És bocs, de a japán gimis szerelem sokkal menőbb, mint az amerikai.:)

13 hozzászólás
Nimara

Tipikusan japán tinis. Szép és szomorú egyszerre. Nekem nagyon tetszett. :)

Kávéhab

Imádtam! Pont olyan volt a hangulata, mint a Kimi ni Todoke filmnek…szeretem amikor egy mangából anime készül majd élőszereplős film. Annyira aranyos volt. Már a 6. percben elolvadtam amikor a főszereplőt játszó Masahiro Higashide elmosolyodott. Ezt a mosolyt mindenkinek látni kell. Elképesztő, mennyire helyes! :D Nagy kár, hogy az értékelés írásakor nem lehet képet, videót ill. gif-et beilleszteni!
Tsubasa Honda színésznő játéka volt az egyedüli, ami nekem néhol elég eltúlzott és túl erőltetett volt, de Masahiro mindenért kárpótolt. Most láttam először játszania színészt, de biztosan nem utoljára. Nagyon jól alakított.
Egyébként azt szeretem a japán filmekben, hogy semmit nem kapkodnak el, lassú volt a film menete, de így volt jó. A japánok tudnak úgy filmet készíteni, hogy az nem cselekmény dús, mégse unatkozik rajta az ember. Az iráni filmek is hasonlóak. Ezekben a filmekben rejtett értékek, és olyan szépség található, amelyet amerikai filmben még sosem láttam, de talán európaiban se csak elvétve.
Aki látta és szerette az Ao haru ride mangát vagy animét, annak mindenképpen ajánlom a filmet is!
Indavideón fent van magyar felirattal:
http://indavideo.hu/video/Ao_Haru_Ride_Live_Action_Part…
http://indavideo.hu/video/Ao_Haru_Ride_Movie_Part_2_Mag…

Adri3nn 

Jó film, régebben legalábbis nagyon tetszett. Viszonyítva az animéhez/mangához, jobban össze kellett préselni a történéseket, kevesebb idő volt rá hogy megszeressük a szereplőket.
A történet aranyos, főleg kamaszoknak tudom ajánlani.

Kemiviki 

Hát elég hamar kiderült, hogy a filmnél fényévekkel jobb az anime. Egyszerűen a filmben nem volt elég idő arra, hogy kibontsa a szálakat, sokba csak belekapott s nem kezdett vele ezután semmit. És szerintem idegesítő, mikor belekezdenek valamibe majd nem csinálnak vele semmit, csak egy nagy kérdőjelet raknak az ember fejébe. Feles belekezdeni akkor, hagyják ki.
Engem irritáltak Futaba arckifejezései, sokszor olyan bárgyú arcokat vágott hogy az hihetetlen. És nekem a Kou-t alakító színész nagyon kilógott a sorból, sokkal de sokkal idősebbnek tűnt mint a többiek :/


Hasonló filmek címkék alapján