Akudama Drive (2020–2020) 12

アクダマドライブ
23' · japán · akció, sci-fi, animációs, dráma, sorozat, anime 17
1 évad · 12 rész

Régen háború tört ki Japánban, amely Kantou-t állította Kansai ellen, és megosztotta az országot. Kansai Kantou fennhatósága alá került, de lassan a rendőrség és a kormány kezdte elveszíteni Kansai irányítását és ellenőrzését az Akudama néven ismert bűnözők elől és miatt.

japán

Szereposztás

Kurosawa TomoyoOrdinary Person (hang)
Sakurai TakahiroMurderer (hang)
Ogata MegumiDoctor (hang)
Kimura SubaruHoodlum (hang)
Horie ShunHacker (hang)
Umehara YuuichirouSmuggler (hang)
Takeuchi ShunsukeBrawler (hang)
Hanamori YumiriExecution Division Apprentice (hang)
Ootsuka AkioExecution Division Master (hang)
Uchida MaayaBlack Cat (hang)

Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nem volt rossz sorozat. Pörgős volt, izgalmas, a karakterek pedig, ha nem is túl egyediek, de tetszett a karakterdizájnuk. De engem a vége nagyon emlékeztetett a spoiler, csak míg az mai napig az egyik kedvenc SW filmem, ez a sztori elég felejthető lett. Ráadásul ott legalább biztosak lehettünk abban, hogy spoiler, addig itt ez egyáltalán nem igaz, elvégre volt már az elején volt egy hasonló kudarcba fulladt próbálkozásuk.

Chriss 

Nem volt olyan rossz anime, de nem is estem hasra tőle. Ahogyan korábban írták már előttem, valóban emlékeztetett egy kicsit a Szárnyas fejvadász hangulatára, de nekem A menekülő ember is beugrott egyszer-kétszer. A történet annyira nem volt egyedi, ezt már sokszor elmesélték nekünk, csak épp más-más összetételben. A karakterek közül igazából csak hármat ismerhetünk meg jobban, a többiek csak ahhoz kellettek, hogy színesítsék az elmebajt. A Futár és Szélhámos egyértelműen kilógtak az Akudamák közül, főleg az utóbbi. A lány egy szerencsétlen szituációnak köszönhette, hogy „bűnözővé” vált. Ebben a világban nehéz eldönteni, ki is a gonosz, de nekem egyértelműen sikerült. Oké, ott van a Nyakazó néven elhíresült zakkant pszichopata, aki megérdemelte, hogy vadásszanak rá a Végrehajtók, de akadtak azért olyanok is, akik más sorsot érdemeltek volna. A végén már a rendőrök agya is kezdett elborulni. A Doki ugyanolyan őrült, mint az előbb említett Nyakazó, annyi különbséggel, hogy van egy orvosi diplomája. Ám ő veszélyesebb, mert tudatosan szemétláda, nem úgy mint a srác, aki egyszerűen csak ösztönösen elmebeteg. A legszimpatikusabb nekem egyértelműen Szélhámos és Futár, de Hackert is megkedveltem a végére. A gyerekeket sajnáltam. Mikor láttam, miket műveltek velük, kicsit felszökött a vérnyomásom. Részről részre derül fény arra, hogy milyen szörnyűségek is zajlanak az emberek háta mögött. Egy-két Végrehajtó lelkiismerete is felébred azért, és dolgozni kezdenek a fogaskerekek az agyukban, hogy talán mégsincs teljesen rendben az, amit követelnek tőlük. Igen, itt is változik a megítélésünk epizódról epizódra. A karakterdizájn teljesen rendben volt, a látvány, animáció szuper, akárcsak a zene. A történettel összhanban mozog. Nem ez zökkent ki, hanem a sok logikai baki, ami felett nehéz szemet hunyni. spoiler Meg elgondolkodhatunk, hogy a bűnözők rosszabbak, vagy a törvény és rend emberei? Fogas kérdés. A csapat hiába sodródott az eleve determinált végzete felé, én azért reménykedtem, hogy spoiler Szomorú a lezárás, de sajnos így kellett lennie. spoiler

Popovicsp87 

Mekkora királyság már ez a sorozat! Woah! *_*
Egy heist anime, ahol a legkeményebb bűnözőkből, az Akudamákból egy titokzatos illető csapatot verbuvál, egy lehetetlen küldetéshez. Persze a véletlen itt is beleszól a dolgokba, és két tagnak el kell játszania a meneküléshez szükséges szerepet.
Az anime igazán feszes tempót diktál, hiszen az Akudamák nyomában a Kivégzők vannak, akik amolyan rendőr-bíró-ítéletvégrehajtók egy személyben.
A történet eléggé emlékeztet a Szárnyas fejvadász, vagy Az ötödik elem neonfényes világára, és a háttérinfót is jól adagolja az anime.
CGI van, és szerintem itt nagyon passzol, eddig nem éreztem, hogy kilógna.
Viszont nem áll jól neki az agyalás, amint elkezdek gondolkodni rajta, máris előjönnek a hibái.
Ráadásul a lehető leghülyébb megoldást eszközölték, minden véres jelenetet cenzúráztak, ez nagyon nem tesz neki jót.


Hasonló filmek címkék alapján