A vörös sátor (2014–2014) 39

The Red Tent
176' · amerikai · kaland, dráma, minisorozat
2 rész

Szerelem, árulás, szégyen. A legősibb szerelmi történet a Bibliából. A vörös sátor bibliai asszonyokról szól: Jákób feleségeinek és egyetlen életben maradt lányának, Dínának a történetét ismerhetjük meg. A vörös sátorban mesélték el egymásnak titkaikat a régi idők asszonyai. A holdtöltekor, a… [tovább]

angol

Szereposztás

Minnie DriverLeah
Morena BaccarinRachel
Rebecca FergusonDinah
Iain GlenJacob
Will TudorJoseph
Hiam AbbassRe-Nefer királynő
Vinette RobinsonBilhah
Debra WingerRebecca
Pedro Lloyd GardinerLevi
Saif Al-WarithSimon

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Trixi 

Bibliai ismereteim csöppet hiányosak. József, Benjámin és Mózes történetét persze ismerem, de Dinah-ét nem igazán. Biztos, hogy a film (és a könyv) csiszolt azon, ami a Bibliában van. Nem is baj, így lett kerek a történet. A film pedig gyönyörű, csodálatos, lenyűgöző minden egyes pillanatában. És ha ezt tudom, több zsepit készítek elő magamnak. :)

Estheer

Rengeteg érzelem. Sors. Remény. Megpróbáltatás. Határtalan szeretet.
Ritkán sírok filmeken/sorozatokon,de itt megállás nélkül potyogtak a könnyeim.
Csak egyetlen kérdésem van. MIÉRT ILYEN RÖVID?

piciszusz 

Szeretem az efféle történeteket, amik egy kerek egész írnak le, és visszatérnek önmagukba. Régóta meg akartam nézni ezt a filmet, kár, hogy csak két részesre csinálták, simán lehetne belőle sorozat is; és abszolút nem csalódtam benne. Főleg csajoknak ajánlom, 100as zsepivel bekészülve és persze azoknak, akik szeretik a női főszereplős filmeket. a bibliai vonatkozásokat, az egyiptomi ókort és a szerelmi történeteket.

Chris90 

Talán a legjobb szó erre a filmre az, hogy gyönyörű. Gyönyörű a története, gyönyörű a képi világa, a díszletek, az operatőri munka és gyönyörű a szimbolikája is. A történet azokra a női alakokra fókuszál, akik bár benne vannak a Bibliában, mégsem tudunk meg róluk sokat, ennek megfelelően meglehetősen nagy a fikció aránya (ha azt vesszük, hogy a Biblia maga nem fikció). Érdemes megnézni mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül, mert sok mindennel lehet párhuzamot vonni a mai világban is.

lakatoszoltan01

Ez egy szépen elkészített történelmi tévéfilm 2 részben. Próbálja a Bibliai és történelmi figurákat életszerűvé tenni. A díszletekre, jelmezekre nagyon szépen odafigyeltek. Mivel nőkről szól, kissé női vonalon halad, próbál romantikus és érzelgős lenni, de szerencsére nincs benne csöpögősség.
Persze itt is minden kecskepásztor frissen mosott hajjal és patyolat ruhában flangál, meg persze minden sátor fényűző. De ezeket mellőzni kell filmnézés közben, és csak sodródni a főszereplő család kusza, többgenerációs életén.

babamano86 

Jo film volt, erdekesen bemutatta a nok helyzetet, de sajnos zavaroan atirta a Bibliat, foleg a masodik resz. Dinanak nem is volt fia, foleg nem Mozes.

Lalauda

Mikor elkezdtem nézni rájöttem, hogy fogalmam sincs minek is állok neki. Annyit tudtam, hogy történelmi minisorozat meg hogy biztosan jó lesz. És nem is csalódtam. Szeretem azt, amikor egy történetet kicsit máshogy közelítenek meg, szeretem az emberi sorsokról szóló történeteket, főleg a női sorsokét és szeretem, ha egy régi kor szokásait mutatják be. Így félig-meddig már rögtön meg is nyert magának a sorozat. A végére pedig méginkább. Érdekes, izgalmas, érzelemdús történet. Azt hiszem, párszor még meg fogom nézni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján