A patkányfogó (Roald Dahl meghökkentő meséi) (2023) 38

The Ratcatcher
17' · amerikai · vígjáték, rövidfilm

Roald Dahl kevésbé ismert novellájának adaptációja, melyben egy profi rágcsálóirtó kerül a középpontba.

Szereposztás

Ralph Fiennespatkányfogó
Rupert FriendClaud
Richard Ayoadeszerkesztő

Kedvencelte 1

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A Sötét Nagyúr (aka. Voldemort) és Peter Pettigrew varázstalan gyermeke szerencsétlen módon igyekszik beilleszkedni a muglik világában.
A viccet félretéve: A három rövidebb kisfilm közül talán ez a kedvencem. Ralph Fiennes nagyon beteg alakítást nyújtott, és az egész sztori szórakoztatóan bizarr volt.

Irasalgor 

Nem ismerem Roald Dahl írói stílusát, csak az adaptációkat láttam a nevével fémjelezve, így nem tudom megítélni, hogy mennyire hozták ki ezek a rövidke történetek az írott forrásból a maximumot, s mennyire tükrözi ez inkább Wes Anderson stílusát, viszont tény, hogy mozgóképes adaptációként jól működnek ezek a szösszenetek, külön kiemelve a színpadias-miniamlista stílust és a kiváló színészeket. A négy közül valamiért mindegyiket ki lehetne emelni, a Henry Sugar a hossza miatt eleve egy komplexebb és mélyebb mondanivalóval bíró alkotás, viszont a Méreg a feszültsége miatt, a Hattyú a mondanivalója, a Patkányfogó pedig Fiennes alakítása miatt éri meg a megtekintést. A stílus viszont tuti nem fog mindenkinek feküdni, még ha egyedi is.

Londonna 

Ez zseniális volt. Eleve az alapanyag is az – Dahl meghökkentő meséi tényleg ilyenek :) –, na de a színészi játék!… Fiennes valami elképesztő, amit itt leművel. A szinkronja pedig külön is kap részemről egy őszinte, elismerő dicséretet. Szerintem magyarul még jobb is… :P

(Csak mert az eredeti nyelvűbe már korábban belenéztem, de ez engem kifejezetten magyarul érdekelt, nyilván… :D)

theodora 

Ez a történet jobban tetszett, mint a Henry Sugar – Ralph Fiennes megígéző ebben a szerepben :D

STVN 

Zseniális, nagyon gyorsan elrepülő 17… izé…15 perc, kissé undorító történettel.


Hasonló filmek címkék alapján