A hattyú (Roald Dahl meghökkentő meséi) (2023) 39

The Swan
17' · amerikai · dráma, rövidfilm 10

Roald Dahl fiatal felnőttekről szóló novellájának adaptációja, melyben két nagydarab, tudatlan tini kegyetlenkedik szüntelen egy briliáns képességű kisebb fiúval.

Szereposztás

Ralph FiennesRoald Dahl
Rupert Friendnarrátor
Asa JenningsPeter Watson

Kedvencelte 1

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A 3 rövidebb kisfilm közül ez tetszett a legkevésbé. A sztori ugyan érdekes és szomorú, de a megvalósítás itt az többihez képest is túlságosan minimalista lett. Persze ettől függetlenül ez is hasonló szinten mozog.

SunflowerSz 

Ez is tagadhatatlan Wes Anderson munka, nekem tetszett, hogy visszafogotabb volt, mint a másik három történet – az ellenére is, hogy talán ennek volt a legérdekesebb a sztorija. Szomorú és megrázó, Rupert Friend nagyon tetszett benne. Sajnálom, hogy ez is csak rövidfilm, de ha még több ilyen készülne annak nagyon örülnék.

Irasalgor 

Nem ismerem Roald Dahl írói stílusát, csak az adaptációkat láttam a nevével fémjelezve, így nem tudom megítélni, hogy mennyire hozták ki ezek a rövidke történetek az írott forrásból a maximumot, s mennyire tükrözi ez inkább Wes Anderson stílusát, viszont tény, hogy mozgóképes adaptációként jól működnek ezek a szösszenetek, külön kiemelve a színpadias-miniamlista stílust és a kiváló színészeket. A négy közül valamiért mindegyiket ki lehetne emelni, a Henry Sugar a hossza miatt eleve egy komplexebb és mélyebb mondanivalóval bíró alkotás, viszont a Méreg a feszültsége miatt, a Hattyú a mondanivalója, a Patkányfogó pedig Fiennes alakítása miatt éri meg a megtekintést. A stílus viszont tuti nem fog mindenkinek feküdni, még ha egyedi is.

eNNBeus 

Ugyanaz a problémám vele mint a Méreggel. Tökéletes Wes Andersonnak de nagyon kevés Roald Dahlnak.

STVN 

Zseniális, nagyon gyorsan elrepülő 15 perc, kegyetlen sztorival.


Hasonló filmek címkék alapján