A helyszín egy kikötőváros, Sete, ahol a nehéz fizikai munka helyett egyre inkább az ipari szolgáltatások, a turizmus, a vendéglátóipar nyer teret. Slimane Beiji, a hatvanas éveiben járó, elvált algériai férfi létszámcsökkentés miatt elveszíti hajógyári állását. Végkielégítését arra akarja… [tovább]
A helyszín egy kikötőváros, Sete, ahol a nehéz fizikai munka helyett egyre inkább az ipari szolgáltatások, a turizmus, a vendéglátóipar nyer teret. Slimane Beiji, a hatvanas éveiben járó, elvált algériai férfi létszámcsökkentés miatt elveszíti hajógyári állását. Végkielégítését arra akarja fordítani, hogy egy régi halászhajót észak-afrikai specialitásokkal szolgáló étteremmé alakítson. Ez azonban sokkal bonyolultabb, mint gondolná. Rym, főbérlőjének és egyben szeretőjének tinédzser lánya segít neki. Abdel Kechiche rendező nagyrészt a volt feleség, Saoud konyhaasztalánál zajló, improvizált beszélgetéseken keresztül tárja fel Silmane összetett családi kapcsolatait. Ott gyűlik össze vasárnaponként a népes család, hogy a címben szereplő fogást, az ízletes kuszkuszt és halat elfogyassza. [bezár]