A japán élet művészete (2017–2017) 6

Dr James Fox művészettörténész a világ egyik legmisztikusabb kultúráját, Japánt mutatja be egy elbűvölő három részes sorozatban. A zord északtól a trópusi délig tartó utazása közben James hegyeket mászik meg, templomokat látogat, cseresznyevirág-esőben csatangol és ultramodern városokat fedez fel.

Képek 3

Szereposztás

Dr James FoxÖnmaga
A japán élet művészete (2017–2017)

Gyártó
BBC Arts

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Subika 

Ez a sorozat fantasztikusan szuper össze szedett . Annyira sok rétű ahogy egy csomó mindenbe beleenged látni hogy mi hogy történik és mit miért csinálnak . Olyan szeretettel és várakozással ment minden helyre a kérdező .És annyira látszott rajta hogy tényleg issza a válaszoló szavait és érdekli amit lát és hall nem csak teteti magát .
Japán kultúrája egy más világ és sok minden mást is jelent .
Aki teheti nézze meg mert sok mindenre kitér a sorozat készítője fel se lehet sorolni .

Liza 

Fantasztikusan jó dokumentumsorozat Japán művészetéről, ami nemcsak azoknak lehet érdekes, akik eleve érdeklődnek az ország kultúrája iránt, ugyanis Dr. James Fox olyan hozzáértéssel és élvezettel beszél mindennemű művészetről, hogy azt még a laikusokat is el fogja varázsolni. Imádtam, hogy nem ragadtunk le azon a szinten, hogy katonás sorrendben és száraz adatokkal végigfutottunk a japán képzőművészeten, hanem teljesen egyedi tematika alapján haladva, de volt idő a japán táncművészetekre, építészetre, virágkötésre, de még az ételekre is. A műsorvezető pedig fantasztikus, gyönyörű brit akcentusa van, emellet pedig olyan hozzáértéssel és szenvedéllyel beszél, hogy élvezet hallgatni, az egyetlen felróható hibája az lehet, hogy többet használja az „aesthetic” szót, mint egy tumblr-megszállot tinilány :D Úgyhogy bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, nálam simán újranézős sorozat.


Népszerű idézetek

Liza 

In the beginning, there was nothing but a dark, primordial ocean but then two young gods, Izanagi and Izanami, looked across the void and saw potential. The gods called their creation Oyashima Kuni, the land of the eight great islands. Today its inhabitants call it Nihon, the Land of the Rising Sun.

Liza 

This masterpiece of Japanese art reminds me that, though times may change, human emotions don't.


Hasonló filmek címkék alapján