A félszemű (2010) 76

True Grit
106' · amerikai · kaland, dráma, western 12

1 díj · 19 jelölés

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak – a férfi tiltakozása ellenére –, hogy… [tovább]

angol

Szereposztás

Jeff BridgesReuben J. Cogburn
Matt DamonLa Boeuf
Josh BrolinTom Chaney
Barry PepperNed Pepper / Lucky
Hailee SteinfeldMattie Ross
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Hú de jó volt ez! Nem gondoltam, hogy egy western ennyire tetszeni fog, de most már tudom, hogy miért. Nekem azok a western filmek jönnek be, amikben van valami kimagaslóan eredeti karakter, és/vagy a történet több, mint a szokásos értelmetlen, izzadságszagtól bűzlő, cél nélkül lövöldözős, keményfiús erőfitogtatás. Nem is kérdés, hogy a film legnagyobb karaktere a 14 éves Mattie Ross, aki egy értelmes, olvasott és öntudatos „kislány” és emellett a hátán viszi a filmet. A mellette asszisztáló Matt Damon és Jeff Bridges játékában az volt a nagyszerű, hogy egyáltalán nem akarták lejátszani az ifjú színésznőt a vászonról, hanem teljesen partnerként dolgoztak vele. A történet csak annyiban volt másabb a többi bosszúwesterntől, hogy itt egy gyerek akar bosszút állni, ám ez pont elég volt ahhoz, hogy különlegessé tegye a filmet. Egyértelműen ajánlom!

rhysciar

Vadnyugati sztoriknál mindig kétszer meggondolom, hogy belekezdjek-e, ez viszont 1. az elejétől a végéig lekötött, 2. Coen tesók. Jeff Bridges sem a kedvencem, ebben a filmben azonban semmi bajom nem volt vele, úgyhogy sok rosszat nem tudok mondani.

Ascyra 

Nagyszerű, kerek történet, és még az sem von el az értékéből, hogy tucat +1 bosszúfilm létezik, hasonló, western kategóriában. Én ezt az alkotást azért tartom kiemelkedőnek a többi közül, mert van egy szabályos, szívet melengető íve. Szépen felépített, nagyszerű szereplőkkel (kivétel nélkül), néhol komikus elemekkel és drámával fűszerezett történet, amit egyszerűen jó nézni. Nem csak értelmezhető folyása, de a karakterek jellemfejlődésétnek alakulása és a csodálatos képek miatt is. Nekem nagyon tetszett. Nem újranézős, mert arra van kedvenc westernem, de egyszer ezt a filmet mindneképp látni kell.
Ja és: Jeff Bridges itt is megkínozza a szívem :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján