A félszemű (2010) 74

True Grit
106' · amerikai · kaland, dráma, western 12

1 díj · 19 jelölés

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak – a férfi tiltakozása ellenére –, hogy… [tovább]

angol

Szereposztás

Jeff BridgesReuben J. Cogburn
Matt DamonLa Boeuf
Josh BrolinTom Chaney
Barry PepperNed Pepper / Lucky
Hailee SteinfeldMattie Ross
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Hú de jó volt ez! Nem gondoltam, hogy egy western ennyire tetszeni fog, de most már tudom, hogy miért. Nekem azok a western filmek jönnek be, amikben van valami kimagaslóan eredeti karakter, és/vagy a történet több, mint a szokásos értelmetlen, izzadságszagtól bűzlő, cél nélkül lövöldözős, keményfiús erőfitogtatás. Nem is kérdés, hogy a film legnagyobb karaktere a 14 éves Mattie Ross, aki egy értelmes, olvasott és öntudatos „kislány” és emellett a hátán viszi a filmet. A mellette asszisztáló Matt Damon és Jeff Bridges játékában az volt a nagyszerű, hogy egyáltalán nem akarták lejátszani az ifjú színésznőt a vászonról, hanem teljesen partnerként dolgoztak vele. A történet csak annyiban volt másabb a többi bosszúwesterntől, hogy itt egy gyerek akar bosszút állni, ám ez pont elég volt ahhoz, hogy különlegessé tegye a filmet. Egyértelműen ajánlom!

rhysciar

Vadnyugati sztoriknál mindig kétszer meggondolom, hogy belekezdjek-e, ez viszont 1. az elejétől a végéig lekötött, 2. Coen tesók. Jeff Bridges sem a kedvencem, ebben a filmben azonban semmi bajom nem volt vele, úgyhogy sok rosszat nem tudok mondani.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján