A fegyverek istene (1992) 18

Hard Boiled · 辣手神探 (Lat sau san taam)
128' · hongkongi, kínai · akció, dráma, krimi 18 !

Tequila felügyelő egy gyilkossági ügyben nyomoz. A szálak egy honkongi maffiaszervezethez vezetnek, a gyilkosság elkövetője pedig nem más mint egy, a szervezetbe beépült zsaru Tony, akinek rövidesen újabb gyilkosságokat kell elkövetnie hogy elnyerje főnöke bizalmát. Tony kapcsolatba lép… [tovább]

Szereposztás

Chow Yun FatTequila Yuen
Tony LeungAlan
Teresa MoTeresa Chang
Philip Chanrendőrfőnök
Philip KwokVeszett Kutya
Anthony WongJohnny Wong
Kwan Hoi SanHoi bácsi
Wei TungFoxy
John WooMr. Woo
Bowie LamBenny Mak

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Th3DarkKn1ght 

Ezt a filmet a Stranglehold videójátéknak köszönhetően sikerült megismernem. Ugyanolyan akciójeleneteket vártam és meg is kaptam! Rengeteg lövöldözés, két pisztollyal vetődés, robbanások, lassítások, tehát John Woo hozza a szokásos eszköztárát! Az „egysnittes” lövöldözés a kórházban, na az valami zseniális! Vannak nagyon hosszú akciójelenetek, de a John Wick 3-mal ellentétben itt működnek is! Látványosan koreografált, de valahogy mégis realisztikusnak érződik (akciófilmek szintjén). A történet nincs túl bonyolítva, a karakterek egyszerűek, de azért akad olyan, akinél kapunk némi árnyalást. A félszemű algonosz ebből a szempontból meglepett! Mai szemmel is élvezhető a film, bár így harmadjára egy kicsit hosszúnak éreztem. Ettől függetlenül így is John Woo egyik legjobbja!

schummyka 

Ilyen filmet még nem láttam…mmint szerintem a teljes játékidőre kivetített fegyverlövés vagy akár a halottak száma /perc egészen valószínű, hogy itt a legnagyobb az egész filmtörténetben (oké…háborús filmeket nem számolva). Hihetetlen tényleg, hogy mennyi ember meghal benne – rendősök, bűnözők és nagyon sok ártatlan ember mindenhol: étteremben, kórházban(!).
John Woo film, azaz mesterien megkomponált akciójelenetek…lassítások, kép kimerevítések + aláfestő zene (ami nekem kicsit sok volt már a 2+ óra végére ~jazz)
Azért van hibája is a filmnek – mai szemmel már eszméletlen hosszú és szokatlanul lassú folyású..ahhoz képest is, hogy mennyi akciójelent van benne. A párbeszédek elég suták – simán el tudom képzelni, hogy a nulláról kellett felépíteni a magyar szinkront, mert 1-2 helyen olyan semmitmondó a párbeszéd, hogy szinte érződik, hogy csak kitöltötték valamivel a két lövöldözés közti rést. Itt kell megjegyezni, hogy a hangsáv nem az igazi a filmhez – arra gondolok, hogy a párbeszéd enyhén halk, a lövöldözés hangereje még okés, de a halottak „kiabálásai” épp egy fokkal hangosabb lett, szóval kicsit zavaró volt nekem.
Az zárójelenet – a kórházi leszámolás elég filmtörténeti' – nem láttam még ilyet, hogy gyakorlatilag a film végére egy működő kórházat szinte a földdel tesznek egyenlővé – és nem úgy kell elképzelni, hogy csak felrobbantják, hanem módszeresen leszámolnak a rendőrök a bandatagokkal a kórtermekben/folyosókon stb. szóval „szétlövik az egész épületet”. (érdekes adat lenne, hogy hány töltényt, ill. pirotechnikai eszközt használtak el a film során – a végeredmény vmi nagyon nagy szám lenne:)
A film azoknak ajánlható, akik szeretik az ilyen régi vágású (~hongkongi) akciófilmeket és megbocsátóak a kidolgozatlan karakterekért – amit talán kárpótol a sok-sok-sok-sok akciójelent.

Raizo 

Igazi akcióorgia, John Woo egyik legjobb filmje.


Hasonló filmek címkék alapján