A fegyverek istene (1992) 16

Hard Boiled · 辣手神探 (Lat sau san taam)
128' · hongkongi, kínai · akció, dráma, krimi 18

Tequila felügyelő egy gyilkossági ügyben nyomoz. A szálak egy honkongi maffiaszervezethez vezetnek, a gyilkosság elkövetője pedig nem más mint egy, a szervezetbe beépült zsaru Tony, akinek rövidesen újabb gyilkosságokat kell elkövetnie hogy elnyerje főnöke bizalmát. Tony kapcsolatba lép… [tovább]

Szereposztás

Chow Yun FatTequila Yuen
Tony Leung Chiu WaiAlan
A fegyverek istene (1992)
Rendező
Forgatókönyvíró

Kedvencelte 2

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Th3DarkKn1ght 

Ezt a filmet a Stranglehold videójátéknak köszönhetően sikerült megismernem. Ugyanolyan akciójeleneteket vártam és meg is kaptam! Rengeteg lövöldözés, két pisztollyal vetődés, robbanások, lassítások, tehát John Woo hozza a szokásos eszköztárát! Az „egysnittes” lövöldözés a kórházban, na az valami zseniális! Vannak nagyon hosszú akciójelenetek, de a John Wick 3-mal ellentétben itt működnek is! Látványosan koreografált, de valahogy mégis realisztikusnak érződik (akciófilmek szintjén). A történet nincs túl bonyolítva, a karakterek egyszerűek, de azért akad olyan, akinél kapunk némi árnyalást. A félszemű algonosz ebből a szempontból meglepett! Mai szemmel is élvezhető a film, bár így harmadjára egy kicsit hosszúnak éreztem. Ettől függetlenül így is John Woo egyik legjobbja!

schummyka 

Ilyen filmet még nem láttam…mmint szerintem a teljes játékidőre kivetített fegyverlövés vagy akár a halottak száma /perc egészen valószínű, hogy itt a legnagyobb az egész filmtörténetben (oké…háborús filmeket nem számolva). Hihetetlen tényleg, hogy mennyi ember meghal benne – rendősök, bűnözők és nagyon sok ártatlan ember mindenhol: étteremben, kórházban(!).
John Woo film, azaz mesterien megkomponált akciójelenetek…lassítások, kép kimerevítések + aláfestő zene (ami nekem kicsit sok volt már a 2+ óra végére ~jazz)
Azért van hibája is a filmnek – mai szemmel már eszméletlen hosszú és szokatlanul lassú folyású..ahhoz képest is, hogy mennyi akciójelent van benne. A párbeszédek elég suták – simán el tudom képzelni, hogy a nulláról kellett felépíteni a magyar szinkront, mert 1-2 helyen olyan semmitmondó a párbeszéd, hogy szinte érződik, hogy csak kitöltötték valamivel a két lövöldözés közti rést. Itt kell megjegyezni, hogy a hangsáv nem az igazi a filmhez – arra gondolok, hogy a párbeszéd enyhén halk, a lövöldözés hangereje még okés, de a halottak „kiabálásai” épp egy fokkal hangosabb lett, szóval kicsit zavaró volt nekem.
Az zárójelenet – a kórházi leszámolás elég filmtörténeti' – nem láttam még ilyet, hogy gyakorlatilag a film végére egy működő kórházat szinte a földdel tesznek egyenlővé – és nem úgy kell elképzelni, hogy csak felrobbantják, hanem módszeresen leszámolnak a rendőrök a bandatagokkal a kórtermekben/folyosókon stb. szóval „szétlövik az egész épületet”. (érdekes adat lenne, hogy hány töltényt, ill. pirotechnikai eszközt használtak el a film során – a végeredmény vmi nagyon nagy szám lenne:)
A film azoknak ajánlható, akik szeretik az ilyen régi vágású (~hongkongi) akciófilmeket és megbocsátóak a kidolgozatlan karakterekért – amit talán kárpótol a sok-sok-sok-sok akciójelent.

Raizo 

Igazi akcióorgia, John Woo egyik legjobb filmje.


Hasonló filmek címkék alapján