A Bagolyház (2020–) 18

A sorozat története Luz Noceda kalandjait követi nyomon, aki egy magabiztos és bátor tinilány. Egy napon véletlenül átsétál egy portálon, ami egy különleges világba viszi őt, a boszorkányok és démonok világába. Luz a Boiling Isles nevű helyen (magyarul valószínűleg Forró sziget) elhatározza,… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Sarah-Nicole RoblesLuz (hang)
Wendie MalickEdalyn "Eda" Clawthorne (hang)
Alex HirschKing / Hooty (hang)
Tati GabrielleWillow (hang)
Issac Ryan BrownGus (hang)
Mae WhitmanAmity (hang)
Cissy JonesLilith (hang)
Avi RoqueRaine Whispers (hang)

Kedvencelte 12

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

pvik13 

Egy kis rejtett kincs (─‿‿─)
A történek édes és felettébb erdeti :3 Cuki karakterek és színes látványvilág *-* King a kis démon miatt már megéri belekezdeni hiszen look at this how cute is this ❤ https://www.youtube.com/watch…
Elkaszálták…..pedig nagyon sok potenciál van benne a fene egye meg :c

Mithrel

Elképesztően aranyos ez a sorozat, de ennél többet is tud: izgalmas sztorija van, amelyből lassan bontakozik ki háttértörténet, határozottan jó (és ironikus) a humora, tárgyal komolyabb témákat tanulsággal – de ezt rejtve és kellemesen kiegyensúlyozottan teszi –, szereplői nem csak szerethetők és egyediek, de szinte kivétel nélkül bejárnak egy karakterfejlődési utat is.
A sorozat azt mutatja be, hogy hogyan próbál az élénk fantáziával megáldott Luz valódi boszorkánnyá válni, miután átkerül az emberek világából egy fantasyvilágba. Eda, a rendszer ellen lázadó „vad” boszorkány befogadja és szárnyai alá veszi, több-kevesebb sikerrel tanítgatja. Luz nem csak új családra, de új barátokra is lel, akikkel együtt sok izgalmas, néhol furcsa, és kivétel nélkül szórakoztató kalandba keveredik, amiken töretlen optimizmusával és önbizalmával ügyesen átverekszi magát. Közben megismerjük a többi szereplőt, és kirajzolódik Eda és a boszorkánytársadalom története is, újabb izgalmas csavarokat hozva sztoriba.
Én nagyon szerettem ezt a kis sorozatot, az animációja, a világa, a humora, a karakterei mind szuperek. Biztosan újra fogom még nézni ((bár elvileg idén jön már a második évad jeeej)), új kedvencet avattam, és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valami rövid, de szórakoztató animációs sorozatra vágyik. ^-^

lilla_csanyi

2021 végén fedeztem fel magamnak ezt a legnagyobb bánatomra elkaszált sorozatot, és imádom.
A történet röviden annyi, hogy főhősnőnk, Luz 12 éves, és nagyon nagyon kockageeknerd csaj, akit mindenhonnan kinéznek, mert egy átlag gondolatmenete olyan mint kedvenc Kázmérunknak a Kázmér és Huba képregényekből, plusz iszonyúan rá van csavarodva egy csajos fantasy sorozatra. Anyukája ezért úgy dönt, hogy ideje nyárra beiratni Luzt egy normálissá nevelő táborba, Luz azonban teljesen véletlenül némi csetlés botlás után egy teljesen mágikus városban találja magát Eda, a renegát szélhámos boszorkány társaságában.Luznak több sem kell, nyilván inkább marad Eda mellett, mint az uncsi táborban, így kezdetét veszik közös kalandjaik.
Kezdjük a rossz dolgokkal mert abból kevés van: már már törvényszerű így a 21. században, de kompetens heteró férfi karaker nincs igazán a sorozatban (az iskolaigazgató határeset) max. epizódszereplőként. Mivel ugye boszorkányság az alapvető téma, ezért ezt még elnézem nekik, mert azért a boszorkányokat inkább kötjük a női mint a férfi nemhez, illetve hálistennek a főbb szereplők egyébként szerethetőek és megvannak a maguk erősségei és gyengéi is. A másik dolog, hogy szerintem egy 12 éves főhős esetén eléggé erőltetett az LMBTQ szál, és felesleges – ebben a formában legalábbis. Ha Edát tették volna meg leszbikusnak, azt sokkal inkább el tudtam volna fogadni, mint egy még megszilárdulatlan szexuális identitással rendelkező kiskamasz esetén.
Minden más viszont nekem nagyon bejött: a szereplők cukik, a történet aranyos és szórakoztató, a humora pedig helyenként kellően morbid és beteg. Van egy Gravity falls vibe ja olyan szempontból, hogy a fő témája önmagunk megtalálása, a barátság, az összetartás és az elfogadás. Kicsiknek és nagyoknak egyalánt kiváló szórakozás. A rajzstílusa is kicsit hasonlít a Gravity fallsra, sok fura szörnnyel és színes szagos tájakkal.
Vérzik a szívem amiatt, hogy elkaszálták; nagyon. Rengeteg érdekes ötlet van benne, remekül kidolgozott a világa, a karakterek mind imádnivalóak és érdekesek, számtalan információmorzsa el lett szórva, amire valószínűleg nem kapunk majd választ, mert felvetette ugyan a sorozat, de látszik hogy ezt hosszú évadokra előre kitalálták, és mivel nem kap lehetőséget, ezért nem lesznek kifejtve…kb. annyira fájdalmas ez most nekem mint amit a Firefly miatt éreztem – ez pedig azért nagy szó.

Összességében ajánlom, cuki és vicces , 20 perces epizódjaival remek kikapcsolódást nyújt bárkinek egy agyzsibbasztó nap után is.

Lia

Borzasztóan sajnálom, hogy úgy tűnik a 3. évaddal elkaszálja a Disney a sorozatot és a 3. évad csak három részes lesz… Zseniális sztori, szuper karakterek. Teljesen beszippantott a világ, utoljára a Gravity Fallsért voltam ennyire odáig. Talán azt kell mondjak, az Owl House még jobban belopta magát a szívembe.


Népszerű idézetek

Póni 

Don't worry. You always have a way of sneaking into people's hearts.

2. évad 5. rész – A Tükörtemető
Mithrel

Don't you dare insult shipping in my presence!

1. évad 11. rész – Érzék és érzéketlenség
Mithrel

You're back! I didn't miss you at all!

1. évad 14. rész – Kis gubanc, nagy gubanc
Mithrel

I've never actually broken any of your stupid laws! In front of you!

1. évad 1. rész – A hazudós boszorkány
lykoreia 

Barcus says your aura is strong and silly like a baby's laughter.

1. évad 13. rész – Első nap a Hexide-ban

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján