X-akták zóna

Sydney 
X-akták

Öcsém szavaival élve: „Ez fenomenális :D”
Nincs több hozzáfűznivalóm.
Megjelenés: május 17.
https://www.amazon.de/dp/B06WPBWPHY/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl…

Hirdetés
NannyOgg 
X-akták

Na jó, most már tényleg ideje beszélnünk róla. :)

Az új évad első két részével kapcsolatban két dolog befolyásol.

1) Sosem szerettem igazán a mitológiai vonalat, főleg nem a 8. évadtól kezdve, amikor is a „zavarbaejtően bonyolultból” átléptünk a „nettó hülyeségbe”. És roppantul untam a drámát. És főképp a William-témától rándul össze az arcom, holott azok táborát erősítem, akik személyes traumaként élték meg Scully méhcsípését, és a Triangle trailerét 26x nézték meg egymás után sikítozva, amikor kijött. De ez az ufó-nem-ufó-csodagyerek dolog még nekem is sok.
2) Ugyanakkor ez mind nem érdekes, addig nézem az X-aktákat, amíg van, aki az arcomba nyomja. Ez van, nincs mit ellene tenni, akár az is kiderülhet, hogy ezt mind Pamela álmodta a Dallasból, ahol Mulder elrabolt húga egy időhurkon keresztülesve egy olajmágnás alkoholista feleségeként élt tovább a múltban, tök mindegy.

Szóval miután a két véglet ilyen remekül kiegyensúlyozza egymást, az objektívhez közelítő véleményem az, hogy a 10. évad első két része erős közepes volt (a második erősebb, mint az első), de – és most jön a csavar, magam is meglepődtem ezen – erről nem Chris Carter tehet – akit amúgy valamiért sosem bírtam –, hanem DD és GA. Merugyanis pocsékul játszottak. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető-e, hogy vissza kellett szokniuk a szerepbe, vagy mi van, de DD ugyanazzal az arckifejezéssel nyomja végig az egészet, GA meg nem beszél, hanem nyöszörög, vagy nem is tudom, hogyan jellemezzem ezt a sírontúli, monoton hangot, amivel előadja a mondandóját. És persze tudom, hogy folytatjuk a drámát, sőt, még jobban tocsogunk benne, mert már M&S sincsenek együtt, és ők most nagyon megtörtek és depressziósak és izé, de ez akkor sem járja. Főleg úgy hatalmas a kontraszt, hogy közben nézem a régi részeket, ahol Mulder még cinikus mindenlébenkanál, Scully meg a kick-ass ügynöknő, aki helyrerakja, tűzön-vízen-rákon-ufóolajon keresztül.

És ezen kívül nem értem az Abba-parókát. Borzalmas. Rettenetes. GA 10 évvel öregebbnek néz ki tőle, mint amilyen idős.

…Viszont itt nincs vége a történetnek.

Kijött ugyanis ez az outtake a harmadik részből (ld. lent), amihez én hatalmas – HATALMAS – reményeket fűztem, mert Darin Morgan a kedvenc X-akták íróm. És ami itt van, azért én majdnem örömkönnyekben törtem ki, ugyanis amellett, hogy tökre vicces, DD mimikája és GA hanghordozása is a pre-nyomor Muldert és Scully-t idézik. Ez a másfél perc messzemenőkig kárpótol az előző két részért, azt kell mondjam. Most pedig megyek, és elkezdem számolni az időt hétfő estig.

Don’t Give Up, hm?

https://www.youtube.com/watch…

6 hozzászólás
NannyOgg 
X-akták

BRÉKING: Ma az amazon.com-on 300 dolcsi helyett 129 a kilenc széria dobozolva BluRayen! A dvdripek kora lejárt! Jön a fullHD-s Scully! (…és akkor most vennem kell egy külső BruRay meghajtót is…)

http://www.amazon.com/X-Files-The-Collectors-Set-Blu-ra…

4 hozzászólás
NannyOgg 
X-akták

(Életemben először bántam meg tegnap este, hogy nincs tv-m. Most várhatok, amíg munka után hazaérek, pedig már lehet streamelni. Eljátszadoztam a gondolattal, hogy elbújok az egyik laborba, és megnézem, de nem azért vártam 14 évet, hogy aztán ne legyen popcorn. Viszont ma este addig maradok fent, amíg a CTV fel nem rakja a második részt, az tuti. És most megpróbálok dolgozni, és nem erre gondolni. Ez meg az én küzdelmem, tessék.)

20 hozzászólás